Vieraile vaihtuvissa näyttelyissämme

avataan erityisjärjestelyin
ma 1.6.2020 klo 11–17

TIEDOTE

Koronavirustilanteen johdosta Turun yliopiston ohjattuun tiede- ja opastustoimintaan liittyvät yleisötilaisuudet perutaan ainakin 31.5. asti.

Peruutukset koskevat kaikkea Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön järjestämää yleisötoimintaa ja kouluvierailuja. Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan tiedeillat ja muut yleisötapahtumat perutaan maalis-, huhti- ja toukokuun ajaksi.

Peruttavien tapahtumien maksut palautetaan ja jo maksaneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja mahdollisista muutoksista peruutuksiin ilmoitetaan Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön verkkosivuilla ja some-kanavissa. https://www.utu.fi/fi/yliopisto/luonnontieteiden-ja-tekniikan-tiedekunta/biodiversiteettiyksikko

Turun yliopisto seuraa jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Lisätietoa Turun yliopiston ohjeistuksesta liittyen koronavirukseen on koottu osoitteeseen https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Turun yliopiston koronavirukseen varautumista ja ohjeita koskevat kysymykset: koronainfo@utu.fi

Ajankohtaisia uutisia

Puutarhan seuraavat tapahtumat

Katso kaikki puutarhan tapahtumat Tapahtumakalenterista

Virtuaalikierros

Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa on avattu mahdollisuus tehdä virtuaalikävely Vanhan ja Uuden maailman tropiikkihuoneissa. Kävelyyn pääset tästä.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuva kasvitieteellisessä puutarhassa

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvaa kuvattiin Turun seudulla kesällä 2018. Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan, jossa Onneli ja Anneli ystävineen estävät ainutlaatuisen luonnonympäristön tuhoutumisen. Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kuvauksellinen miljöö lummelammen rannalla näyttäytyy elokuvassa Onnelin ja Annelin punaisen tuulimyllymökin, ”pienten tyttöjen talon”, sijaintipaikkana. Tuulimyllyn vieressä on Kalervon kasvimaa, Turun yliopiston lahja eläkkeelle jääneelle rehtorille Kalervo Väänäselle.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -teema sopii kasvitieteelliseen puutarhaan hyvin, sillä Marjatta Kurenniemen kirjassa on vahva luonnonsuojeluviesti. Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikön tutkimus liittyy aikamme suurimpiin haasteisiin, biodiversiteettikriisiin ja ilmastonmuutokseen, joiden ratkaisussa lapset ja nuoret ovat tärkeässä roolissa.

Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvan rekvisiittaa on nähtävissä puutarhan päärakennuksen Seminaarisalissa. Lisäksi elokuvan ympärille on suunniteltu lapsiperheille omatoiminen kävelykierros puutarhassa. Jo puutarhan pääportilla on vihjeitä Onneli, Anneli ja nukutuskello -elokuvasta ja kävelykierros päättyy tuulimyllylle kuvankauniille lummelammen rannalle. Tehtäväkartan saat Kasvitieteellisestä puutarhasta tai voit ladata sen alla olevasta linkistä.

Katso elokuvan traileri YouTubessa

Lataa Onneli, Anneli ja nukutuskello- tehtäväkartta