Tutkijatohtori Jani Sormunen kertoo lapsille puutiaisista. Kuvaaja: Henna Rouhiainen.

Mukavaa vapaa-aikaa tieteen parissa

Tiedekerhot

Järjestämme tiedekerhoja koko lukuvuoden 2023-2024 ajan!

Tiedeleirien tiedot päivittyvät tiedeleirit -välilehdelle. Kerhoja järjestetään sekä Turun yliopistolla LUMA-laboratoriossa että Ruissalossa kasvitieteellisellä puutarhalla. Kerhoja järjestetään vaihtelevin teemoin ja vaihteleville ikäryhmille suunnatusti. Aiemmin olemme järjestäneet kerhoja esimerkiksi seuraavilla teemoilla: Syksyn ihmeet, Kiehtovat kokeet, Myytinmurtajat, Matematiikan maaginen maailma, Tähtitiedekerho Galilei, Ötökkäkerho, Ohjelmointi- ja robottikerho ja paljon muita!

Kerhoihimme liittyvissä kysymyksissä ota yhteys koordinaattori Sanna Launiaiseen: satelau@utu.fi.

Voit osallistua myös  muiden LUMA-keskusten tarjoamiin virtuaalikerhoihin ja aktiviteetteihin! Tiedot näistä löydät sivun alareunasta.

Tiedekerhot syksyllä 2023

Labratonttujen joulukerho PERUTTU

Labratonttujen joulukerho on peruttu 2.12. Kerhoon ei ilmoittautunut riittävästi kerholaisia.

 

MITÄ?
Mitä kaikkea jouluista tieteen avulla voidaankaan tehdä?
Näin joulun aikaan tiedekerhomme on täynnä hauskoja ja opettavaisia jouluaiheisia aktiviteetteja, jotka innostavat lapsia tutkimaan ja oppimaan. Ohjelmassa on esimerkiksi joulukoristeiden ja taideteosten tekoa tieteen keinoin sekä erilaisia kemia-aiheisia kokeita, jouluista musiikkia ja tunnelmaa unohtamatta! Voit halutessasi ottaa oman tonttulakin mukaan!
Tervetuloa mukaan labratonttujen joulukerhoon! 

KENELLE?
Viskarit – 2.-luokkalaiset.

MILLOIN?
Labratonttujen joulukerho järjestetään joulukuussa kahtena peräkkäisenä lauantaina klo 9-11.
Kerhopäivät ovat 9.12 ja 16.12..

MISSÄ?
LUMA-labralla, Aurum-rakennuksessa, osoitteessa Henrikinkatu 2, Turku.
Ohjaajat hakevat lapset Aurum-rakennuksen aulasta ja tuovat heidät takaisin aulaan kerhokerran päättyessä. Toivomme, että tuotte kerholaisenne aulaan ja olette häntä aulassa vastassa kerhokerran päättyessä, sillä heti Aurumin pääovien ulkopuolella on autotie.

HINTA?
Kerhopaikan hinta on 55 €.
Ilmoittautuminen on sitova. Kerhomaksua ei palauteta, mikäli osallistuja peruu osallistumisensa.

ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen sulkeutuu kolme vuorokautta ennen kerhon alkua. Mikäli kerhoon ei ole viikkoa ennen kerhon alkua tarpeeksi ilmoittautuneita, kerho voidaan joutua perumaan.

 

 

Mikäli linkki ei toimi, ongelma saattaa olla evästeissä. Kokeile avata tämä sivu toisella selaimella, laitteella, tai yksityisessä ikkunassa, ja hyväksy kaikki evästeet. Mikäli et silti saa linkkiä toimimaan, olethan yhteydessä!

 

Muiden järjestämiä kerhoja

Etäohjelmointikerhot

Helsingin yliopiston Linkki-tiedeluokan kevään 2023 ohjelmointikerhoissa tarjolla on monenlaista erityisesti aloitteleville ohjelmoijille sopivaa toimintaa, niin ala- kuin yläkoululaisillekin. Kerhot järjestetään etänä Zoomin avulla eli nyt voit ilmoittautua mukaan mistä päin Suomea hyvänsä. Hauskanpitoa ja onnistumisen elämyksiä on tarjolla kaikissa kerhoissa!

Linkki järjestää myös Zoom-kokeilukertoja, jotta kerhoympäristöön voi tutustua etukäteen. Tervetuloa mukaan!

Tarkemmat tiedot kerhoista ja kerhoajoista sekä ilmoittautumisohjeet ovat Linkin sivuilla.

Tiedeluokka Linkki on osa Helsingin yliopiston tiedekasvatusta ja LUMA-keskus Suomi -verkostoa.

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus: Tiedetemput

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen Tiedetempuissa tutkitaan ja kokeillaan näyttäviä luonnontieteiden ilmiöitä arkipäiväisten välineiden avulla. Tiedetemput koostuvat yksittäisistä tempuista sekä virtuaalitiedekerhosta, jossa voit suorittaa viikoittain ilmestyviä uskomattomia kokeita omaan tahtiin kotona tai koulussa.

Linkki tiedetemppujen sivuille