Opettajille

Tältä sivulta löydät järjestämämme täydennyskoulutukset ja muut opettajille suunnatut tapahtumat, joita pidämme itse tai yhteistyössä muiden kanssa. Päivitämme tätä sivua sitä mukaan, kun uusia tapahtumia lisätään kalenteriin.

Tulevia tapahtumia 2023

Tietoiskut ovat osa LUMA-verkoston kehittämisverkostotoimintaa ja niihin ovat tervetulleita linjoille kaikki, joita aihe kiinnostaa. Jokaisessa tietoiskussa pyritään tarjoamaan aiheeseen liittyviä vinkkejä ja valmiita työohjeita niin eskari-, luokan- kuin aineenopettajillekin. Ne pidetään zoomin välityksellä. Mikäli niistä on kysyttävää, laita viestiä Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen Veeralle veera.pukkila@helsinki.fi

20.9. klo 14-15 Tietoisku opettajille: Luontohavaintojen kerääminen. Liity linjoille tästä.

10.10. klo 14-15 Tietoisku opettajille: Talviseurantaa ja lumitutkimuksia. Liity linjoille tästä

12.10. klo 15-17 Digitalinen eliökokoelma ja lajintunnistus -koulutus

31.10. saakka Science on Stage -osallistujahaku

21.11. klo 14-15 Tietoisku opettajille: Hyytiälän metsäaseman tiedekasvatus. Liity linjoille tästä.

 

12.-15.8.2024 Science on Stage, euroopanlaajuinen, 2024 Turussa järjestettävä opettajille suunnattu tieteen opetuksen tapahtuma. Avointen ovien päivää lukuunottamatta SonS-tiedeopetusfestivaalin osallistujat valitaan haun kautta. Opettajat lähettävät omia projektejaan ja opetuskäytänteitään kansalliselle tuomaristolle, joka valitsee maastaan tapahtumaan 40 osallistujaa. Tapahtuma maksetaan kokonaisuudessaan näille opettajille, ja he pääsevät tapahtumassa niin esittelemään omia hyviä käytänteitään kuin oppimaan muilta, samaan tapaan tapahtumaan valituilta opettajilta.

LUMAn lumoa -täydennyskoulutus eheyttävästä ja laaja-alaisesta opetuksesta

Voit nyt osallistua kaikille maksuttoman LUMAn lumoa -koulutuksemme verkkokursseille!

Miten hyödyntää teknologian tuomat mahdollisuudet osana omaa opetustani? Kuinka suunnittelen ja toteutan toiminnallisen opintovierailun? Miten koulussa opiskeltavat asiat linkittyvät työelämään? Kuinka luonnon tutkiminen voi antaa eväitä käsitellä esimerkiksi ilmastonmuutoksen kaltaisia teemoja?

Nyt avatut kurssit keskittyvä erilaisiin oppimisympäristöihin:

  • Virtuaaliset oppimisympäristöt
  • Ulos luokasta – toiminnalliset opintokäynnit
  • Yritysyhteistyö opetuksen ja opinto-ohjauksen tukena
  • Luonto oppimisympäristönä

Helhetsskapande undervisning och mångsidiga lärmiljöer (på svenska)

Kurssien sisällöt on suunniteltu niin, että niitä voi soveltaa varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Kursseja voit suorittaa sinulle sopivassa, joustavassa aikataulussa Digicampus-nimisellä alustalla. Jokaiselle kurssille on kuitenkin luotu myös ohjeellinen aikataulu, jota noudattamalla voit rytmittää omaa oppimistasi ja saat täyden hyödyn esimerkiksi vertaistuesta. Tutustu kursseihin, tule itse mukaan ja vinkkaa kollegallesi!

Lue lisää ja klikkaa itsesi verkkokursseille!

Katso myös Valonian Luonnon monimuotoisuus vesiympäristössä – täydennyskoulutus opettajille -kurssi. Kurssi sisältää webinaariosuuden ja käytännön maastotyön ja sen voi suorittaa omana kokonaisuutena tai liittää osaksi Luman lumoa luonto oppimisympäristö -kurssia. Lisätietoja löydät Valonian sivuilta.

Joustavaa Matematiikkaa -kurssit varhaiskasvatuksesta lukioon

Joustavaa matematiikkaa-Täydennyskoulutusohjelma (15 op) tai erilliset kurssit (2–6 op) verkossa varhaiskasvatuksesta lukioon.

Joustavaa Matematiikkaa -logo.

Lue lisää kursseista sivuilta ja ilmoittaudu: https://www.flexibility.fi/

Linkeistä pääset tutustumaan kurssien esittelyvideoihin:

Pikkumatikkaa varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen
https://youtu.be/DcD9FE9mQ_s

Joustavaan Matematiikkaan -verkkokurssi alakouluun
https://www.youtube.com/watch?v=CL29jqYFx3U

JoMa -verkkokurssit yläkouluun ja lukioon
https://www.youtube.com/watch?v=lD7oey-8naw&t=27s

ESERO Finland -hanke

Olemme mukana ESERO Finland -hankkeessa ja järjestämässä täydennyskoulutuksia, joista lisätietoa löydät alempaa tältä sivulta.

European Space Education Resource Office on Euroopan avaruusjärjestö ESA:n tärkein
kanava Euroopan kouluyhteisön tukemiseksi. Lue lisää ESERO Finlandin nettisivuilta.

Turussa järjestettävistä täydennyskoulutuksista löydät lisää tietoa meidän sivujemme ESERO-sivulta.

Alla olevasta kalenterista näet kaikki opettajille suunnatut tapahtumat ja koulutukset, joita me LUMA-keskuksella järjestämme joko itse tai yhteistyössä muiden kanssa.