Kiertokirjeet

Huhtikuu 2022

Hyvä kollega, 

tervetuloa Turkuun! 

Kielitieteen päivät järjestetään 12.-14. toukokuuta Turun yliopistossa. Odotamme innostuneina monipuolisia tieteellisiä avauksia ja kahvihetkiä kollegoiden kanssa! 

Päivien teema on tänä vuonna Kontaktit, korpukset ja variaatio.  Variaatio nousee esiin myös ohjelmassa: sektioesitelmien aiheet liikkuvat vihapuheesta wutunin evidentiaaleihin ja italian monikoiden historiasta robottiavusteiseen kielenoppimiseen. Työpajoissa pohditaan mm. selkokieltä, Kalle Päätalon tuotantoa ja kielitieteen olemusta. Kokonaisuudessaan ohjelma käsittää 11 työpajaa, viisi posteria sekä neljä plenum- ja 97 sektioesitelmää, jotka jakautuvat kolmelle päivälle. 

Torstaina ohjelmassa on plenaarien ja sektioesitelmien lisäksi myös Langnetin opiskelijoiden ja ohjaajapoolin tapaaminen. Illalla ohjelmassa on vielä Turun kaupungin vastaanotto niille osallistujille, jotka ovat ilmoittautuneet tilaisuuteen ennakkoon. Perjantaina ohjelma jatkuu työpajoilla ja sektioesitelmillä. Päivään mahtuu myös yksi plenaari, posterisessio ja Suomen kielitieteellisen yhdistyksen paneelikeskustelu. Päivän päätteeksi kokoonnumme jokirantaan, jossa nautimme illallisen tunnelmallisessa ravintola Gräddassa. Konferenssi-illallista elähdyttää esityksellään lauluyhtye Kärhämä, jonka ohjelmisto koostuu suomalais-ugrilaisista etymologioista. 

Lauantaina luvassa on vielä lukuisia sektioesitelmiä ja kolme työpajaa, plenaari ja päivien lopetus. 

Turun kaupungin vastaanotolle voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia, ja tämä määrä on täynnä. Kaikki 20.4.2022 jälkeen vastaanotolle ilmoittautuneet ovat jonossa. Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoitamme jonossa oleville, jos/kun paikkoja vapautuu. Myös ravintola Gräddan illallinen on täyttymässä, kehotamme kiinnostuneita ilmoittautumaan pikaisesti. Täytämme tilanteen vaatiessa nämäkin paikat ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Vaikka sinulla ei olisi ohjelmassa omaa esitelmää, tule silti! Ideat ja verkostot syntyvät vuorovaikutuksessa. Kielitieteen päivät tarjoavat mahdollisuuden tutustua laajasti sekä Suomessa tehtävään kielitieteelliseen tutkimukseen että suomalaisiin kielitieteilijöihin. Ilmoittaudu Kielitieteen päivien verkkosivuilla viimeistään 25.4.: https://sites.utu.fi/ktp2022/ 

Terveisin 

Kielitieteen päivien järjestelytoimikunta 

 

Helmikuu 2022

Hyvä kollega, 

tervetuloa Turkuun! 

Kielitieteen päivät järjestetään 12.–14.5.2022 Turun yliopistossa. Päivien teema on Kontaktit, korpukset ja variaatio. Teema on väljä, ja esimerkiksi tutkimusaiheiden ja -kohteiden sekä teorioiden ja menetelmien kirjo edustaa sekin osaltaan tutkimuksen monimuotoisuutta ja variaatiota. Toivomme päiville teemoihin liittyviä esitysehdotuksia, mutta myös ehdotukset muista kieli- ja käännöstieteellisistä esitysten aiheista sektio-, työpaja- ja posteriesityksiksi ovat lämpimästi tervetulleita.  

Konferenssin kutsupuhujat ovat:

  • Antti Kamunen (Oulun yliopisto): (Työ)elämä filminauhana: Vuorovaikutusaineistot tutkijanuran tienviittoina 
  • Peter Slomanson (Tampereen yliopisto): ilmoitetaan myöhemmin 
  • Camilla Wide (Turun yliopisto): Kieli, kielen käyttö ja vaihtelu: Finlandssvenska jämfört med sverigesvenska och finska 
  • Bodo Winter (University of Birmingham): Statistics in linguistics: Thoughts on recurrent issues and pedagogy 

Ehdotukset esitelmiksi, työpajoiksi ja postereiksi tulee lähettää viimeistään 15.3.2022. Ne voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Työpajaehdotuksessa tulisi mainita työpajan teema, ohjelmassa mainittava otsikko, työpajaan tarvittava aika sekä se, miten työpajassa on tarkoitus työskennellä. Työpajaa suunnittelevia suositetaan ilmoittamaan ehdotuksensa yhteydessä ne henkilöt, jotka esitelmöivät työpajassa. Esitysehdotusten hyväksymisestä ilmoitetaan viimeistään 30.3.2022. Työpajojen esiintyjiä pyydetään lähettämään erilliset abstraktit vasta, kun työpajaehdotus on hyväksytty: järjestelytoimikunta lähettää ohjeet työpajojen vastuuhenkilöille, jotka toimittavat ne edelleen työpajojen esiintyjille.  

Ilmoittautumiset (konferenssiin, kaupungin vastaanotolle ja illalliselle) ja esitelmöitsijöiden osallistumismaksujen määräaika on 15.4.2022. Ilman omaa esitystä päiville voi ilmoittautua ja osallistumismaksun maksaa 25.4.2022 asti. Päivien osallistumismaksu on 80 € (opiskelijoilta, väitöskirjatutkijoilta, eläkeläisiltä ja työttömiltä 60 €). 

Koronatilanteen takia järjestäjät joutuvat ilmoittamaan tarkan osallistujamäärän Turun kaupungille vastaanottoa (12.5.) ja ravintola Gräddaan konferenssi-illallista (13.5.) varten. Ravintola Gräddan illalliselle osallistuvat maksavat ilmoittautumisen yhteydessä erillisen illallismaksun (noin 45 €). Illallisen tarkemmat tiedot päivitetään konferenssin verkkosivulle hieman tuonnempana.   

Olemme varautuneet myös siihen vaihtoehtoon, että Kielitieteen päivät voidaan poikkeustapauksessa pitää etäkonferenssina. Ilmoitukset peruutuksista ja pyynnöt maksun palautuksista sekä osallistujamuutoksista on tehtävä sähköpostilla osoitteeseen ktp22turku@utu.fi viimeistään 26.4.2022.  

Keväisin terveisin, 

Kielitieteen päivien järjestelytoimikunta 

Terhi Amberla
Angela Bartens
Rebecka Heinonen
Eeva Herrala
Emmi Hynönen
Ilmari Ivaska
Klaus Kurki
Tommi Kurki (pj)
Hanna Lantto
Ida Meerto
Jenna Saarni
Minna Seppänen
Kukka-Maaria Wessman 

Kielitieteen päivät verkossa: https://sites.utu.fi/ktp2022/  

 

Lokakuu 2021

Hyvä kollega, 

tervetuloa Turkuun! 

XLVIII Kielitieteen päivät järjestetään Turun yliopistossa 12.–14.5.2022. Päivien teema on Kontaktit, korpukset ja variaatio. 

Konferenssin kutsutut puhujat ovat 

Antti Kamunen (Oulun yliopisto) 

Peter Slomanson (Tampereen yliopisto) 

Camilla Wide (Turun yliopisto) ja 

Bodo Winter (University of Birmingham)         

Ohjelmassa on plenaariluentojen lisäksi työpajoja, sektioesitelmiä ja postereita, Suomen kielitieteellisen yhdistyksen paneelikeskustelu sekä Langnet-verkoston ohjaajien ja väitöskirjatutkijoiden tapaaminen. Tämän lukuvuoden Kielitieteen päivien epävirallinen teema on kohtaaminen – pitkän etäajan jälkeen kollegoiden seurassa vietetyt kahvihetket ovat erityisen arvokkaita.       

Sektio- ja posteriesitelmiä ei ole rajattu päivien teemaan, vaan ne voivat käsitellä myös muita aihepiirejä. Pyydämme lähettämään työpajojen, sektioesitelmien ja postereiden tiivistelmät viimeistään 3.3.2022 konferenssin verkkosivujen kautta. Tarkat ohjeet tiivistelmien kirjoittamiseen tulevat verkkosivuille: https://sites.utu.fi/ktp2022/

Kielitieteen päivien pääkielet ovat suomi, ruotsi ja englanti, mutta esitelmiä voi pitää myös muilla kielillä.  

Tapaamisiin toukokuussa!

Vuoden 2022 Kielitieteen päivien järjestelytoimikunta 

Terhi Amberla 
Angela Bartens 
Rebecka Heinonen 
Eeva Herrala 
Emmi Hynönen 
Ilmari Ivaska 
Klaus Kurki 
Tommi Kurki (pj) 
Hanna Lantto 
Ida Meerto 
Jenna Saarni 
Minna Seppänen 
Kukka-Maaria Wessman