Opettajille

Tähtitieteen opetuksen työpaja 30.11.2022

Turun yliopisto ja Helsingin yliopisto järjestävät kaksi tähtitieteen opetuksen työpajaa Avaruuspuisto Väisälässä ja Helsingin observatoriolla keskiviikkona 30. marraskuuta 2022 klo 16.30-20.00. Työpaja on tarkoitettu kaikkien luokka-asteiden opettajille alakoulusta lukioon. Työpajaan osallistuminen on maksutonta.

Työpajat ovat osa kansainvälisen tähtitieteen unionin IAU:n opettajien koulutuksen pilottiohjelmaa, joka toteutetaan syksyn aikana useissa eri maissa ympäri maailman. Työpajan tavoitteena on tutustua tähtitieteen kouluopetuksen innostaviin mahdollisuuksiin, opettajien täydennyskoulutus ja vertaisoppiminen. Tähtitieteen opetusmateriaalia on paljon vapaasti saatavilla. Työpajan yhtenä tavoitteena on tähän materiaaliin tutustuminen, jotta sitä hyödyntäisiin laajemmin ja monipuolisemmin osana kouluopetusta.

Työpajat toteutetaan samanaikaisesti sekä Helsingissä, että Turun seudulla Kaarinassa. Työpaja alkaa klo 16.30 ja päättyy klo 20.00. Välissä pidetään tauko, jolloin tarjolla on pientä purtavaa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.

LUMAn lumoa -täydennyskoulutus eheyttävästä ja laaja-alaisesta opetuksesta

Voit nyt osallistua kaikille maksuttoman LUMAn lumoa -koulutuksemme verkkokursseille!

Miten hyödyntää teknologian tuomat mahdollisuudet osana omaa opetustani? Kuinka suunnittelen ja toteutan toiminnallisen opintovierailun? Miten koulussa opiskeltavat asiat linkittyvät työelämään? Kuinka luonnon tutkiminen voi antaa eväitä käsitellä esimerkiksi ilmastonmuutoksen kaltaisia teemoja?

Nyt avatut kurssit keskittyvä erilaisiin oppimisympäristöihin:

  • Virtuaaliset oppimisympäristöt
  • Ulos luokasta – toiminnalliset opintokäynnit
  • Yritysyhteistyö opetuksen ja opinto-ohjauksen tukena
  • Luonto oppimisympäristönä

Helhetsskapande undervisning och mångsidiga lärmiljöer (på svenska)

Kurssien sisällöt on suunniteltu niin, että niitä voi soveltaa varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Kursseja voit suorittaa sinulle sopivassa, joustavassa aikataulussa Digicampus-nimisellä alustalla. Jokaiselle kurssille on kuitenkin luotu myös ohjeellinen aikataulu, jota noudattamalla voit rytmittää omaa oppimistasi ja saat täyden hyödyn esimerkiksi vertaistuesta. Tutustu kursseihin, tule itse mukaan ja vinkkaa kollegallesi!

Lue lisää ja klikkaa itsesi verkkokursseille!

Katso myös Valonian Luonnon monimuotoisuus vesiympäristössä – täydennyskoulutus opettajille -kurssi. Kurssi sisältää webinaariosuuden ja käytännön maastotyön ja sen voi suorittaa omana kokonaisuutena tai liittää osaksi Luman lumoa luonto oppimisympäristö -kurssia. Lisätietoja löydät Valonian sivuilta.

Joustavaa Matematiikkaa -kurssit varhaiskasvatuksesta lukioon

Joustavaa matematiikkaa-Täydennyskoulutusohjelma (15 op) tai erilliset kurssit (2–6 op) verkossa varhaiskasvatuksesta lukioon.

Joustavaa Matematiikkaa -logo.

Lue lisää kursseista sivuilta ja ilmoittaudu: https://www.flexibility.fi/

Linkeistä pääset tutustumaan kurssien esittelyvideoihin:

Pikkumatikkaa varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen
https://youtu.be/DcD9FE9mQ_s

Joustavaan Matematiikkaan -verkkokurssi alakouluun
https://www.youtube.com/watch?v=CL29jqYFx3U

JoMa -verkkokurssit yläkouluun ja lukioon
https://www.youtube.com/watch?v=lD7oey-8naw&t=27s

Alla olevasta kalenterista näet kaikki opettajille suunnatut tapahtumat ja koulutukset, joita me LUMA-keskuksella järjestämme.