Aspergillus -suvun (lajiryhmä Eurotium) pesäkkeitä

Rakennusten mikrobiologiaa vuodesta 1991

Aerobiologian laboratorio

Aerobiologian laboratorio ottaa vastaan ja analysoi rakennus­mikrobiologian näytteitä Aurum-rakennuksessa.

Aurum sijaitsee Yliopistonmäellä vanhan toimirakennuksemme vieressä, Henrikinkadun päässä osoitteessa Henrikinkatu 2. 6.krs.

Jos olette tuomassa näytteitä laboratorioon tai hakemassa näytteenottovälineitä, voitte tulla hissillä suoraan 6. kerrokseen.  Voitte myös jättää näytteenne Naturankujan puoleisessa ovisyvennyksessä olevaan näytelaatikkoon, jonne voitte tuoda näytteitä myös aukioloaikojemme ulkopuolella; huomioikaa kuitenkin talviaikaan, että näytelaatikkoon pidemmäksi aikaa jäävät näytteet voivat jäätyä.  Jos jätätte näytteitä ulkona olevaan näytepostilaatikkoon, soitattehan silloin näytepuhelimeemme numeroon 050-526 7795 (klo 8-16), niin voimme noutaa näytteet välittömästi. Asiakasparkin (max. 15 min.) löydätte talon vierestä Naturankujalta.  jonne voitte tuoda näytteitä myös aukioloaikojemme ulkopuolella; huomioikaa kuitenkin talviaikaan, että näytelaatikoon pidemmäksi aikaa jäävät näytteet voivat jäätyä!   Jpyydämme soittamaan välinetilausnumeroomme 050 526 7795 ennen näytteiden tuomista tai tuomisen jälkeen, jolloin voimme käydä hakemassa näytteet postilaatikosta (Naturankujan puoleinen ovisyvennys).

Näytteet voitte toimittaa myös postitse tai Matkahuollon (perille jakeluna) kautta.

  • Näytteenottovälineitä luovutamme laboratoriosta sekä postin tai Matkahuollon kautta.
  • Neuvontapuhelimemme  050 431 3268 toimii arkisin klo 8-16.

                               


Aamukahvilla aerobiologien kanssa etäyhteydellä

Aamukahvitietoiskumme jatkuvat joka toinen keskiviikko 28.9.2022 alkaen zoom-yhteydellä. Lisätietoja linkin takaa.

 


Aerobiologia tutkii eliöperäisiä ilmassa esiintyviä hiukkasia, kuten esimerkiksi siitepölyhiukkasia, siemeniä, itiöitä, mikrobeja, aineenvaihduntatuotteita sekä allergiaa aiheuttavia valkuaisaineita.

Aerobiologian laboratorio on erikoistunut asumisterveystutkimuksiin – rakennusmikrobiologisiin analyysipalveluihin sekä teollisten mineraalikuitujen analysointiin. Tunnistamme kosteusvauriota indikoivia sekä terveydelle haitallisia mikrobeja viljelymenetelmällä ilma-, materiaali- ja pintasivelynäytteistä, jotka liittyvät kosteusvaurioituneisiin rakennuksiin.

Meiltä voit myös ostaa erikseen räätälöityjä tutkimuspalveluita liittyen rakennusmikrobiologiaan. Lisäksi tarjoamme rakennusmikrobiologiaan ja asumisterveyteen liittyvää koulutusta.

https://www.finas.fi/toimijat/Sivut/default.aspx#k=t312Laboratoriomme on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T312, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Akkreditoituun pätevyysalueeseen sisältyvä toiminta on nähtävissä www.finas.fi ja hinnastosivullamme. Aerobiologian laboratoriolla on terveydensuojelulain 49 a § mukainen Ruokaviraston hyväksyntä viranomaisille tarkoitettuja asumisterveystutkimuksia tekeväksi laboratorioksi.