Elävä juuritarina

 

Haluatko kertoa, kuvata tai kirjoittaa tarinan siitä, miten suvuissasi kulkevat pienet tarinat näkyvät, kuuluvat ja…

Julkaissut Anna-Maria Isola Lauantaina 22. elokuuta 2020

TANSSIELOKUVAAN ETSITÄÄN YLI 55-VUOTIAITA NAISIA AVUSTAJIKSIKoreografi Ninni Perko valmistaa ylisukupolvisuutta…

Julkaissut Sivuun Ensemble Tiistaina 2. kesäkuuta 2020

Kuinka edeltävien sukupolvien vaietut ihmiskohtalot vaikuttavat elämäämme?

Perintö on tanssielokuva ylisukupolvisesta hiljaisuudesta. Ninni Perkon tanssielokuva Perintö kommentoi vallankäytön historiaa naisen ruumiin kautta. Ajatus teoksesta syntyi köyhyystutkija Anna-Maria Isolan ja Perkon yhteisestä kiinnostuksesta osallisuuden ja osattomuuden periytyvyyteen ja juuritarinoihin.

 

Serkukset löysivät geenitestin avulla toisensa ja tiedon romanitaustastaan

“Maria halusi lapsena karata sirkukseen ja tunsi selittämätöntä kaipuuta ”Kasahastaniin”. Marika kertoi kavereilleen tummien piirteidensä johtuvan unkarilaisesta syntyperästä. Valtaväestön perheissä tyttöjen romanitaustaa pidettiin hävettävänä. Vasta aikuisena tehty geenitesti auttoi serkukset löytämään toisensa.”

Lue Tuija Siljamäen Lapsen Maailmaan kirjoittama juttu Serkukset löysivät geenitestin avulla toisensa ja tiedon romanitaustastaan

 

Tulossa

Syksyllä 2020 on tilaisuus osallistua kurssille, jossa tutustutaan autoetnografiaan ja elävöitetään omaa juuritarinaa luovan toiminnan avulla. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Kalliolan opiston kanssa. Oman juuritarinansa voi tarjota aihetta käsittelevään tietokirjaan.