Hyvää Suomen luonnon päivää -teksti. Puunrunko taustalla.

Tervetuloa viettämään Suomen luonnon päivää kasvitieteelliseen puutarhaan

Lauantaina 27.8.2022 vietetään jo kymmenettä Suomen luonnon päivää, jonka tavoite on juhlistaa suomalaista luontoa. Samalla tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun käynnistettiin Suomen luonnon monimuotoisuuden suojelun ja kestävän käytön toimintaohjelma, jonka tavoite oli pysäyttää luonnon köyhtyminen.

Kasvitieteellinen puutarha on osa biodiversiteettiyksikköä, jossa tutkimme luonnon monimuotoisuutta ja kerromme siitä monipuolisesti myös akateemisen yhteisön ulkopuolella. Luonnon monimuotoisuuden ymmärtäminen ja luontokadon taklaaminen alkaa ympäristön tarkkailusta ja eliöiden tunnistamisesta.

Suomen luonnon päivänä kasvitieteellisellä puutarhalla on jaossa syysluontobingo, joka kannustaa luonnon tarkkailuun ja eliöiden tunnistamiseen.  Haasta kaverisi syysluontobingoon ja jaa tuloksesi somessa #syysluontobingo ja #UTUbiodiversity, kun olet saanut vaaka-, pysty- tai kulmasta kulmaan -rivin täyteen. Nouda bingo aulasta tai lataa se täältä.

Muita tapoja juhlistaa Suomen luontoa löytyy täältä.

Kaksi henkilöä halaamassa suurta tammea.

Tällä viikolla vietetään myös puunhalausviikkoa. Vuoden 2022 puunhalausviikon teemana on Suurten puiden pientä elämää. Ruissalossa lienee Suomen tunnetuin luontaisesti kasvanut tammisto. Valtavat tammet tukevat useiden eliöiden elämää rungoilla, juuristossa ja latvustossa. Myös Ruissalosta löytyvä uhanalainen erakkokuoriainen viihtyy vanhojen tammien onkaloissa. Osallistu puunhalausviikkoon puutarhalla ja jaa oma rutistus somessa #puunhalausviikko @utubotgar

Lataa tästä syysluontobingo

Lue lisää puunhalausviikosta

Lue lisää Suomen luonnon päivästä