Tutkijatohtori Jani Sormunen kertoo lapsille puutiaisista. Kuvaaja: Henna Rouhiainen.

Mukavaa vapaa-aikaa tieteen parissa

Tiedekerhot

Järjestämme tiedekerhoja koko lukuvuoden 2023-2024 ajan!

Tiedeleirien tiedot päivittyvät tiedeleirit -välilehdelle. Kerhoja järjestetään sekä Turun yliopistolla LUMA-laboratoriossa että Ruissalossa kasvitieteellisellä puutarhalla. Kerhoja järjestetään vaihtelevin teemoin ja vaihteleville ikäryhmille suunnatusti. Aiemmin olemme järjestäneet kerhoja esimerkiksi seuraavilla teemoilla: Syksyn ihmeet, Kiehtovat kokeet, Myytinmurtajat, Matematiikan maaginen maailma, Tähtitiedekerho Galilei, Ötökkäkerho, Ohjelmointi- ja robottikerho ja paljon muita!

Kerhoihimme liittyvissä kysymyksissä ota yhteys koordinaattori Sanna Launiaiseen: satelau@utu.fi.

Voit osallistua myös  muiden LUMA-keskusten tarjoamiin virtuaalikerhoihin ja aktiviteetteihin! Tiedot näistä löydät sivun alareunasta.

Tiedekerhot keväällä 2024

Aikuisten tiedekerho

Mitä?

Onko koulun kemiantunneista vierähtänyt jo tovi? Oletko valmis sukeltamaan jälleen tieteen maailmaan ja oppimaan jotain uutta ympäröivästä maailmasta? Onko tiede aina kiehtonut, mutta et ole tiennyt mistä aloittaa? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, tervetuloa mukaan aikuisten omaan tiedekerhoon!

Kerhossa pääset palaamaan tiedemailman perusteisiin ja kokeilemaan jälleen millaista se laboratorioluokassa toimiminen olikaan! Kerhon aikana tutustumme tieteen perusasioihin. Teemme esimerkiksi värikkäitä ja kiehtovia kemiallisia reaktioita, kurkistamme mikroskooppisen maailman saloihin ja tutkimme erilaisia elämänmuotoja sekä keskustelemme siitä, mitä kaikkea avaruudesta löytyykään. Ja mikä olisikaan parempi tapa päättää tutkimusmatkamme tieteen parissa kuin yhdistää tiede ja herkut? Siksipä viimeisellä kerhokerralla teemmekin itse jäätelöä nestemäisen typen avulla. Nam!

Aikuisten tiedekerho järjestetään huhtikuussa neljänä tiistaina (2.4., 9.4., 16.4. ja 23.4.) klo 18-19.30 Turun yliopiston Aurum-rakennuksessa sijaitsevassa LUMA-laboratoriossa.

Aikuisten tiedekerhossa et vain opi uutta, vaan pääset myös jakamaan kokemuksia ja keskustelemaan samanhenkisten aikuisten kanssa. Jokainen kerta tarjoaa uuden mahdollisuuden herättää sisäinen tutkijasi ja tarkastella maailmaa uteliaisuuden ja ihmettelyn kautta. Lähde siis mukaan matalan kynnyksen tieteen tutkimusmatkalle tekemään jotain vähän erilaista työpäivän jälkeen!

Kenelle?

Tieteestä kiinnostuneille aikuisille!

Milloin?

Aikuisten tiedekerho järjestetään huhtikuussa neljänä tiistaina, 2.4., 9.4., 16.4. ja 23.4., klo 18-19.30 Turun yliopiston Aurum-rakennuksessa sijaitsevassa LUMA-laboratoriossa.

Missä?

LUMA-labralla, Aurum-rakennuksessa, osoitteessa Henrikinkatu 2, Turku. Tarkemmat saapumisohjeet saatte sähköpostitse ennen kerhon alkua. 

Hinta?

Kerhopaikan hinta on 50 €.
Ilmoittautuminen on sitova. Maksua ei palauteta, mikäli osallistuja peruu osallistumisensa.

Ilmoittautuminen?

Ilmoittautuminen sulkeutuu kolme vuorokautta ennen kerhon alkua. Mikäli kerhoon ei ole viikkoa ennen kerhon alkua tarpeeksi ilmoittautuneita, kerho voidaan joutua perumaan. Kerhoon on ilmoittautunut tarpeeksi osallistujia, että se järjestetään, mutta mukaan mahtuu vielä oikein hyvin!

 

#bokun_799da8b2_c4e6_4f96_bd2e_004bbda9ba0c { display: inline-block; padding: 10px 20px; background: #8b5dcb; border-radius: 0px; box-shadow: 0 8px 12px rgba(0,0,0,0.19); font-weight: 600; font-size: 16px; text-decoration: none; text-align: center; color: #FFFFFF; border:none; cursor: pointer; transition: background .2s ease; } #bokun_799da8b2_c4e6_4f96_bd2e_004bbda9ba0c:hover{ background: #6535a6; } #bokun_799da8b2_c4e6_4f96_bd2e_004bbda9ba0c:active{ background: #703cb9; }

Mikäli linkki ei toimi, ongelma saattaa olla evästeissä. Kokeile avata tämä sivu toisella selaimella, laitteella, tai yksityisessä ikkunassa, ja hyväksy kaikki evästeet. Mikäli et silti saa linkkiä toimimaan, olethan yhteydessä!

 

Lisätietoja kerhosta ja kysymykset: satelau@utu.fi

Muiden järjestämiä kerhoja

Etäohjelmointikerhot

Helsingin yliopiston Linkki-tiedeluokan kevään 2023 ohjelmointikerhoissa tarjolla on monenlaista erityisesti aloitteleville ohjelmoijille sopivaa toimintaa, niin ala- kuin yläkoululaisillekin. Kerhot järjestetään etänä Zoomin avulla eli nyt voit ilmoittautua mukaan mistä päin Suomea hyvänsä. Hauskanpitoa ja onnistumisen elämyksiä on tarjolla kaikissa kerhoissa!

Linkki järjestää myös Zoom-kokeilukertoja, jotta kerhoympäristöön voi tutustua etukäteen. Tervetuloa mukaan!

Tarkemmat tiedot kerhoista ja kerhoajoista sekä ilmoittautumisohjeet ovat Linkin sivuilla.

Tiedeluokka Linkki on osa Helsingin yliopiston tiedekasvatusta ja LUMA-keskus Suomi -verkostoa.

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus: Tiedetemput

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen Tiedetempuissa tutkitaan ja kokeillaan näyttäviä luonnontieteiden ilmiöitä arkipäiväisten välineiden avulla. Tiedetemput koostuvat yksittäisistä tempuista sekä virtuaalitiedekerhosta, jossa voit suorittaa viikoittain ilmestyviä uskomattomia kokeita omaan tahtiin kotona tai koulussa.

Linkki tiedetemppujen sivuille