Siirry sisältöön
Tritirachium -homeen vaaleanpunaisia pesäkkeitä kasvualustalla.

Menneet koulutukset ja tapahtumat

Aerobiologian laboratorio kouluttaa 15.12.2020 Mikrobikasvua rakenteissa -webinaari

Tervetuloa ilmaiseen webinaariin!

15.12.2020 klo 9-11.30

Mikrobikasvua rakenteissa:
Miten otan näytteen?
Mitä näytteille tapahtuu laboratoriossa?
Miten tuloksia tulkitaan?

• Koulutukseen pääset zoom-yhteydellä, saat osallistumislinkin ilmoittautuessasi.
    Koulutus soveltuu RTA- ja SISA-sertifikaattien täydennyskoulutukseksi.
  •  Webinaari on maksuton.
  • Ilmoittautuminen osoitteeseen aerobiologit@utu.fi viimeistään 13.12.2020.

Tarkempi ohjelma: Mikrobikasvua Rakenteissa 15.12.-20 koulutus

12.9.2019 - 11.12.2020 Rakennusterveysasiantuntijakoulutus, RTA - Turku AMK ja Aerobiologian laboratorio

RTA-koulutus (45 op) vastaa sisällöltään Sosiaali- ja terveysministeriön 15.5.2015 voimaan astuneen asumisterveysasetuksen mukaisia vaatimuksia, ja sillä on Eurofins Expert Services Oy:n  hyväksyntä. Koulutuksen suorittaneet ja Eurofins Expert Services Oy:n henkilösertifikaatin saaneet voivat toimia yksin asumisterveysasetuksen ja terveydensuojelulain mukaisina ulkopuolisina asiantuntijoina rakennusten ja oleskelutilojen terveydellisten olosuhteiden arvioinnissa.

Koulutus mahdollistaa sisäilma-asiantuntijan sertifioinnin. Sisäilma-asiantuntijan pätevyyteen valmentava koulutus on laajuudeltaan 25 op.

Kenelle

Koulutus on suunnattu kaikille, jotka tarvitsevat rakennusterveysosaamista, esim. kosteus- ja kuntotarkastuksia tekevissä yrityksissä, julkisten ja yksityisten rakennusten omistajaorganisaatioissa, isännöinti- ja huoltoyhtiöissä, rakennuttaja- ja rakennusyhtiöissä, insinööri- ja arkkitehtitoimistoissa sekä lupa- ja valvontaviranomaispuolella.

Koulutukseen soveltuva pohjakoulutus on rakennustekninen peruskoulutus (teknikko tai ylempi tutkinto) tai muu soveltuva teknillisen tai luonnontieteellisen alan tutkinto. Tarkemmat peruskoulutusvaatimukset ja tiedot henkilösertifioinnin ehdoista löytyvät asetuksesta.

Ajankohta ja toteutus

Koulutus järjestetään 12.9.2019–11.12.2020.

Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Turun AMK:n rakennusteollisuuden osaamisalue ja aerobiologian laboratorio.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta yhteensä 360 tuntia eli 8 h/opintopiste. Lähiopetusta on pääsääntöisesti 2 päivää kuukaudessa (torstai ja perjantai). Heinäkuussa ei ole lähiopetusta.

Lähiopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu itseopiskelua, oppimistehtäviä, harjoitustöitä ja tenttejä. Koulutuksen aikana opiskelijat tekevät opinnäytetyön, jolla he osoittavat RTA-koulutuksen aihealueen hallinnan. Opinnäytetyön suorittaminen edellyttää organisaation mukanaoloa ohjauksessa ja laadunvarmistuksessa.

Lue lisää TurkuAMK:n sivuilta

Ajankohtaista sisäilma-alalta

9.3.2021 Sisäilmastoseminaari virtuaalitapahtuma

Sisäilmastoseminaari järjestetään virtuaalisena tapahtumana 9.3.2021. Seminaarin yhteydessä järjestetään myös sisäilma-aiheinen virtuaalinäyttely.

Seminaarimaksu on 55 eur + alv., ja se sisältää Sisäilmastoseminaarijulkaisun pdf-version. Ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan www.sisailmayhdistys.fi 9.2.2021.

Valtioneuvoston Terveet tilat -ohjelma

Valtioneuvoston terveet tilat 2028 -ohjelman tavoitteena on tervehdyttää julkiset rakennukset ja tehostaa sisäilmasta oireilevien hoitoa ja kuntoutusta. Kymmenvuotisen ohjelmakauden aikana vakiinnutetaan kiinteistönhoitoon toimintatapa, jossa rakennusten kunto, sopivuus käyttötarkoitukseensa ja käyttäjien kokemukset tarkistetaan ja arvioidaan säännöllisesti. https://tilatjaterveys.fi/etusivu

Ohjelman videotallenteita voit käydä katsomassa hankkeen Terveet tilat 2028 youtube-kanavalla.