Tutki – opi – oivalla

Lounais-Suomen Luma-keskus

Turun yliopiston ohjattu tiedetoiminta perutaan 1.5. asti

Koronavirustilanteen johdosta Turun yliopiston ohjattuun tiedetoimintaan liittyvät yleisötilaisuudet perutaan ainakin 1.5. asti.

Peruutukset koskevat kaikkea Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön järjestämää yleisötoimintaa ja kouluvierailuja, mukaan lukien Lasten yliopiston ja Lounais-Suomen LUMA-keskuksen järjestämät tiedekerhot, syntymäpäivät ja kouluvierailut. Tiederisteily SciCruise siirretään myöhempään ajankohtaan syksylle.

Myös kasvitieteellisen puutarhan tiedeillat ja muut yleisötapahtumat perutaan maalis-huhtikuun ajaksi. Kasvitieteellisen puutarhan näyttely ja kahvila palvelevat asiakkaita toistaiseksi.

Peruttavien tapahtumien maksut palautetaan ja jo maksaneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Tilannetta seurataan aktiivisesti ja mahdollisista muutoksista peruutuksiin ilmoitetaan Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön verkkosivuilla ja some-kanavissa. https://www.utu.fi/fi/yliopisto/luonnontieteiden-ja-tekniikan-tiedekunta/biodiversiteettiyksikko

Turun yliopisto seuraa jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Lisätietoa Turun yliopiston ohjeistuksesta liittyen koronavirukseen on koottu osoitteeseen https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Lisätietoja lasten ja nuorten tiedetoiminnasta:

Lounais-Suomen LUMA-keskuksen koordinaattori Katja Puutio, katja.puutio@utu.fi

Biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari Sääksjärvi, ileesa@utu.fi, p. 040 546 0976

Turun yliopiston koronavirukseen varautumista ja ohjeita koskevat kysymykset: koronainfo@utu.fi

 

 

Tehtävämme on tukea matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetusta sekä oppimista niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.

Järjestämme toimintaa koululaisille, opiskelijoille, opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Monipuoliseen tarjontaamme voi tutustua täällä (Lapsille ja nuorille / Kouluille ja opettajille). Alta näet ajankohtaiset tapahtumat.

Den svenskspråkiga verksamheten kring vetenskapsfostran ordnas i samarbete med Åbo Akademis Skolresurs. Vi erbjuder till exempel läromaterial och vetenskapsfödelsedagar på svenska. Information om dessa finner ni på denna sida och via de nedanstående länkarna. I ärenden som anknyter till den svenskspråkiga verksamheten kan ni ta kontakt med Tove Jansen (tove.jansen@abo.fi).

Ajankohtaista

Mikä me olemme?

luma-multicolored-t-fiLUMA-keskus Suomi on yliopistojen ja teknisten korkeakoulujen yhteinen johdettu verkosto, jonka tehtävänä on yhteisesti edistää sekä opetuksen tutkimusta että tutkimukseen perustuvan opetuksen jalkauttamista Suomessa.

Lounais-Suomen LUMA-keskus toimii Turun yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan alaisuudessa ja siellä osana Biodiversiteettiyksikköä. Osana monitieteistä yliopistoa myös Lounais-Suomen LUMA-keskus pyrkii toiminnassa korostamaan oppiaineiden välistä yhteistyötä sekä oppiaineiden integrointia. Myös Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitos on tärkeä osa Lounais-Suomen LUMA-keskusta.

 


 

Keitä me olemme?

Laszlo Major Lounais-Suomen LUMA-keskuksen hallinnollinen johtaja
Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta
Katja Puutio Koordinaattori
Biologian laitos
Lauri Lindblom Oppimiskokonaisuuksien toiminta
Fysiikan ja tähtitieteen laitos
Veli-Matti Vesterinen OpiLUMA-laboratorion toiminta
Kemian laitos