Vieraile vaihtuvissa näyttelyissämme

Kasvihuoneet ovat suljettu toistaiseksi.

Kahvila avoinna päivittäin klo 11–17 7.3.2021 asti.
Ovi ja kassa sulkeutuvat klo 16.50.

Kahvila tilapäisesti suljettu 8.3.–28.3.2021

Koronavirustilanteen vuoksi kahvilassa noudatetaan alla olevia ohjeita

Ohjeet

• Saavu terveenä ja oireettomana!
  • Käytä kasvomaskia.
  • Pidä huolta käsihygieniasta ja vältä pintojen turhaa koskettelua.
  • Pidä ainakin metrin turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Suosi korttimaksua.
  • Yski ja aivasta hihaan tai nenäliinaan.
  • Kulje kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneissa osoitettua kulkusuuntaa noudattaen.

Ethän tuo myyntitaimia kahvilan tiskille – määrien ja hintojen ilmoittaminen kahvilan kassalle riittää.

Omien eväiden syöminen ei ole mahdollista sisätiloissa. Kahvila palvelee vierailijoita.

Voit ladata ulkopuutarhan ja kasvihuonekartan verkkosivuiltamme.

Kotona voi tutustua Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneisiin virtuaalikierroksella. Paljon mielenkiintoista nähtävää on puutarhan Facebook- ja Instagram tileille kertynyt korona-aikana.

Turun yliopisto seuraa jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Lisätietoa Turun yliopiston ohjeistuksesta liittyen koronavirukseen on koottu osoitteeseen https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Turun yliopiston koronavirukseen varautumista ja ohjeita koskevat kysymykset: koronainfo@utu.fi

Ajankohtaisia uutisia

Puutarhan seuraavat tapahtumat

Katso kaikki puutarhan tapahtumat Tapahtumakalenterista

Virtuaalikierros

Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa on avattu mahdollisuus tehdä virtuaalikävely Vanhan ja Uuden maailman tropiikkihuoneissa. Kävelyyn pääset tästä.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuva kasvitieteellisessä puutarhassa

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaa kuvattiin Turun seudulla kesällä 2018. Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan, jossa Onneli ja Anneli ystävineen estävät ainutlaatuisen luonnonympäristön tuhoutumisen. Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kuvauksellinen miljöö lummelammen rannalla näyttäytyy elokuvassa Onnelin ja Annelin punaisen tuulimyllymökin, ”pienten tyttöjen talon”, sijaintipaikkana. Tuulimyllyn vieressä on Kalervon kasvimaa, Turun yliopiston lahja eläkkeelle jääneelle rehtorille Kalervo Väänäselle.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -teema sopii kasvitieteelliseen puutarhaan hyvin, sillä Marjatta Kurenniemen kirjassa on vahva luonnonsuojeluviesti. Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikön tutkimus liittyy aikamme suurimpiin haasteisiin, biodiversiteettikriisiin ja ilmastonmuutokseen, joiden ratkaisussa lapset ja nuoret ovat tärkeässä roolissa.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvan rekvisiittaa on nähtävissä puutarhan päärakennuksen Seminaarisalissa. Lisäksi elokuvan ympärille on suunniteltu lapsiperheille omatoiminen kävelykierros puutarhassa. Jo puutarhan pääportilla on vihjeitä Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvasta ja kävelykierros päättyy tuulimyllylle kuvankauniille lummelammen rannalle. Tehtäväkartan saat Kasvitieteellisestä puutarhasta tai voit ladata sen alla olevasta linkistä.

Katso elokuvan traileri YouTubessa

Lataa Onneli, Anneli ja nukutuskello- tehtäväkartta