Tutki – opi – oivalla

Lounais-Suomen Luma-keskus

Turun yliopiston ohjattu tiedetoiminta on peruttu ainakin 1.6. asti.

Peruutukset koskevat kaikkea Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön järjestämää ohjattua yleisötoimintaa ja kouluvierailuja. Tiederisteily SciCruise siirtyy syksylle 5.-6.10.2020. Myös kasvitieteellisen puutarhan tiedeillat ja muut yleisötapahtumat perutaan maalis-huhtikuun ajaksi.

Turun yliopisto seuraa jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta ja noudattaa viranomaisten ohjeita. Lisätietoa Turun yliopiston ohjeistuksesta liittyen koronavirukseen on koottu osoitteeseen https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Lisätietoja lasten ja nuorten tiedetoiminnasta:
Lounais-Suomen LUMA-keskuksen koordinaattori Katja Puutio, katja.puutio@utu.fi
Biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari Sääksjärvi, ileesa@utu.fi, p. 040 546 0976
Turun yliopiston koronavirukseen varautumista ja ohjeita koskevat kysymykset: koronainfo@utu.fi

——–

Tehtävämme on tukea matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetusta sekä oppimista niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.

Järjestämme toimintaa koululaisille, opiskelijoille, opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Monipuoliseen tarjontaamme voi tutustua täällä (Lapsille ja nuorille / Kouluille ja opettajille). Alta näet ajankohtaiset tapahtumat.

Den svenskspråkiga verksamheten kring vetenskapsfostran ordnas i samarbete med Åbo Akademis Skolresurs. Vi erbjuder till exempel läromaterial och vetenskapsfödelsedagar på svenska. Information om dessa finner ni på denna sida och via de nedanstående länkarna. I ärenden som anknyter till den svenskspråkiga verksamheten kan ni ta kontakt med Tove Jansen (tove.jansen@abo.fi).

Ajankohtaista

Mikä me olemme?

luma-multicolored-t-fiLUMA-keskus Suomi on yliopistojen ja teknisten korkeakoulujen yhteinen johdettu verkosto, jonka tehtävänä on yhteisesti edistää sekä opetuksen tutkimusta että tutkimukseen perustuvan opetuksen jalkauttamista Suomessa.

Lounais-Suomen LUMA-keskus toimii Turun yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan alaisuudessa ja siellä osana Biodiversiteettiyksikköä. Osana monitieteistä yliopistoa myös Lounais-Suomen LUMA-keskus pyrkii toiminnassa korostamaan oppiaineiden välistä yhteistyötä sekä oppiaineiden integrointia. Myös Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitos on tärkeä osa Lounais-Suomen LUMA-keskusta.

 


 

Keitä me olemme?

Laszlo Major Lounais-Suomen LUMA-keskuksen hallinnollinen johtaja
Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta
Katja Puutio Koordinaattori
Biologian laitos
Lauri Lindblom Oppimiskokonaisuuksien toiminta
Fysiikan ja tähtitieteen laitos
Veli-Matti Vesterinen OpiLUMA-laboratorion toiminta
Kemian laitos