Kuva kierteisestä Sporothrix-homesienipesäkkeestä

Rakennusten mikrobiologiaa vuodesta 1991

Aerobiologian laboratorio

Rakennusmikrobiologisten ja teollisten mineraalikuitunäytteiden analyysit luotettavasti ja nopeasti. Panostamme laatuun, asiantuntemukseen ja asiakasneuvontaan.

Aerobiologian laboratorio palvelee jokaisena arkipäivänä klo 8 – 16.

Laboratoriomme sijaitsee Turussa Yliopistonmäellä Aurum-rakennuksessa osoitteessa Henrikinkatu 2. 6.krs.

Jos olette tuomassa näytteitä laboratorioon tai hakemassa näytteenottovälineitä, voitte tulla hissillä suoraan 6. kerrokseen.  Näytteet voi jättää myös Naturankujan puoleisessa ovisyvennyksessä olevaan näytelaatikkoon, jonne voi tuoda näytteitä myös aukioloaikojemme ulkopuolella; huomioikaa kuitenkin talviaikaan, että näytelaatikkoon pidemmäksi aikaa jäävät näytteet voivat jäätyä.  Jos jätätte näytteitä ulkona olevaan näytepostilaatikkoon, soitattehan silloin näytepuhelimeemme numeroon 050-526 7795 (klo 8-16), niin voimme noutaa näytteet välittömästi. Asiakasparkin (max. 15 min.) löydätte talon vierestä Naturankujalta.

Näytteet voitte toimittaa myös postitse tai Matkahuollon (perille jakeluna) kautta.

  • Näytteenottovälineitä luovutamme laboratoriosta sekä postin tai Matkahuollon kautta.
  • Neuvontapuhelimemme  050 431 3268 toimii arkisin klo 8-16.

                               


Aamukahvit aerobiologien kanssa jatkuvat keväällä 2024.

Aamukahvitietoiskumme jatkuvat joka toinen keskiviikko 17.1.2024 alkaen zoom-yhteydellä. Lisätietoja linkin takaa.

 


Aerobiologia tutkii eliöperäisiä ilmassa esiintyviä hiukkasia, kuten esimerkiksi siitepölyhiukkasia, siemeniä, itiöitä, mikrobeja, aineenvaihduntatuotteita sekä allergiaa aiheuttavia valkuaisaineita.

Aerobiologian laboratorio on erikoistunut asumisterveystutkimuksiin – rakennusmikrobiologisiin analyysipalveluihin sekä teollisten mineraalikuitujen analysointiin. Tunnistamme kosteusvauriota indikoivia sekä terveydelle haitallisia mikrobeja viljelymenetelmällä ilma-, materiaali- ja pintasivelynäytteistä, jotka liittyvät kosteusvaurioituneisiin rakennuksiin.

Meiltä voit myös ostaa erikseen räätälöityjä tutkimuspalveluita liittyen rakennusmikrobiologiaan. Lisäksi tarjoamme rakennusmikrobiologiaan ja asumisterveyteen liittyvää koulutusta.

https://www.finas.fi/toimijat/Sivut/default.aspx#k=t312Laboratoriomme on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T312, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Akkreditoituun pätevyysalueeseen sisältyvä toiminta on nähtävissä www.finas.fi ja hinnastosivullamme. Aerobiologian laboratoriolla on terveydensuojelulain 49 a § mukainen Ruokaviraston hyväksyntä viranomaisille tarkoitettuja asumisterveystutkimuksia tekeväksi laboratorioksi.