Koe trooppinen sademetsä ympäri vuoden

Tervetuloa Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan

Kasvitieteellinen puutarha on auki vuoden ympäri ja siellä viihtyvät sekä aikuiset että lapset. Yli 5000 lajia käsittävä kokoelma on elävä näyteikkuna maapallon kasvimaailman monimuotoisuuteen. Puutarhan kokoelmissa on kasveja maapallon eri ilmastovyöhykkeiltä, aina sademetsistä aavikoille.

Aukioloajat

Ulkopuutarha
ma–su klo 8–20

Kasvihuoneet ja kahvio
avoinna ti–su klo 10–17
suljettu maanantaisin 7.10.2019 alkaen
Ovi sulkeutuu klo 16.50.

Pääsymaksut kasvihuoneisiin

 • Aikuiset 7 €
 • Eläkeläiset, opiskelijat ja alle 19-vuotiaat 5 €
 • Perhelippu (kaksi aikuista ja perheen lapset) 18 €
 • Kausikortti aikuiset (voimassa vuoden) 35 €
 • Kausikortti eläkeläiset, opiskelijat ja alle 19-vuotiaat 25 €
 • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Ulkopuutarhaan on vapaa pääsy.

Yhteystiedot

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha
Ruissalon puistotie 215
20100 Turku

puh. 050 4090 151 (toimisto)
arkisin ma–to klo 8–14.30, pe klo 8–13.30
puutarharuissalo@utu.fi

Cafe Vanha Tammi
puh. 044 55 66 157
Sunborn-myyntipalvelu
puh. 02 44 55 100
info@vanhatammi.fi

Kulkuyhteydet

Julkinen liikenne
Bussi numero 8 lähtee lähtee Puutorilta vähintään tunnin välein Ruissaloon. Bussi kulkee rautatieaseman edestä, jossa on pysäkki molempiin suuntiin. Ruissaloon päin lähdetään aseman puoleiselta pysäkiltä.

Kevyt liikenne
Ruissaloon pääsee mainiosti myös polkupyörällä. Kävellen suorinta reittiä puutarhalle pääsee kulkemalla autotien viereistä kävelytietä pitkin. Polkupyöräreitti puutarhalle tuee Kansanpuiston kautta.

Oma auto
Opastus pääpysäköintialueelle on noin 200 metriä ennen puutarhaa. Parkkipaikalta johtaa puutarhaan autotien alittava jalankulkureitti. Puutarhan portin vieressä oleva pieni parkkialue on varattu ruuhka-aikoina busseille ja inva-autoille. Turun ulkopuolelta tulevien kannattaa Ruissalon sillalle saakka seurata opastusta Ruissalon leirintäalueelle tai kylpylään. Puutarhalle on sillalta matkaa noin kaksi kilometriä (leirintäalue ja kylpylä ovat kauempana saman tien varrella).

Opastuksen tai tilan varaaminen

Opastuksen voi varata kasvihuoneisiin, ulkopuutarhaan tai molempiin. Ryhmäkokosuositus on enintään 20 henkeä yhtä opasta kohden. Opastuksen hinta on arkisin 70 euroa/tunti, lauantaisin 80 euroa/tunti ja sunnuntaisin 100 euroa/tunti. Opastushinnat sisältävät arvonlisäveron (24%). Hinta ei sisällä pääsymaksua kasvihuoneisiin.

Puutarhan seminaarisali on varattavissa yksityistilaisuuksia, perhejuhlia, koulutustilaisuuksia ja kokouksia varten. Seminaarisalin käyttökorvaus on 40 euroa ensimmäiseltä tunnilta ja seuraavilta alkavilta tunneilta 10 euroa/tunti (sis. 24 % alv:n). Aukioloajan ulkopuolella eri hinnat.

Opas- ja tilavaraukset sähköpostilla puutarharuissalo@utu.fi. Voi myös soittaa 050 302 6613 (Merja Kastu) ma–to klo 8–14 ja pe klo 8–13. Tiedustelut hinnoista myös toimistosta 050 4090 151. Yhteydenotot toivotaan ensisijaisesti sähköpostilla.

Tarjoiluun liittyvät tiedustelut (mm. tilaukset) hoitaa Sunborn-myyntipalvelu, p. 02 44 55 100 ja info@vanhatammi.fi. Tiedustelut myös suoraan kahviosta p. 044 55 66 157.

Kasvitiedustelut ja palautteet toivotaan lähetettävän sähköpostitse osoitteeseen puutarharuissalo@utu.fi

Valokuvaus

Turun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla on seuraava ohjeistus kuvaustilanteita varten. Nämä ohjeet on laadittu, koska kasvitieteellinen puutarha on suosittu kuvauspaikka ja se haluaa varmistaa mahdollisimman mutkattoman ja viihtyisän kuvausympäristön sekä kuvaajille että puutarhan henkilökunnalle. Ei-kaupallinen kuvaus on aina sallittua ilmaiseksi alla mainituilla ehdoilla. Puutarha perii kaupallisista kuvauksista tai erillisistä kuvausjärjestelyistä hinnaston mukaisen maksun.

Jos sinulla on kysyttävää aiheeseen liittyen, ota yhteyttä puutarhan yleisöpalveluun: puutarharuissalo@utu.fi

Kohdekohtaiset tiedot

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha – Botanic Garden – University of Turku

Kuvauspaikka tulee mainita kuvien julkaisun yhteydessä. Kasvitieteellisen puutarhan hashtag on #turunyliopistonkasvitieteellinenpuutarha tai #utubotgar.

Kaikissa kuvaustilanteissa on huomioitava sekä lainsäädännön että hyvän tavan mukainen toiminta. Kasvitieteellinen puutarha ei vastaa mahdollista väärinkäytöksistä tämän osalta.

Matkamuistokuvat yksityiskäyttöön

Vierailijat voivat pääsymaksua vastaan kuvata käsikameralla omaan käyttöön kuvia näyttelyistä ja vierailustaan kohteessa (ns. matkamuistokuvia). Mikäli kuva julkaistaan esim. omille Facebook tai Instagram-sivuille pyydämme mainitsemaan kuvauspaikan.

Opinnäytetöiden kuvaukset

Turun yliopiston opinnäytetöihin liittyvät kuvaukset ovat maksuttomia. Kuvauksista kannattaa sopia etukäteen puutarhan kanssa.

Toimituksellinen materiaali

Turun yliopiston kasvitieteellisellä puutarhalla voi kuvata luonnontieteisiin ja Turun yliopistoon liittyvää toimituksellista materiaalia, kuten henkilökuvia. Muun materiaalin kuvaus on maksullista.

Kaikissa kuvausasioissa pyydämme ottamaan ennakkoon yhteyttä puutarhaan, jotta kuvaukselle järjestyy mahdollisimman esteetön ajankohta. Pyydämme jo tiedustelussa mainitsemaan kuvaustyypin, käyttötarkoituksen ja julkaisukanavan.

Potrettikuvaukset

Kuvaajan ottamat potrettikuvaukset, kuten hää-, ylioppilas-, portfolio-, vaali- tai perhekuvaukset voidaan järjestää sovitusti Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneissa. Kuvaus on maksullinen ja kuvausajankohta on aina sovittava ennakkoon puutarhan tilavarausten kautta.

Blogikuvaukset

Ammattimaiset blogikuvaukset ja muotialaan liittyvät kuvaukset ovat maksullisia.  Kuvausajankohdasta on aina sovittava ennakkoon.

Mainos- ja muu kaupallinen kuvaus

Mainoskäyttöön tulevat tai muut kaupalliset kuvaukset ovat maksullisia ja kuvausajankohta on aina sovittava ennakkoon. Suuremmat tai erityisjärjestelyitä vaativat kuvaukset on sovittava vähintään kuukautta ennen kuvausten ajankohtaa.

Kuvausten hinnasto

Potrettikuvaus, muu toimituksellinen materiaali ja blogikuvaukset aukioloaikana, ei sisällä sisäänpääsymaksuja.                25€ + sisäänpääsymaksut

Kaupalliset kuvaukset, esim. mainos- ja elokuvantuotantoon tulevat kuvaukset (sisältää kuvaustilan). Ei sisällä valvojamaksuja.                                                                             150€/h

Kaikkiin hintoihin sisältyy arvonlisävero 24 % (sisäänpääsymaksuissa alv 10%).

Säännöt

Puutarhan alueella ei ole sallittua:

 • kasvien tai kasvinosien kerääminen
 • oksien taittaminen tai kasvien vahingoittaminen muulla tavoin
 • kasvietikettien siirtäminen tai vahingoittaminen
 • polkupyöräily
 • moottoriajoneuvolla ajaminen

Puutarhan alueella saa ulkoiluttaa koiraa, jos se on kytkettynä. Kasvihuoneisiin koiran voi viedä sylissä.

Liikkuminen kasvihuoneissa onnistuu myös pyörätuolilla ja rollaattorilla.

Puutarhan alueella liikkuu luonnonvaraisia nisäkkäitä, matelijoita ja hyönteisiä, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa tai levittää tauteja. Puutarha kehottaa vierailijoita varovaisuuteen. Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha ei vastaa luonnonvaraisten eläinten aiheuttamista vahingoista ja levittämistä taudeista.