tyräkki kasvihuoneessa.

Kesän lääkekasvikierrokset

05.06.2024 17:30 - 31.07.2024 19:00

Kasvitieteellisessä puutarhan suositulla lääkekasvikierroksella tutustutaan lääkkeissä hyödynnettäviin kasveihin sekä kasvihuoneissa että ulkopuutarhassa. Oppaana Janne Aho.

Kasveilla on valtaisa määrä kemiallisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat ihmisiin eri tavoin, myös parantavasti.
Esimerkiksi tutun kahvipensaan kofeiinimolekyyli (kemiallinen yhdiste) murjoo hyönteisten hermostoa, mutta ihmisen se piristää. Tule kuulemaan mitkä tunnetun hyönteisiä houkuttelevan kasviryhmän edustajat toimivat lääketehtaina ja tuottavat muun muassa vasta-aineita sairauksia vastaan.

Elämykselliset kierrokset ovat pullollaan tietoa ja tarinoita lääkekasvien maailmasta. Kierros kestää noin 1,5 h ja kierroksella vieraillaan niin kasvihuoneissa kuin ulkopuutarhassa.

Aikataulu

Kierrokset järjestetään keskiviikkoisin klo 17.30–19.00

  • 5.6.
  • 3.7. 
  • 31.7.

Lähtö kasvitieteellisen puutarhasta aulasta.

Varaa paikkasi kierrokselle ja osta liput alta.

Hinta sisältää sisäänpääsyn kasvihuoneisiin.
Aikuiset 18 €
Eläkeläiset , opiskelijat 15 €

Jos alla oleva kalenteri ei näy, niin kannattaa ensin sallia kaikki evästeet. Asetuksia voi muuttaa sivuston alareunassa olevasta Tietosuojalinkistä ja sieltä Evästeet. Kalenteri voi myös tulla näkyviin, jos käyttää eri selainta ja/tai laitetta. Jos varauksen kanssa on vielä ongelmia, olethan yhteydessä puutarharuissalo@utu.fi

Ohje: Varaa liput kierrokselle etukäteen alta avautuvasta kalenterista. Maksimi osallistujamäärä 18 henkilöä.

  1. valitse henkilöiden määrä
  2.  valitse päivä kalenterista
  3. täytä yhteystietosi ja maksa liput
  4.  saat liput sähköpostiisi. Esitä liput infossa saapuessasi kierrokselle.

 

Kasvihuoneet ovat avoinna keskiviikkoisin klo 11–20. Kierroksen hinta sisältää sisäänpääsyn kasvihuoneisiin, joihin voit tutustua lipullasi samana päivänä jo etukäteen.

Tervetuloa!

tyräkki kasvihuoneessa.
Kaktusmaisen tyräkkilajin, Euphorbia resinifera, varsien valkoisesta lateksista löytyy kemiallinen yhdiste resiniferatoksiini, joka tunnetaan ja potentiaalinen kivunlievittäjä.