Lapset OpiLUMA-laboratoriossa ohjaajajn johdolla.

Mukavaa vapaa-aikaa tieteen parissa

Tiedekerhot

Ilmoittautuminen marras-joulukuun kerhoon on sulkeutunut. Kerhoinfo ja tarvikelistat tulevat ilmoittautuneiden sähköposteihin 16.11.

Tiede on hauskaa ja mielenkiintoista, varsinkin, kun pääse itse tekemään ja kokeilemaan! Tiedekerhossa lapsi pääsee itse olemaan tutkija ja tarkastelemaan maailmaan tieteen läpi. Ilmoittaudu mukaan ja innostu!

Alta voit lukea tarkemmat kerhotiedot ja ilmoittautua mukaan kerhoihin. Tällä hetkellä lähikerhoihin otetaan maksisissaan 10 lasta ja kerhotilojen siisteydestä sekä käsihygieniasta pidetään erittäin hyvää huolta. Virtuaalikerhoihin osallistujamäärä on 20 lasta!

Marras-joulukuu

Mahtavat reaktiot! -virtuaalikerho

MAHTAVA REAKTIOT! -VIRTUAALIKERHO

Milloin: Tiistaisin 24.11. – 15.12. klo 17-18.15 (4 kerhokertaa)

Kenelle: 7-10 -vuotiaille ja koko perheelle, vauvasta vaariin!

Hinta: 10e

Missä: Kerho toteutetaan virtuaalisesti Zoomissa, jota kautta ohjaaja neuvoo, auttaa ja vastailee kysymyksiin. Tästä syystä kerhoon mahtuu mukaan 20 innokasta pikkututkijaa perheineen. Zoomin käyttö ei vaadi käyttäjätunnuksia. Voit osallistua kerhoon mistä päin Suomea tahansa!

Kuvaus: Miten kemiallisten reaktioiden avulla voi tehdä taidetta? Onnistutko räjäyttämään oman tulivuoren? Opit myös, kuinka voit valmistaa kemian avulla esimerkiksi joululahjoja!
Joulukuun kerhossa tutkitaan ja toteutetaan erilaisia kemiallisia reaktioita omalla kotisohvalla, vaikka koko perheen voimin! Kokeet on suunniteltu niin, että 7-10 -vuotias pystyy tekemään ne myös itsenäisesti.

HUOM: Ennen ensimmäistä kerhokertaa ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista kerhoa varten. Kaikki hankittavat tarvikkeet löytyvät hyvin varustelluista ruokakaupoista.
Lisäksi tarvitset kerhoa varten vain tietokoneen nettiyhteydellä.

Kysy lisää: 
Henna Pesonen
henna.k.pesonen@utu.fi

Ilmoittautuminen on sulkeutunut. 

Kerhoinfo ja tarvikelistat tulevat ilmoittautuneiden sähköposteihin 16.11. illalla. 

Jouluspecial live!

Järjestämme joulun kunniaksi yhden virtuaalisen kerhokerran, jossa tehdään joulun tiedettä kotoa käsin! Tämä kerhokerta on kaikille maksuton ja kuka vain voi osallistua!

Milloin: 17.12.2020 klo 12-12:45

Kenelle: suunnattu 3.-6. luokkalaisille, kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Missä: Lounais-Suomen LUMA-keskuksen Facebook-livelähetys

Tarvikelista julkaistaan marraskuun aikana tällä sivulla sekä Facebook-sivullamme.

Voit katsoa livelähetyksen myös myöhemmin Facebook -sivuiltamme.

Kerhokerralla tehdään yhdessä Lounais-Suomen LUMA-keskuksen ohjaajien kanssa tiedekokeita. Kokeet on suunnattu 3.-6. -luokille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki!

Löydät liven Lounais-Suomen LUMA-keskuksen Facebook-sivulta. Käynnistämme liven klo 12, ehdit mukaan myös hieman sen jälkeen.

Jos heräsi kysymyksiä, ota yhteyttä:

Henna Pesonen
henna.k.pesonen@utu.fi

 

Muiden järjestämiä kerhoja

Helsingin yliopiston tiedekasvatus: ohjelmointikerhot

Hyppää mukaan virtuaaliseen ohjelmointikerhoon!

Linkin syksyn 2020 kerhojen ilmoittautuminen on alkanut. Tarjolla on monenlaista erityisesti aloitteleville ohjelmoijille sopivaa toimintaa, niin ala- kuin yläkoululaisillekin. Kerhot järjestetään pääasiassa etänä Zoomin avulla eli nyt voit ilmoittautua mukaan mistä päin Suomea hyvänsä. Hauskanpitoa ja onnistumisen elämyksiä on tarjolla kaikissa kerhoissa!

Tarkemmat tiedot kerhoista ja kerhoajoista sekä ilmoittautumisohjeet löydät Linkin sivuilta: https://linkki.cs.helsinki.fi/fi/news/

Linkki on osa Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskusta ja LUMA-keskus Suomi -verkostoa.

LUMA-keskus Lappi: Rakettikerho

Rovaniemellä kehitetyn virtuaalisen rakettikerhon nettisivut on toteutettu LUMA2020-hankkeessa ja nyt ne ovat auki suomeksi!

Myöhemmin sivusto käännetään vielä englannin ja pohjoissaamen kielille. Rakettikerhossa rakennetaan ja tutkitaan erilaisia lentäviä laitteita tieteellinen pilke silmäkulmassa. Digitaalinen ympäristö on valmis paketti onnistuneen tiedekerhon pitämiseen koululaisille. Se on suunniteltu tukemaan ja kannustamaan sekä ohjaajia että kerholaisia tieteen maailmaan ja sen metodeihin. Pientä poikkeusta lukuun ottamatta lentävien laitteiden rakentamiseen tarvittavat materiaalit löytyvät kouluilta ja rautakaupasta.

Linkki rakettikerhon sivuille

Päijät-Hämeen LUMA-keskus: Virtuaalinen vesitutkimuskerho

TULE MUKAAN VIRTUAALISEEN VESITUTKIMUSKERHOON!

Päijät-Hämeen LUMA-keskus järjestää kuuden viikon mittaisen vesitutkimuskerhon loka-joulukuussa. Virtuaalisesti järjestettävässä kerhossa keskitytään monitieteisesti vesistötutkimukseen hauskoin, tieteellisin keinoin: kerhossa perehdytään muun muassa vesistöjen ekologiaan ja vesikemiaan erilaisten kokeiden ja töiden kautta sekä tutustutaan vesistötutkimukseen ja sen merkitykseen.

Kenelle

Kaikille alakoululaisille ympäri Suomen.

Ajankohta

Keskiviikkoisin klo 17-18 viikoilla 44-49 (28.10.-2.12.2020) Virtuaalikerhossa ohjaaja ohjaa töitä etänä ja chat-yhteyden avulla voidaan välittää onnistumisia, kokemuksia ja kysymyksiä ohjaajien sekä kerholaisten kesken.

Ohjelma ja tarvikkeet

Ohjelma ja kunkin kerhokerran mahdolliset tarvikelistat ilmoitetaan kerhoon ilmoittautuneille ennen kerhon alkua.

Useimmat kerhokerroilla tarvittavat materiaalit löytynevät jokaisesta kodista, sillä kerhon tarkoituksena on innostaa nuoria tutkijanalkuja vesistötutkimuksen pariin mukavin ja helposti lähestyttävin keinoin.

Kerholaiset tarvitsevat lisäksi tietokoneen/tabletin, nettiyhteyden sekä matkapuhelimen käyttöönsä kerhon ajaksi, jotta yhteys kerholaisten ja ohjaajan välillä toimii sujuvasti.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Annalle (anna-roosa.vesanen@helsinki.fi), voi ilmoittautua koko kerhon keston ajan!

Linkki vesitutkimuskerhon sivuille

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskus: Tiedetemput

Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskuksen Tiedetempuissa tutkitaan ja kokeillaan näyttäviä luonnontieteiden ilmiöitä arkipäiväisten välineiden avulla. Tiedetemput koostuvat yksittäisistä tempuista sekä virtuaalitiedekerhosta, jossa voit suorittaa viikoittain ilmestyviä uskomattomia kokeita omaan tahtiin kotona tai koulussa.

Linkki tiedetemppujen sivuille

Lisäkysymyksissä ota yhteys koordinaattori Katja Puutioon: katja.puutio@utu.fi


Menneet kerhot

Science -kerho (6-8 -vuotiaille)

Ohjelmointi- ja robottikerho (9-12 -vuotiaille)

Tiedekerho Galilei (6-8 -vuotiaille)

Matermatiikan maaginen maailma -kerho (9–12 vuotiaille)

Tiedekerho curie (8–10-vuotiaille)

Ötökkäkerho

Tiedekerho Darwin

Kesän tiedekerho

Luontokerho (huhtikuu)

Ohjelmointikerho Turing 10-13- vuotiaille (maaliskuu ja huhtikuu)

Tähtitiedekerho Kopernikus 9-12 -vuotiaille (maaliskuu)

Hiihtoloman tiedekerho (6-8 -vuotiaille)

Tiedekerho Curie 2.0 (sekä 6-8 vuotiaille että 10-12 vuotiaille)

Tiedekerho Galilei 2.0 (sekä 6-8 vuotiaille että 10-12 vuotiaille)

joulun tiedettä -kerho