Siirry sisältöön

Koulutukset ja tapahtumat

12.9.2019 - 11.12.2020 Rakennusterveysasiantuntijakoulutus, RTA - Turku AMK ja Aerobiologian laboratorio

RTA-koulutus (45 op) vastaa sisällöltään Sosiaali- ja terveysministeriön 15.5.2015 voimaan astuneen asumisterveysasetuksen mukaisia vaatimuksia, ja sillä on Eurofins Expert Services Oy:n  hyväksyntä. Koulutuksen suorittaneet ja Eurofins Expert Services Oy:n henkilösertifikaatin saaneet voivat toimia yksin asumisterveysasetuksen ja terveydensuojelulain mukaisina ulkopuolisina asiantuntijoina rakennusten ja oleskelutilojen terveydellisten olosuhteiden arvioinnissa.

Koulutus mahdollistaa sisäilma-asiantuntijan sertifioinnin. Sisäilma-asiantuntijan pätevyyteen valmentava koulutus on laajuudeltaan 25 op.

Kenelle

Koulutus on suunnattu kaikille, jotka tarvitsevat rakennusterveysosaamista, esim. kosteus- ja kuntotarkastuksia tekevissä yrityksissä, julkisten ja yksityisten rakennusten omistajaorganisaatioissa, isännöinti- ja huoltoyhtiöissä, rakennuttaja- ja rakennusyhtiöissä, insinööri- ja arkkitehtitoimistoissa sekä lupa- ja valvontaviranomaispuolella.

Koulutukseen soveltuva pohjakoulutus on rakennustekninen peruskoulutus (teknikko tai ylempi tutkinto) tai muu soveltuva teknillisen tai luonnontieteellisen alan tutkinto. Tarkemmat peruskoulutusvaatimukset ja tiedot henkilösertifioinnin ehdoista löytyvät asetuksesta.

Ajankohta ja toteutus

Koulutus järjestetään 12.9.2019–11.12.2020.

Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Turun AMK:n rakennusteollisuuden osaamisalue ja aerobiologian laboratorio.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta yhteensä 360 tuntia eli 8 h/opintopiste. Lähiopetusta on pääsääntöisesti 2 päivää kuukaudessa (torstai ja perjantai). Heinäkuussa ei ole lähiopetusta.

Lähiopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu itseopiskelua, oppimistehtäviä, harjoitustöitä ja tenttejä. Koulutuksen aikana opiskelijat tekevät opinnäytetyön, jolla he osoittavat RTA-koulutuksen aihealueen hallinnan. Opinnäytetyön suorittaminen edellyttää organisaation mukanaoloa ohjauksessa ja laadunvarmistuksessa.

Lue lisää TurkuAMK:n sivuilta

Ajankohtaista sisäilma-alalta

10.3.2020 Sisäilmastoseminaari Helsingin messukeskus

Sisäilmastoseminaari järjestetään 10.3.2020. Tapahtumapaikkana on jälleen Messukeskuksen Siipi. Seminaarimaksu on 68 € (sis. alv 24 %), ja se sisältää monipuolisen seminaariohjelman lisäksi lounaan, ohjelmaan merkityt kahvit, vaatesäilytyksen ja seminaarikirjan.

Ilmoittautuminen avataan ja ohjelma julkaistaan Sisäilmayhdistyksen sivuilla (www.sisailmayhdistys.fi) 6.2.2020.

Valtioneuvoston Terveet tilat -ohjelman kiertue

Valtioneuvoston terveet tilat 2028 -ohjelman tavoitteena on tervehdyttää julkiset rakennukset ja tehostaa sisäilmasta oireilevien hoitoa ja kuntoutusta. Kymmenvuotisen ohjelmakauden aikana vakiinnutetaan kiinteistönhoitoon toimintatapa, jossa rakennusten kunto, sopivuus käyttötarkoitukseensa ja käyttäjien kokemukset tarkistetaan ja arvioidaan säännöllisesti.

• Pääkaupunkiseutu 11.3.2020
  • Vaasa 24.3.2020