Opiskelijoita kulkee Rauman kampuksella.

Lisätietoa

Yhteystiedot

Yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen: ad2022@utu.fi

Yhteydenottolomake

Tapahtumapaikka

Symposiumi järjestetään etäyhteydellä, mutta alla joitakin perustietoja symposiumin lähetyspaikasta. Lähetyspaikkana toimii vuonna 1896 perustettu Rauman kampus, joka sijaitsee Rauman seminaarinmäellä. Raumalla on pitkät perinteet opettajankoulutuksessa ja käsityönopettajien koulutuksessa.


Rauma

Rauma sijaitsee Suomen länsirannikolla satakunnan eteläosassa. Rauma on koti noin 40 tuhannelle ihmiselle. Merellisyys ja saaristo sekä kulttuuri ja teollisuus ovat Raumalla läsnä. Raumalla on kaksi UNESCO:n maailmanperintökohdetta: Vanha Rauma ja Sammallahdenmäki. Rauma tunnetaan myös pitsistään ja murteestaan.


Seminaarinmäki

1. Seminaarinmäen tuulimylly
Seminaarinmäen tuulimylly on kampuksen maamerkki. Se on seissyt paikallaan vuodesta 1957.

2. Puutarha
Seminaarinmäen puutarha on hyvin tärkeä ja uniikki paikka: Se on viimeinen opetuspuutarha Suomessa. Koko kampusyhteisö varhaiskasvatuksen oppilaista yliopisto-opiskelijoihin käyttää sitä oppimisympäristönään. Kaksi kokoaikaista puutarhuria pitävät alueesta huolta vuoden ympäri.

3. Päärakennus
Päärakennus on ollut osa Rauman kampusta sen alkuajoista asti. Sieltä löytyy kampuksen suurin luentosali, tenttitila ja muita luokkatiloja.

4. Kirjasto
Rauman kampuksen kirjasto on yksi kampuksen vanhimpia rakennuksia. Nykyään siellä sijaisee varsinaisen kirjaston lisäksi yliopiston hallintoa ja luentosali.

5. Rauma normaalikoulu ja Pikkunorssi
Rauman normaalikoulu on yhtenäiskoulu, joka toimii Raumalla opettajaksi opiskelevien harjoittelukouluna. Rauman normaalikoulun takana sijaitsee Pikkunorssi, joka toimii varhaiskasvatuksen opettajiksi opiskelevien harjoittelupaikkana.

6. Teknika
Teknika on käsityökasvatuksen koti: Sieltä löytyvät käsityötilat, jotka mahdollistavat käsityönopettajaksi opiskelevien opinnot. Teknikassa tulevaisuus tehdään omin käsin.

7. Torni
Torni on hiljattain remontoitu osa kampusta. Se remontoitiin 2019–2020 ja sen sisustus ja tekniikka ovat erittäin modernia. Tornissa sijaitsee erilaisia oppimisympäristöjä, opettajien työtiloja ja opiskelijaruokala.

8. Johtola
Johtola on vanha rakennus, joka ei ole tällä hetkellä käytössä. Johtolassa on aiemmin sijainnut opiskelijoiden kahvila ja yliopiston hallinnon työtiloja.