Vieraile vaihtuvissa näyttelyissämme

Ajankohtaista

Kasvihuoneet ja kahvila avoinna ma–su klo 11–17,
lokakuun alusta kasvihuoneet maanantaisin suljettu

Ovi ja kassa sulkeutuvat klo 16.50.

HUOM! ERITYISJÄRJESTELYT KASVIHUONEISSA ma 17.5.2021 lähtien

Erityisjärjestelyt

Vierailijoiden ja henkilökunnan turvallisuuden vuoksi yleisötilojen siivousta on tehostettu ja vierailijoiden maksimimäärä sisätiloissa on rajoitettu 50 henkeen/kasvihuoneosasto.  Henkilömäärää seurataan lipunmyynnissä ja kiintiön täyttyessä lipunmyynti keskeytetään.

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä. Muistathan myös ilmoittautua kahvilan kassalla, jos sinulla on kausikortti. Pidäthän aina riittävän turvavälin henkilökuntaan ja muihin vierailijoihin.

Koronavirustilanteen vuoksi kasvihuoneissa ja kahvilassa noudatetaan alla olevia ohjeita.

Ohjeet
•       Saavu terveenä ja oireettomana!
•       Käytä kasvomaskia.
•       Pidä huolta käsihygieniasta ja vältä pintojen turhaa koskettelua.
•       Pidä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan, myös kassajonossa.
•       Suosi korttimaksua.
•       Yski ja aivasta hihaan tai nenäliinaan.

Ethän tuo myyntitaimia kahvilan tiskille – määrien ja hintojen ilmoittaminen kahvilan kassalle riittää.
Omien eväiden syöminen ei ole mahdollista sisätiloissa. Kahvila palvelee vierailijoita.

Kotona voi tutustua Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneisiin virtuaalikierroksella. Paljon mielenkiintoista nähtävää on puutarhan Facebook- ja Instagram tileille kertynyt korona-aikana.

Turun yliopisto seuraa jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Lisätietoa Turun yliopiston ohjeistuksesta liittyen koronavirukseen on koottu osoitteeseen https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Turun yliopiston koronavirukseen varautumista ja ohjeita koskevat kysymykset: koronainfo@utu.fi

Puutarhan tarjontaa

Pionien hurmaa
Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan pionimäellä

Pioneja – kukkien kuningatar – on viljety puutarhoissa jo vuosisatoja. Ne tuovat iloa, kauneutta, kestävyyttä ja tuoksua puutarhaan. Ruissalon kasvitieteellisen puutarhassa on erilaisia pioneja noin 150, joista osa on jo kukkinut. Pionimäellä on nyt myös uusi pieni maja.

Kuvat: Henna Luodemäki – 2021

Lääkekasvikierros

Tämä on tallenne 24.4.2021 Turun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla järjestetystä virtuaalisesta lääkekasvikierroksesta. Tallenne on katseltavissa rajoitetun ajan.

Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa on lääkekasveja, joiden sisältämät kemialliset yhdisteet ovat kliinisessä käytössä tai ne ovat sellaisenaan tai kemiallisesti muutettuina reseptilääkkeissä. Kasvien maailma on luonnon oma apteekki, mutta vain murto-osa kasveista on tutkittu niiden lääkevaikutusten osalta.

”Elämän kukka” – virtuaaliopastus on ripaus tietoa, elämyksiä ja hyvää mieltä.

Oppaana toimii Janne Aho. Kuvassa lamppuharja (Callistemon citrinus).

Hinta: 5,00 € (sis. ALV 24%) – 4,03 € (ALV 0%)

Lääkekasvikierroksen maksuun

Orkideakierros

Tämä on tallenne 1.4.2021 Turun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla järjestetystä virtuaalisesta orkideakierroksesta. Tallenne on katseltavissa vain rajoitetun ajan.

Kierros ja ääni alkavat n. 4 min kohdalta.

Tutustu Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan upeisiin orkideoihin kotisohvalta käsin! Orkideatutkija Janne Aho tututstuttaa katsojat näiden mielenkiintoisten ja todella monipuolisten lajien maailmaan, josta löytyy niin koreita ja tuoksuvia yksilöitä kuin ovelia huijareitakin!

Kuvassa Stanhopea wardii

5,00 € (sis. ALV 24%) – 4,03 € (ALV 0%)

Orkideakierroksen maksuun

Virtuaalikierros

Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa on avattu mahdollisuus tehdä virtuaalikävely Vanhan ja Uuden maailman tropiikkihuoneissa. Kävelyyn pääset tästä.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuva kasvitieteellisessä puutarhassa

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaa kuvattiin Turun seudulla kesällä 2018. Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan, jossa Onneli ja Anneli ystävineen estävät ainutlaatuisen luonnonympäristön tuhoutumisen. Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kuvauksellinen miljöö lummelammen rannalla näyttäytyy elokuvassa Onnelin ja Annelin punaisen tuulimyllymökin, ”pienten tyttöjen talon”, sijaintipaikkana. Tuulimyllyn vieressä on Kalervon kasvimaa, Turun yliopiston lahja eläkkeelle jääneelle rehtorille Kalervo Väänäselle.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -teema sopii kasvitieteelliseen puutarhaan hyvin, sillä Marjatta Kurenniemen kirjassa on vahva luonnonsuojeluviesti. Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikön tutkimus liittyy aikamme suurimpiin haasteisiin, biodiversiteettikriisiin ja ilmastonmuutokseen, joiden ratkaisussa lapset ja nuoret ovat tärkeässä roolissa.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvan rekvisiittaa on nähtävissä puutarhan päärakennuksen Seminaarisalissa. Lisäksi elokuvan ympärille on suunniteltu lapsiperheille omatoiminen kävelykierros puutarhassa. Jo puutarhan pääportilla on vihjeitä Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvasta ja kävelykierros päättyy tuulimyllylle kuvankauniille lummelammen rannalle. Tehtäväkartan saat Kasvitieteellisestä puutarhasta tai voit ladata sen alla olevasta linkistä.

Katso elokuvan traileri YouTubessa

Lataa Onneli, Anneli ja nukutuskello- tehtäväkartta

Lue Turun yliopiston lehdistötiedote