112 -päivä norssissa

Tänään meillä oli etukäteen 112-päivä. Varsinaisesti se on lauantaina eli 11.2. Aamunavauksessa harjoittelimme tärkeää kansalaistaitoa eli hätänumeroon soittamista.

Pienemmät oppilaat saivat pihassa tutustua ison kuljetusauton veto-osaan ja esittää kysymyksiä. Lapset yrittivät myös arvata miten pitkä rekka voisi olla koko pituudessaan. Yrittäjä Petri Sulkanen ja rekkakuski Antti Jussila kertoivat, ettei isosta ajoneuvosta näe katvealueiden takia kaikkia kulkijoita. Muiden tien käyttäjien pitää myös huomioida, että suuri auto ei pysähdy yhtä nopeasti kuin pieni. Auto aiheuttaa viereensä ilmapyörteen, joka voi horjuttaa esim. pyöräilijän tasapainoa. Koulun vieressä olevalla Satamakadulla liikkuu isoja autoja ja jokaisen on oltava varovainen

Isommille oppilaille oli Vapaapalokunta -toiminnan (VPK) esittelyä sekä muuta tärkeää turvallisuusasiaa. Tilaisuuden pitivät OKL:n opiskelija Juuso Virta ja koulun turvallisuusryhmän oppilasjäsen Nico Kotimäki. Kahdeksasluokkalaisille oli edellisenä päivänä NouHätä -kilpailuun liittyvää turvallisuusvalistusta.

Me norssilaiset kehitymme turvallisuudesta huolehtiviksi ja vastuullisiksi!