XLVIII Kielitieteen päivät

Turku 12.-14.5.2022

Yleistä

Kielitieteen päivät

Kielitieteen päivät järjestettiin lähikonferenssina 12.-14.5.2022. Mukana oli yhteensä huikeat yli 200 osallistujaa. Kiitos kaikille osanottajille onnistuneesta tapahtumasta! Ensi vuonna tavataan Oulussa!

XLVIII Kielitieteen päivät järjestetään 12.-14.5.2022 lähikonferenssina Turun yliopistossa, ja konferenssin teemoina ovat Kontaktit, korpukset ja variaatio. Päivien teema on väljä, ja esimerkiksi tutkimusaiheiden, -kohteiden, teoreettisten viitekehysten ja menetelmien kirjo edustaa sekin osaltaan tutkimuksen monimuotoisuutta ja variaatiota. Toivommekin päiville näihin teemoihin liittyviä esitysehdotuksia, mutta myös ehdotukset muista kieli- ja käännöstieteellisistä aiheista sektio-, työpaja- ja posteriesityksiksi ovat tervetulleita.

Kutsuttuina puhujina Turun Kielitieteen päivillä ovat Antti Kamunen (Oulun yliopisto), Peter Slomanson (Tampereen yliopisto), Camilla Wide (Turun yliopisto) ja Bodo Winter (University of Birmingham). Plenaari-, sektio-, työpajaesitelmien sekä posterien lisäksi ohjelmassa on myös Suomen kielitieteellisen yhdistyksen järjestämä paneelikeskustelu. Turun yliopiston kieli- ja käännöstieteiden laitosta Kielitieteen päivien järjestelyissä tukevat Delingua, Lingsoft, Sanako, Tieteentekijöiden liitto, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Turun kaupunki ja Turva.

Abstraktit tulee lähettää 15.3.2022 mennessä. Esitysehdotusten hyväksymisestä ilmoitetaan viimeistään 30.3.2022 mennessä. Kielitieteen päiville ilmoittautuminen on avoinna 21.3.-15.4.2022.

Seuraa päivien kulkua sosiaalisesta mediasta ja jaa kokemuksiasi aihetunnisteella #ktp2022.