Orkideat

Näiltä sivuilta löytyy jatkossa erilaisia orkidea-aiheisia lyhyitä tiedonantoja. Kuviakin vaihdamme, mutta ajankohtaisempia kukkimistietoja löytyy Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan InstaGram, FaceBook ja Twittter -tilien kautta.

Suomen Orkideayhdistys

Lehden kannesta näkee, että orkideoiden ystävät ovat olleet liikkeellä – Naantalissa ja Turussa – ja kotiin tuomisiakin on löytynyt. Naantaliin ja Turkuun suunnatulla retkellä oli 45 orkideainystävää. Lehdessä on juttuja mm. retkestä ja rahkasammaleesta, mutta myös suru-uutinen. Maamme huomattavimman orkideakasvattajan, Tri Frejvind Borgin poismeno 11.6.1974. Hän harrasti erityisesti kymbidejä.

Suomen Orkideayhdistys on perustettu vuonna 1961. Yhdistyksen tarmokkaat toiminnan vetäjät ovat vaihtuneet vuosien kuluessa, mutta onneksi on löytynyt uusia tekijöitä. Yhdistyksen jäsenlehti on kehittynyt merkittävästi vuosien aikana. Kuvassa olevassa vuoden 1974 jäsenlehdessä on 12 sivua tekstiä ja yksi piirros. Nykyinen jäsenille jaettava  lehti on toimitukseltaan, taitoltaan ja painoltaan korkealaatuinen. Yhdistyksen jäsenlehteä on kiitelty kansainvälisissä orkideakokouksissakin.

Suomen Orkideayhdistys liittyy myös Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan, sillä olihan ylipuutarhuri Esko Puupponen seuran perustajajäseniä. Esko opetti meidät suomalaiset rakastamaan orkideoita, ja hän oli orkideayhdistyksen perustamistilaisuudessa pääpuhuja. Seuran varhaiselle jäsenistölle järjestettiin retkiä Ruissaloon katsomaan orkideoiden kukkimista. Eskon työparina toimi kasvienhoitaja Eila Roine, jonka vastuulla orkideat olivat.