Normaalikoulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta

Rauman normaalikoulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta torstaina 4.3. Tartunnan lähde ei ole tiedossa. Oppilas on osallistunut opetukseen maanantaina 1.3. Opetuksen aikana käytössä on ollut maskit.

Altistuneita on yhteensä 8 oppilasta. Heidät asetetaan 14 päiväksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien.

Asiasta on tiedotettu altistuneiden oppilaiden huoltajille ja kaikille koulun oppilaiden vanhemmille Wilma-viestillä torstaina 4.3. illalla. Rauman tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä altistuneiden huoltajiin perjantain 5.3. aikana.

Koulu järjestää karanteeniin määrätyille oppilaille etäopetuksen. Muiden oppilaiden osalta koulutyö jatkuu normaalisti.

Karaneeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testausvastausta. Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Kun karateeniin määrätty on alle 16-vuotias lapsi, toinen vanhemmista voi olla hänen kanssaan kotona. Tartuntatautipäiväraha korvaa tällöin ansionmenetykset, jos etätyö omalta työpaikalta ei onnistu.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriöitä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Lisätietoja antavat

Irene Reinvall, tartuntataudeista vastaava lääkäri, puh. 044 403 2651

Anna-Maija Katajisto, Rauman normaalikoulun johtava rehtori, puh. 046 920 9979