henkilö halloween asussa kasvihuoneessa.

Loppusyksynä Halloween-teemaista ohjelmaa kasvitieteellisessä puutarhassa

Loka-marraskuun vaihteessa myös kasvitieteellisellä puutarhalla päästään Halloween tunnelmaan tapahtumissa ja kasvihuonekierroksilla. Useat Halloweenin teemat liittyvät eläimiin, mm. hyönteisiin, ja kasveihin ja haluamme tutustuttaa vieraamme niihin syvemmin. Tule kuulemaan, mitä luonnossa kannattaa pelätä ja mitä ei, mikä on totta ja mikä tarua.

Halloween tapahtuma nuorille ja aikuisille 3.11.2023 

nainen pitää tarantulaa kädellään.
Seija-Leena Salo kiitteli mielenkiintoisista tietoiskuista. Hän oli yksi useista, jotka uskaltautuivat pitelemään tarantulaa kädellään illan aikana.

Kauden odotetuin tapahtuma luonnosta ja eliöistä kiinnostuneille järjestetään jo toista kertaa. Nuorille ja aikuisille suunnattu iltatapahtuma Ihanan kamala ilta tropiikissa 3.11.2023 kutsuu kävijät tutustumaan kasvihuoneisiin hämärän tullen. Paikalla on useita tutkijoita ja asiantuntijoita esittelemässä luontoon ja eliöihin liittyviä aiheita, joihin halloweenin aikaan törmää monissa yhteyksissä. Tule kuulemaan muun muassa lihansyöjä- ja kuristajakasveista, myrkyllisistä ja jopa tappavista kasveista, loiseliöistä, Drakulasta ja hämähäkeistä. Mukana jälleen hämähäkkitutkija Alireza Zamanin araknoidit, jotka saapuvat vierailemaan tapahtuman ajaksi kasvitieteelliselle. Professori Hannu Salmi alustaa illan elokuvat. Tapahtumassa pääsee myös tutustumaan tutkimuskasvihuoneisiin ja katsomaan miltä näyttää bioreactor -hankkeen  tutkimus yön pimeydessä.

Paikkoja tapahtumaan on rajoitettu määrä ja tapahtuman suositusikäraja on 12 vuotta.

Lue lisää ja varaa paikkasi Ihanan kamalaan iltaan tropiikissa.

Lasten lauantaina 4.11. kahdeksanjalkaiset pääsevät valokeilaan

lapsi katsoo höyryävää pulloa laboratoriossa.
Lasten lauantain laboratoriossa valmistetaan muun muassa noidan mysteerilientä.

Lauantaina 4.11. Lasten lauantain teemana ovat hämähäkit, jolloin hämähäkkitutkija Alireza Zamani pitää lapsille kaksi luentoa, jotka tulkataan suomeksi paikan päällä. Lasten lauantain tiedepajoissa hyödynnetään aineiden erilaisia kemiallisia ominaisuuksia. Ensimmäisessä pajassa valmistetaan mysteerilientä ja toisessa pajassa hohtavaa ihmeainetta. Molempien työpajojen yhteydessä pääsee lisäksi mikroskopoimaan hämähäkkejä.

Työpajoista vastaa Turun yliopistossa toimiva Lounais-Suomen LUMA-keskus, joka järjestää vapaa-ajan tiedetoimintaa lapsille, nuorille ja koko perheille ympäri vuoden. Toiminnan tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria luonnontieteiden, matematiikan ja tekniikan harrastamiseen ja opiskeluun. Lisätietoja ja tapahtumamme löydät osoitteesta luma.utu.fi. Jos et pääse Halloween tapahtumiin niin esimerkiksi Labratonttujen joulukerhon ilmoittautuminen on nyt auki.

Lue lisää ja varaa paikka 4.11. tiedepajaan

Opastettu Halloween -kierros puutarhassa pe 27.10. ja la 28.10.

Halloween-teemaisessa kasvihuoneopastuksessa uppoudutaan kasveihin liittyviin uskomuksiin ja myytteihin ympäri maailmaa sekä katsotaan, mistä kasvitieteelliset kauhuteokset saavat juurensa. Opastuksella opitaan, miten jotkut kasvitieteelliset myytit ja uskomukset syntyvät ja opastuksen päätyttyä jokaisella on riittävästi pohjaa upouuden oman kasvitieteellisten myytin, uskomuksen tai kauhutarinoiden luomiselle. 

Lue lisää ja varaa paikka kierrokselle

Lihansyöjäkasvien kiehtova maailma 25.10.2023 | 29.11.2023  

Puutarhan moniin lihansyöjäkasveihin kärpäsloukuista kannukasveihin tutustutaan niin Talvipuutarhahuoneessa kuin Uuden maailman tropiikissa. Oppaana toimii puutarhuri ja lihansyöjäkasvien harrastaja Linda Engström, jonka neuvoilla saat omatkin kärpäsloukkusi selviämään kotioloissa. 

Ilmoittaudu mukaan keskiviikkokierroksille