SataDiLogis 1.1.2019-31.12.2021

Satakunnan kuljetuslogistiikan turvallisuus, tehokkuus, varmuus sekä kilpailukyky paranevat ja ympäristövaikutukset vähenevät SataDiLogiksen vaikutuksesta. SataDiLogiksen ansiosta kuljetusturvallisuuden jatkokehitystoimet pystytään kohdistamaan tärkeimpiin kehityskohteisiin. SataDiLogiksen tulokset tulevat olemaan vapaasti käytettävissä ja hyödynnettävissä.

Ajankohtaista

MeriDiLogis

MeriDiLogis pyrkii vähentämään kuljetusvahinkoja, edistämään kuljetusturvallisuutta ja lisäämään riskienhallintaa. MeriDiLogiksen tavoitteena on tuottaa ajantasainen kuljetettavien tavaroiden pakkaamiseen ja suojaamiseen liittyvä meripakkausohje huomioiden kuorman varmistaminen ja merikuljetusten aiheuttamat haasteet ja rasitukset. Tavoitteena on myös tuottaa lastaussuunnitteluun ja lastaukseen ohjeistusta tehostamaan kuljetusyksiköiden käyttöastetta ja lastaustilanteita. Toimenpiteet tehdään tiiviissä yhteistyössä kuljetusketjujen eri osapuolien kanssa. Hankkeen tulokset tulevat olemaan vapaasti käytettävissä ja hyödynnettävissä. Euroopan aluekehitysrahaston osarahoitteinen MeriDiLogis toteutetaan 1.11.2020-31.8.2023 (Hankekoodi: A76534).

Sidontalaskuri nyt myös suomeksi

CARING-hankkeessa tuotettu ilmainen kuormanvarmistuksen sidontalaskuri nyt myös suomenkielisenä versiona:
CARING Kuormanvarmistuslaskuri

Muu CARINGissä tuotettu kuormanvarmistuksen oppimateriaali suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi ja italiaksi:
CARING – Cargo securing to prevent cargo damages on road, sea, rail and air

Kuljetusvahinkoselvitys

Kuljetusvahinkojen minimointi on erityisen tärkeää, kun Suomi lähtee toipumaan Korona-kriisistä ja kilpailukyky on viritettävä äärimmilleen. Kuljetusvahinkoja ja -turvallisuutta on selvitetty laajalla kyselyllä, joka on kohdistunut kaikkiin erilaisiin kuljetuksiin ja kaikkiin kuljetusmuotoihin.

Kuljetusalan tuotevahingot 2020

Lisätiedot: Pekka Sundberg, 050 472 1372, peksun@utu.fi

SataDiLogiksen tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia

Seuraava tilaisuus järjestetään keväällä ja siitä tiedotetaan myöhemmin

Muita tapahtumia ja ajankohtaista

Lastiturvallisuustyöryhmä LASTU 29.1.2021

Lastiturvallisuustyöryhmä LASTUn seuraava virtuaalitapaaminen järjestetään 29.1.2021 klo 8:30-14:00.  Teemana on merikuljetukset ja tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tapaamista. Puheenvuorojen lisäksi on pienryhmätyöskentely.

Voit ilmoittautua mukaan tämän linkin kautta. Osallistumislinkki tapaamiseen lähetetään ilmoittautumisen vahvistusviestin mukana. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Jos haluat kertoa tulevasta tapahtumasta tai muusta ajankohtaisesta tällä palstalla, niin ota yhteyttä Anne E. Suomiseen anelsu@utu.fi.