Ajankohtaista

Koulutukset ja tapahtumat

12.9.2019 - 11.12.2020 Rakennusterveysasiantuntijakoulutus, RTA - Turku AMK ja Aerobiologian laboratorio

RTA-koulutus (45 op) vastaa sisällöltään Sosiaali- ja terveysministeriön 15.5.2015 voimaan astuneen asumisterveysasetuksen mukaisia vaatimuksia, ja sillä on Eurofins Expert Services Oy:n  hyväksyntä. Koulutuksen suorittaneet ja Eurofins Expert Services Oy:n henkilösertifikaatin saaneet voivat toimia yksin asumisterveysasetuksen ja terveydensuojelulain mukaisina ulkopuolisina asiantuntijoina rakennusten ja oleskelutilojen terveydellisten olosuhteiden arvioinnissa.

Koulutus mahdollistaa sisäilma-asiantuntijan sertifioinnin. Sisäilma-asiantuntijan pätevyyteen valmentava koulutus on laajuudeltaan 25 op.

Kenelle

Koulutus on suunnattu kaikille, jotka tarvitsevat rakennusterveysosaamista, esim. kosteus- ja kuntotarkastuksia tekevissä yrityksissä, julkisten ja yksityisten rakennusten omistajaorganisaatioissa, isännöinti- ja huoltoyhtiöissä, rakennuttaja- ja rakennusyhtiöissä, insinööri- ja arkkitehtitoimistoissa sekä lupa- ja valvontaviranomaispuolella.

Koulutukseen soveltuva pohjakoulutus on rakennustekninen peruskoulutus (teknikko tai ylempi tutkinto) tai muu soveltuva teknillisen tai luonnontieteellisen alan tutkinto. Tarkemmat peruskoulutusvaatimukset ja tiedot henkilösertifioinnin ehdoista löytyvät asetuksesta.

Ajankohta ja toteutus

Koulutus järjestetään 12.9.2019–11.12.2020.

Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Turun AMK:n rakennusteollisuuden osaamisalue ja aerobiologian laboratorio.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta yhteensä 360 tuntia eli 8 h/opintopiste. Lähiopetusta on pääsääntöisesti 2 päivää kuukaudessa (torstai ja perjantai). Heinäkuussa ei ole lähiopetusta.

Lähiopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu itseopiskelua, oppimistehtäviä, harjoitustöitä ja tenttejä. Koulutuksen aikana opiskelijat tekevät opinnäytetyön, jolla he osoittavat RTA-koulutuksen aihealueen hallinnan. Opinnäytetyön suorittaminen edellyttää organisaation mukanaoloa ohjauksessa ja laadunvarmistuksessa.

Lue lisää TurkuAMK:n sivuilta

 

 

1.-2.10.2019 Ajankohtaista laboratoriorintamalla - Workshop 2. Indikaattorisienet – muuttuva sienitaksonomia tunnistamisen ja raportoinnin käytännöissä

AJANKOHTAISTA LABORATORIORINTAMALLA
2.10.2019 WORKSHOP 2, Luentosali Kalevi
Indikaattorisienet – muuttuva sienitaksonomia tunnistamisen ja raportoinnin käytännöissä
Järjestäjät Turun Yliopisto, THL, FINAS

13.-14.11. 2019 Aerobiologian laboratorio mukana Sisäilmapajassa Seinäjoella

Tervetuloa vierailemaan osastollemme, paikka nro 49.

Lisätietoa Sisäilmapajasta ja ilmoittautumisohjeet: https://www.sisailmayhdistys.fi/Tapahtumat/Sisailmapajat/Seinajoen-Sisailmapaja11

 

27.-29.11.2019/ 25.-27.11.2019 RAKENNUSMYKOLOGIAA – sisäilman ja rakennusmateriaalien mikrosienet, tunnistuskurssi

RAKENNUSMYKOLOGIAAsisäilman ja rakennusmateriaalien mikrosienet, tunnistuskurssi
19 tuntia; 27.-29.11.2019 / (25.-27.11.2019)

Ilmoittautumislomake

Lisätietoja

Turun yliopiston Aerobiologian laboratorio järjestää mikrosienten tunnistuskurssin marraskuussa 2019. Kurssi on suunnattu erityisesti rakennusten mikrobinäytteitä analysoivien ja tuloksia tulkitsevien laboratorioiden työntekijöille. Kurssin vastuuhenkilöt ovat Anna-Mari Pessi (FM, erikoistutkija) ja Sirkku Häkkilä (FM, mykologi, rakennusterveysasiantuntija).

Kolmipäiväisen kurssin aikana käydään läpi:

  • Mikrosienien mikroskooppisen tunnistamisen perusteet
  • Kosteusvaurioon viittaavat ja muut yleisimmät rakennusympäristön homeet – käytännön harjoituksia
  • Kosteusvauriota indikoivat sienet: ekologiaa, systematiikkaa ja nimistöpäivitykset
  • Tunnistuskirjallisuuden käyttö

RAKENNUSMYKOLOGIAA – lahottajasienet kosteusvaurioissa ja suoramikroskopointi osana rakennusmikrobiologisia analyysejä 3,5 tuntia; 27.11.2019

Tunnistuskurssin hintaan sisältyy lahottajasieniluento ja suoramikrokopointiharjoituksia sisältävä osa. Lahottajista luennoi vuosikymmenien kokemuksella FT Seppo Huhtinen Turun yliopiston kasvimuseosta, suoramikroskopointia harjoitellaan Anna-Mari Pessin ja Sirkku Häkkilän ohjauksessa. Ryhmä I klo 8.30-12.00 ja ryhmä II klo 11-15.

Lisäpäivään voi osallistua myös ilman tunnistuskurssia (200 € + ALV 24%)

Molemmat kurssit järjestetään Turun yliopiston
Tiedekeskus Tuorlan tiloissa
(Väisäläntie 20, Kaarina)

27.11.2019 RAKENNUSMYKOLOGIAA - Lahottajasienet kosteusvaurioissa ja suoramikroskopointi

RAKENNUSMYKOLOGIAA: lahottajasienet kosteusvaurioissa ja suoramikroskopointi osana rakennusmikrobiologisia analyysejä 3,5 tuntia; 27.11.2019

Lahottajasieniluento ja suoramikrokopointiharjoituksia (sisältyy tunnistuskurssiin hintaan). Lahottajista luennoi vuosikymmenien kokemuksella FT Seppo Huhtinen Turun yliopiston kasvimuseosta, suoramikroskopointia harjoitellaan Anna-Mari Pessin ja Sirkku Häkkilän ohjauksessa. Ryhmä I klo 8.30-12.00 ja ryhmä II klo 11-15.

Koulutukseen voi osallistua myös ilman tunnistuskurssia (200 € + ALV 24%)

Ilmoittautumislomake

11.12.2019 Asiakaspäivä, Forum Marinum

Aerobiologian laboratorio kouluttaaAerobiologian laboratorion asiakaspäivä 11.12.2019 klo 10 alkaen Forum Marinumissa.

  • Oikeaoppinen näytteenotto
  • Mitä raportit oikeasti kertovat?
  • Terve talo -toteutus: kosteuden ja pölyn hallintaa
    Leif Wirtanen, Ramboll Oy

Ajankohtaista sisäilma-alalta

Seinäjoen Sisäilmapaja11 - ilmottautuminen avattu

Sisäilmapaja11 järjestetään 13.-14.11.2019 Seinäjoki Areenalla Seinäjoella.

Ohjelmassa paikallisia esityksiä on höystetty ajankohtaisilla asioilla ja hyvillä toimintamalleilla. Sisäilmapajan järjestävät Seinäjoen kaupunki, Seinäjoki Congress ja Sisäilmayhdistys ry.

Ohjelma ja ilmottautuminen

Rakennusfysiikka 2019 Tampereella

Jo kuudetta kertaa järjestettävä seminaari kokoaa laajasti rakennusalan ammattilaiset kuuntelemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista rakennusfysiikkaan liittyvistä aiheista. Ohjelma koostuu lähes 100:sta ajankohtaisesta puheenvuorosta. Seminaariin odotetaan tälläkin kertaa yli 600 rakennusalan ammattilaista.

Järjestäjinä toimivat Tampereen yliopiston rakennusfysiikan tutkimusryhmä ja RIL.

Seminaarissa jaetaan nyt neljättä kertaa kosteusturvallisen rakentamisen palkinto, jolla halutaan korostaa rakennusaikaisen kosteudenhallinnan ja rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden keskeistä roolia turvallisen, terveellisen ja pitkäikäisen rakennuksen toteutuksessa.

Ohjelma ja ilmottautuminen