Vieraile vaihtuvissa näyttelyissämme

Puutarhassa järjestetään vaihtuvia teemanäyttelyitä ja kasvipäiviä.

Poikkeuksia

SULJETTU Ruisrockin aikaan pe–su 5.–7.7.2019

Puutarhalla lentelee vapaana värikkäitä neitokakaduja ja undulaatteja. Jättilummealtaan reunalta voi seurata suuria koikarppeja ja pienempiä kaloja, mm. monneja.

Vitriineihin on tuotu Turun yliopiston eläinmuseolta Suomessa pesiviä täytettyjä lintuja. Vitriineissä on myös luonnonvaraisia perhosia.

Kahvion yhteydessä on myynnissä taimia, siemeniä, huone- ja puutarhakasveja sekä kortteja, kasseja ja muita oheistuotteita. Siemeniä voi tilata myös postitse (laskutuslisä 18,60), tiedustelut puutarharuissalo@utu.fi.

Hurjat ja hauskat hyönteiset Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa

Hyönteiset hallitsevat maapalloa. Ympärillämme elää jopa miljoonia hyönteislajeja, joista suuri osa on myös ihmisen kannalta elintärkeitä. Oletko miettinyt, miltä hyönteiset näyttävät oikein läheltä katsottuina?

Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön ja Turun kaupungin Biologisen museon yhteistyönä valmistamassa näyttelyssä vierailija pääsee tutkimaan hyönteisiä tarkkojen ja värikkäiden mikroskooppikuvien avulla.  Mikroskooppikuvat on otettu Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön kerroskuvausmikroskoopeilla osana Suomen Akatemian rahoittamaa FinBIF-hanketta (Suomen Lajitietokeskus).

Näyttely on avoinna syyskuun loppuun asti Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan seminaarihuoneessa. Näyttelyn tarjoavat yhteistyössä Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja Turun kaupungin ympäristönsuojelu.