Lasten lauantai - puutarha kukoistamaan, keijuja, perhosia, kukkasia

Lasten lauantai 2.7. Puutarha kukoistamaan koko perheen voimin

02.07.2022 11:00 - 14:00

Nyt on aika laittaa puutarha kukoistamaan koko perheen voimin, hankkia parhaat istutusneuvot ja innostua uudesta harrastuksesta! Askarrellaan koko perheen voimin yhteinen keijupuutarha.

Tiedetapahtumasarja Lasten lauantai tarjoaa jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina lapsiperheille tiedetempauksia ja työpajoja, joissa päästään itse kokeilemaan ja tiedeseikkailemaan niin kasvihuoneille kuin laboratorioon. Tervetuloa mukaan!

Lasten lauantaina 2.7. kerätään parhaat vinkit oman kasvimaan tekemiseen ja upean puutarhan luomiseen oli kyseessä kerros- tai omakotitalo! Puutarhan voi luoda minne vain. Lisäksi pääsemme tutkimaan kasvien rakenteita tiedepajassa ja kuulla puutarhurin oppeja yhdessä kylvöen ja askarrellen.

Lasten tiedepajat ovat suosittuja ja menevät usein täyteen. Varaa paikka tiedepajaan ostamalla tiedepajan lippu etukäteen.

Liput kasvihuoneisiin myydään erikseen paikan päältä.

ILMOITTAUDU TIEDEPAJAAN TÄSTÄ. (Jos varauskalenteri ei näy alla, ota yhteys Aliisaan, alalwa@utu.fi).

 

Ohjelma:

Klo 11.00-14.00 Tee omatoimiseikkailu kasvihuoneissa ja ansaitse pieni yllätys tutkimusmatkastasi. Huom! Muista ostaa liput kasvihuoneisiin. (kasvihuoneet)

Klo 11.15-11.45 Tiedepaja:
Tutkitaan kasveja yhdessä laboratoriossa tutkijoiden välineitä käyttäen ohjaajan opastuksella. Täällä pääset tutustumaan mikroskooppiin ja kokeilemaan tutkijana työskentelyä. Ikäsuositus 7-15-vuotiaat. Osta lippu etukäteen (5 € / lapsi, laboratorio – lähtö kahvion aulasta).

Klo 12.00-13.00 Askarrellaan keijupuutarha ja kerätään parjaat vinkit puutarhurilta niin kasvimaan tekemiseen kuin puutarhan hoitoon. Tule askartelemaan, kylvämään ja istuttamaan yhdessä koko perheen kanssa. Saa osallistua myös yksin. (seminaarisali, ilmainen)

Varmista paikkasi keijupuutarhan tekemiseen varaamalla tästä ilmaiseksi paikka itsellesi.

Klo 13.15-13.45 Tiedepaja: Tutkitaan kasveja yhdessä laboratoriossa tutkijoiden välineitä käyttäen ohjaajan opastuksella. Täällä pääset tutustumaan mikroskooppiin ja kokeilemaan tutkijana työskentelyä. Ikäsuositus 7-15-vuotiaat. Osta lippu etukäteen (5 € / lapsi, laboratorio – lähtö kahvion aulasta).

 

Lisätiedot

Tapahtumasta lisätietoja antaa Aliisa.
Ota yhteyttä: alalwa@utu.fi | +358 50 440 7384

Kasvihuoneet ja kahvio ovat auki klo 11–17. Ulkopuutarha on auki klo 8–20.

Pääsymaksut kasvihuoneisiin:

  • Aikuiset 9 €
  • Eläkeläiset, opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt ja alle 18-vuotiaat 6 €
  • Perhelippu 23 € (2 aik. & 2 lasta tai 1 aik. & 3 lasta)
  • Ryhmälippu 10 henkeä 70 €
  • Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Ulkopuutarhaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa puutarhalle vieraaksemme!