Tutki – opi – oivalla

Lounais-Suomen Luma-keskus

Tiedetoimintoja aletaan palauttamaan pikkuhiljaa. Kasvitieteellinen puutarha on auki yleisölle ja heinä-elokuussa puutarhalla järjestetään neljä lasten tiedeleiriä. Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestämme lisäksi Seilin saarella yhden yön mittaisen perheleirin. Katso lisää tiedeleirien kohdalta.

Tiedesynttäreitä järjestetään kesän aikana puutarhalla. Lisää tiedesynttärit -kohdasta ylhäältä. Syksystä eteenpäin alamme taas järjestää kerhoja, mikäli tilanne sallii. Näistä tarkempaa tietoa tulossa elokuussa.

——–

Tehtävämme on tukea matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opetusta sekä oppimista niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.

Järjestämme toimintaa koululaisille, opiskelijoille, opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Monipuoliseen tarjontaamme voi tutustua täällä (Lapsille ja nuorille / Kouluille ja opettajille). Alta näet ajankohtaiset tapahtumat.

 

Mikä me olemme?

luma-multicolored-t-fiLUMA-keskus Suomi on yliopistojen ja teknisten korkeakoulujen yhteinen johdettu verkosto, jonka tehtävänä on yhteisesti edistää sekä opetuksen tutkimusta että tutkimukseen perustuvan opetuksen jalkauttamista Suomessa.

Lounais-Suomen LUMA-keskus toimii Turun yliopiston Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan alaisuudessa ja siellä osana Biodiversiteettiyksikköä. Osana monitieteistä yliopistoa myös Lounais-Suomen LUMA-keskus pyrkii toiminnassa korostamaan oppiaineiden välistä yhteistyötä sekä oppiaineiden integrointia. Myös Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitos on tärkeä osa Lounais-Suomen LUMA-keskusta.

 


 

Keitä me olemme?

Pasi Nurmi Tiedekeskuksen ja LUMA -yksikön johtaja /
Kouluvierailut, tiedematkailu, sopimukset, tiedekeskustoiminta ja lukioyhteistyö
Laszlo Major Lounais-Suomen LUMA-keskuksen hallinnollinen johtaja /
KV-yhteistyö, valtakunnallinen LUMA-yhteistyö
Katja Puutio Koordinaattori /
Vapaa-ajan tiedetoiminnot, kouluyhteistyö, TET, valtakunnallinen LUMA-toiminta
Lauri Lindblom Oppimiskokonaisuuksien toiminta, laitelainat, suoravalinta
Veli-Matti Vesterinen OpiLUMA-laboratorion toiminta
Henna Rouhiainen Tiedetestaajat, puutarhakasvatushanke ja tiedeillat