Lapset OpiLUMA-laboratoriossa ohjaajajn johdolla.

Mukavaa vapaa-aikaa tieteen parissa

Tiedekerhot

Ilmoittautuminen lokakuun kerhoon on auki.

Marras-joulukuun tiedekerhot järjestetään virtuaalisina.

Tiede on hauskaa ja mielenkiintoista, varsinkin, kun pääse itse tekemään ja kokeilemaan! Tiedekerhossa lapsi pääsee itse olemaan tutkija ja tarkastelemaan maailmaan tieteen läpi. Ilmoittaudu mukaan ja innostu!

Alta voit lukea tarkemmat kerhotiedot ja ilmoittautua mukaan kerhoihin. Tällä hetkellä kerhoihin otetaan maksisissaan 10 lasta ja kerhotilojen siisteydestä sekä käsihygieniasta pidetään erittäin hyvää huolta. Virtuaalikerhoihin osallistujamäärä on 20 lasta!

Lokakuu

Science- kerho (6-8 -vuotiaille)

Milloin: tiistaisin 6.-27.10 klo 17.30-18.30 (4 kerhokertaa)

Kenelle: 6-8 -vuotiaille, (min 5 lasta ja maksimi 10 lasta)

Missä: Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, Ruissalon puistotie 215, 20100 Turku

Hinta: 50e (lasku lähetetään ilmoittautumisen loputtua)

Kuvaus: Saako tieteen avulla kolikon katoamaan tai miten kummassa banaanien avulla voi soittaa pianoa? Entä miten aisteja huijataan? Tässä monipuolisessa kemiaa, fysiikkaa ja biologiaan yhdistelevässä tiedekerhossa tehdään taikuuksiltakin tuntuvia tieteellisiä kokeita ja mietitään ja opitaan tieteestä näiden jännittävien testien takana. Lapset pääsevät monipuolisesti itse tekemään ja kokeilemaan, sekä käyttämään erilaisia välineitä ja mittalaitteita.

> Ilmoittautuminen on päättynyt

Ilmoittautumisen voi perua 30.9. mennessä. Sen jälkeen ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen loputtua saat sähköpostiisi laskun sekä kerhoinfon.

Marraskuu

Virtuaalikerho 1

VIRTUAALIKERHO 1

Marraskuun tiedekerho järjestetään virtuaalisena, joten voit osallistua kerhoon omalta kotisohvalta!

Milloin: Keskiviikkoisin 28.10 – 18.11. klo 17-18.15 (4 kerhokertaa)

Kenelle: 7-10 -vuotiaille (Huom. aikuisen on hyvä olla ainakin lähettyvillä, jotta voi olla apuna tarvittaessa.)

Hinta: 10e

Missä: Kerho toteutetaan Zoomissa, jota kautta ohjaaja neuvoo, auttaa ja vastailee kysymyksiin. Tästä syystä kerhoon mahtuu mukaan 20 innokasta pikkututkijaa.

Kuvaus: Marraskuun kerhossa tutkitaan ja toteutetaan kemiallisia reaktioita, tehdään taidetta tieteen avulla ja perehdytään tulivuoriin. Tarkastellaan myös hieman jouluherkkujen kemiaa – keksivätkö kerholaiset kuohkean pullan salaisuuden?

HUOM: Ennen ensimmäistä kerhokertaa ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista kerhoa varten. Kaikki hankittavat tarvikkeet löytyvät hyvin varustelluista ruokakaupoista.

>> Sitova ilmoittautuminen tästä 24.9. klo 18 – 20.10.

Joulukuu

Virtuaalikerho 2

VIRTUAALIKERHO 2

Milloin: Tiistaisin 24.11. – 15.12. klo 17-18.15 (4 kerhokertaa)

Kenelle: 7-10 -vuotiaille (Huom. aikuisen on hyvä olla ainakin lähettyvillä, jotta voi olla apuna tarvittaessa.)

Hinta: 10e

Missä: Kerho toteutetaan Zoomissa, jota kautta ohjaaja neuvoo, auttaa ja vastailee kysymyksiin. Tästä syystä kerhoon mahtuu mukaan 20 innokasta pikkututkijaa.

Kuvaus: Joulukuun kerhossa pääset tutkimaan taivaankappaleita ja pohtimaan, millaista olisi muuttaa eri planeetalle. Rakennamme jopa omat teleskoopit – toivotaan siis pilvettömiä iltoja, jotta pääsemme seuraamaan kuun vaiheita ja tarkkailemaan tähtiä!

HUOM: Ennen ensimmäistä kerhokertaa ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista kerhoa varten. Kaikki hankittavat tarvikkeet löytyvät hyvin varustelluista ruokakaupoista.

>> Sitova ilmoittautuminen tästä 24.9 klo 18 – 15.11. 

Jouluspecial live!

Järjestämme joulun kunniaksi yhden virtuaalisen kerhokerran, jossa tehdään joulun tiedettä kotoa käsin! Tämä kerhokerta on kaikille maksuton ja kuka vain voi osallistua!

Tarkka ajankohta sekä tarkemmat tiedot tulossa tähän myöhemmin syksyn aikana.

Muiden järjestämiä kerhoja

Helsingin yliopiston tiedekasvatus: ohjelmointikerhot

Hyppää mukaan virtuaaliseen ohjelmointikerhoon!

Linkin syksyn 2020 kerhojen ilmoittautuminen on alkanut. Tarjolla on monenlaista erityisesti aloitteleville ohjelmoijille sopivaa toimintaa, niin ala- kuin yläkoululaisillekin. Kerhot järjestetään pääasiassa etänä Zoomin avulla eli nyt voit ilmoittautua mukaan mistä päin Suomea hyvänsä. Hauskanpitoa ja onnistumisen elämyksiä on tarjolla kaikissa kerhoissa!

Tarkemmat tiedot kerhoista ja kerhoajoista sekä ilmoittautumisohjeet löydät Linkin sivuilta: https://linkki.cs.helsinki.fi/fi/news/

Linkki on osa Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskusta ja LUMA-keskus Suomi -verkostoa.

LUMA-keskus Lappi: Rakettikerho

Rovaniemellä kehitetyn virtuaalisen rakettikerhon nettisivut on toteutettu LUMA2020-hankkeessa ja nyt ne ovat auki suomeksi!

Myöhemmin sivusto käännetään vielä englannin ja pohjoissaamen kielille. Rakettikerhossa rakennetaan ja tutkitaan erilaisia lentäviä laitteita tieteellinen pilke silmäkulmassa. Digitaalinen ympäristö on valmis paketti onnistuneen tiedekerhon pitämiseen koululaisille. Se on suunniteltu tukemaan ja kannustamaan sekä ohjaajia että kerholaisia tieteen maailmaan ja sen metodeihin. Pientä poikkeusta lukuun ottamatta lentävien laitteiden rakentamiseen tarvittavat materiaalit löytyvät kouluilta ja rautakaupasta.

Linkki rakettikerhon sivuille

Päijät-Hämeen LUMA-keskus: Virtuaalinen vesitutkimuskerho

TULE MUKAAN VIRTUAALISEEN VESITUTKIMUSKERHOON!

Päijät-Hämeen LUMA-keskus järjestää kuuden viikon mittaisen vesitutkimuskerhon loka-joulukuussa. Virtuaalisesti järjestettävässä kerhossa keskitytään monitieteisesti vesistötutkimukseen hauskoin, tieteellisin keinoin: kerhossa perehdytään muun muassa vesistöjen ekologiaan ja vesikemiaan erilaisten kokeiden ja töiden kautta sekä tutustutaan vesistötutkimukseen ja sen merkitykseen.

Kenelle

Kaikille alakoululaisille ympäri Suomen.

Ajankohta

Keskiviikkoisin klo 17-18 viikoilla 44-49 (28.10.-2.12.2020) Virtuaalikerhossa ohjaaja ohjaa töitä etänä ja chat-yhteyden avulla voidaan välittää onnistumisia, kokemuksia ja kysymyksiä ohjaajien sekä kerholaisten kesken.

Ohjelma ja tarvikkeet

Ohjelma ja kunkin kerhokerran mahdolliset tarvikelistat ilmoitetaan kerhoon ilmoittautuneille ennen kerhon alkua.

Useimmat kerhokerroilla tarvittavat materiaalit löytynevät jokaisesta kodista, sillä kerhon tarkoituksena on innostaa nuoria tutkijanalkuja vesistötutkimuksen pariin mukavin ja helposti lähestyttävin keinoin.

Kerholaiset tarvitsevat lisäksi tietokoneen/tabletin, nettiyhteyden sekä matkapuhelimen käyttöönsä kerhon ajaksi, jotta yhteys kerholaisten ja ohjaajan välillä toimii sujuvasti.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Annalle (anna-roosa.vesanen@helsinki.fi), voi ilmoittautua koko kerhon keston ajan!

Linkki vesitutkimuskerhon sivuille

Lisäkysymyksissä ota yhteys koordinaattori Katja Puutioon: katja.puutio@utu.fi


Menneet kerhot

Ohjelmointi- ja robottikerho (9-12 -vuotiaille)

Tiedekerho Galilei (6-8 -vuotiaille)

Matermatiikan maaginen maailma -kerho (9–12 vuotiaille)

Tiedekerho curie (8–10-vuotiaille)

Ötökkäkerho

Tiedekerho Darwin

Kesän tiedekerho

Luontokerho (huhtikuu)

Ohjelmointikerho Turing 10-13- vuotiaille (maaliskuu ja huhtikuu)

Tähtitiedekerho Kopernikus 9-12 -vuotiaille (maaliskuu)

Hiihtoloman tiedekerho (6-8 -vuotiaille)

Tiedekerho Curie 2.0 (sekä 6-8 vuotiaille että 10-12 vuotiaille)

Tiedekerho Galilei 2.0 (sekä 6-8 vuotiaille että 10-12 vuotiaille)

joulun tiedettä -kerho