Penicillium -homeen kasvusto maljalla

Rakennusten mikrobiologiaa vuodesta 1991

Aerobiologian laboratorio

Aerobiologian laboratorio ottaa vastaan ja analysoi rakennus­mikrobiologian näytteitä normaalisti.

Aurum-rakennuksen pääovi on jälleen avoinna! Jos olet tuomassa näytteitä laboratorioon tai hakemassa näytteenottovälineitä, voit siis tulla hissillä suoraan 6. kerrokseen.  Voit myös jättää näytteesi Naturankujan puoleisessa ovisyvennyksessä olevaan näytelaatikkoon, soitathan silloin näytepuhelimeemme numeroon 050-526 7795 (klo 8-16), niin voimme noutaa näytteet välittömästi.

Aurum sijaitsee Yliopistonmäellä vanhan toimirakennuksemme vieressä, Henrikinkadun päässä osoitteessa Henrikinkatu 2. 6.krs.

Asiakasparkin (max. 15 min.) löydät talon vierestä Naturankujalta. Kujan puoleisessa ovisyvennyksessä on näytteiden toimituslaatikko, jonne voit tuoda näytteitä myös aukioloaikojemme ulkopuolella; huomioi kuitenkin talviaikaan, että näytelaatikoon pidemmäksi aikaa jäävät näytteet voivat jäätyä!   Jos jätätte näytteitä ulkona olevaan näytepostilaatikkoon, pyydämme soittamaan välinetilausnumeroomme 050 526 7795 ennen näytteiden tuomista tai tuomisen jälkeen, jolloin voimme käydä hakemassa näytteet postilaatikosta (Naturankujan puoleinen ovisyvennys).

Näytteet voi edelleen toimittaa postitse tai matkahuollon (perille jakeluna, mikäli palvelu toimii) kautta normaalisti.

  • Näytteenottovälineitä luovutamme vastaavasti ulko-ovelta sekä postitse tai matkahuollon kautta.
  • Raportointi tehdään normaalien aikataulujen puitteissa ja neuvontapuhelimemme  050 431 3268 toimii normaalisti.

                               


Aamukahvilla aerobiologien kanssa etäyhteydellä

Aamukahvitietoiskumme jatkuvat joka toinen keskiviikko 12.1.2022 alkaen zoom-yhteydellä. Lisätietoja linkin takaa.

 


Aerobiologia tutkii eliöperäisiä ilmassa esiintyviä hiukkasia, kuten esimerkiksi siitepölyhiukkasia, siemeniä, itiöitä, mikrobeja, aineenvaihduntatuotteita sekä allergiaa aiheuttavia valkuaisaineita.

Aerobiologian laboratorio on erikoistunut asumisterveystutkimuksiin – rakennusmikrobiologisiin analyysipalveluihin sekä teollisten mineraalikuitujen analysointiin. Tunnistamme kosteusvauriota indikoivia sekä terveydelle haitallisia mikrobeja viljelymenetelmällä ilma-, materiaali- ja pintasivelynäytteistä, jotka liittyvät kosteusvaurioituneisiin rakennuksiin.

Meiltä voit myös ostaa erikseen räätälöityjä tutkimuspalveluita liittyen rakennusmikrobiologiaan. Lisäksi tarjoamme rakennusmikrobiologiaan ja asumisterveyteen liittyvää koulutusta.

akkreditointitunnus T312Laboratoriomme on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T312, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Akkreditoituun pätevyysalueeseen sisältyvä toiminta on nähtävissä www.finas.fi ja hinnastosivullamme. Aerobiologian laboratoriolla on terveydensuojelulain 49 a § mukainen Ruokaviraston hyväksyntä viranomaisille tarkoitettuja asumisterveystutkimuksia tekeväksi laboratorioksi.