SataDiLogis 1.1.2019-31.12.2021

Satakunnan kuljetuslogistiikan turvallisuus, tehokkuus, varmuus sekä kilpailukyky paranevat ja ympäristövaikutukset vähenevät SataDiLogiksen vaikutuksesta. SataDiLogiksen ansiosta kuljetusturvallisuuden jatkokehitystoimet pystytään kohdistamaan tärkeimpiin kehityskohteisiin. SataDiLogiksen tulokset tulevat olemaan vapaasti käytettävissä ja hyödynnettävissä.

Ajankohtaista

MeriDiLogiksen virtuaalityöpaja 29.4.2021

Virtuaalityöpajassa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja pakkauksista, konttien lastauksen suunnittelusta ja lastauksesta. Teemoitetuissa pienryhmissä syvennytään aihealueisiin tarkemmin ja tuloksia hyödynnetään MeriDiLogiksen jatkotoimenpiteissä.

Tästä linkistä MeriDiLogiksen tilaisuuksiin

Miksi konttialuksilla tapahtuu niin paljon onnettomuuksia?

Amanda Guvenius luennoin aiheesta Studia Maritima -yleisöluennolla 6.4.2021. Luentotallenteet ovat katsottavissa kaksi viikkoa yleisöluennon jälkeen. Lisätietoa Studia Maritima -luennoista www.utu.fi/studiamaritima

Voit katsoa tallenteen tämän linkin kautta: Miksi konttialuksilla tapahtuu niin paljon onnettomuuksia? – onnettomuusriskit ja turvallisuuden kehittäminen.

MeriDiLogis – Hanke meripakkausohjeen päivittämiseksi ja kontin lastausuunnitteluun

MeriDiLogis pyrkii vähentämään kuljetusvahinkoja, edistämään kuljetusturvallisuutta ja lisäämään riskienhallintaa. MeriDiLogiksen tavoitteena on tuottaa ajantasainen kuljetettavien tavaroiden pakkaamiseen ja suojaamiseen liittyvä meripakkausohje huomioiden kuorman varmistaminen ja merikuljetusten aiheuttamat haasteet ja rasitukset. Tavoitteena on myös tuottaa lastaussuunnitteluun ja lastaukseen ohjeistusta tehostamaan kuljetusyksiköiden käyttöastetta ja lastaustilanteita. Toimenpiteet tehdään tiiviissä yhteistyössä kuljetusketjujen eri osapuolien kanssa. Hankkeen tulokset tulevat olemaan vapaasti käytettävissä ja hyödynnettävissä. Euroopan aluekehitysrahaston osarahoitteinen MeriDiLogis toteutetaan 1.11.2020-31.8.2023 (Hankekoodi: A76534): MeriDiLogis

CARINGIn sidontalaskuri nyt myös suomeksi

CARING-hankkeessa tuotettu ilmainen kuormanvarmistuksen sidontalaskuri nyt myös suomenkielisenä versiona:
CARING Kuormanvarmistuslaskuri

Muu CARINGissä tuotettu kuormanvarmistuksen oppimateriaali suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi ja italiaksi:
CARING – Cargo securing to prevent cargo damages on road, sea, rail and air

SataDiLogiksen tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia

Seuraava tilaisuus järjestetään alkukesällä ja siitä tiedotetaan myöhemmin

Muita tapahtumia ja ajankohtaista

Lastiturvallisuustyöryhmä LASTU 10.6.2021

Lastiturvallisuustyöryhmä LASTUn seuraava virtuaalitapaaminen järjestetään 10.6.2021 klo 8:30-14:00.  Teema ja tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tapaamista. Puheenvuorojen lisäksi on pienryhmätyöskentely.

Voit ilmoittautua mukaan tämän linkin kautta. Osallistumislinkki tapaamiseen lähetetään ilmoittautumisen vahvistusviestin mukana. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Jos haluat kertoa tulevasta tapahtumasta tai muusta ajankohtaisesta tällä palstalla, niin ota yhteyttä Anne E. Suomiseen anne.e.suominen@utu.fi.