Ajankohtaista

Elämän saari -yhteisötaidetyöpajat Seilissä 7.8.2021

Mitä Seilin luonto merkitsee sinulle? Tervetuloa pohtimaan Seilin luonnon merkityksiä ja omaa suhdettasi siihen! Seilissä 7.8.2021 pidettävissä taidetyöpajoissa pohditaan luonnon arvoja ja merkityksiä sekä ihmisen ja muun luonnon pitkää yhteistä historiaa Seilissä ja luodaan kokemuksista ja havainnoista taidetta. Taidemuodon saa valita itse: maalaaminen, piirtäminen, valokuvaus, kirjoittaminen… Työpajassa kannattaa myös yhdistää useita taiteenlajeja tai heittäytyä kokeilemaan itselle uutta ilmaisumuotoa. Työpajassa tehdyn työn voi halutessaan antaa tallennettavaksi yhteiseen videotaidetokseen.

Työpajat järjestetään Seilin saarella lauantaina 7.8.2021 klo 10.00–12.15 ja klo 13.15–15.30. Lähtö työpajoihin on päärakennuksen sisäpihalta, ja työpajat päättyvät päärakennuksen pihaan. Työpajat vetää Mia Rönkä, joka on naantalilainen tutkija, tiedetoimittaja, tietokirjailija ja runoilija sekä luontokuvaaja. Rönkä on ympäristöekologian dosentti Turun yliopiston biodiversiteettiyksiköstä. Varusteeksi tarvitaan omat työvälineet työskentelytavan mukaan: kirjoitustarvikkeet, kamera ja/tai piirustus- tai maalausvälineet. Pukeutuminen sään mukaan, otathan huomioon punkkiriskin; tarvittaessa varaa mukaan pientä evästä ja juotavaa. Työpajan aikana kävelemme yhteensä noin 1,5 km Seilin teitä ja polkuja. Työpajat ovat maksuttomia ja ne tarjoaa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön Elämän saari -hanke.

Kumpaankin työpajaan otetaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen sähköpostitse viimeistään 5.8. osoitteeseen mia.ronka@utu.fi (huom. lomakauden vuoksi vastaukset sähköposteihin 4.8. alkaen). Tervetuloa!

Kuva: Mia Rönkä.

Seilissä kaivettiin kesällä 2019.

Seilin saarella tehtiin arkeologisia kaivauksia 8.-19.7.2019. Kohteista otettiin maaperänäytteitä, joista tutkitaan syksyn ja kevään aikana kasvi- ja eläinperäinen aines. Median edustajat ja yleisö kävivät tutustumassa hankkeeseen ja kaivauksiin lehdistöpäivässä 16.7. ja yleisöopastuksilla 17.-18.7.2019.

Tietoa Seilin liikenneyhteyksistä löytyy muun muassa täältä.

Kuva: Vesa-Matti Väärä.