Sagalund elää -tapahtuma 29.6.

Lauantaina 29.6.2024 Sagalundissa vietetään Sagalund elää -tapahtumaa, ja Tarinoiden lehto -hanke on myös mukana päivässä. Tapahtuma juhlistaa etenkin Adèle Wemanin 180-vuotisjuhlavuotta. Päivän aikana päästäänkin kuulemaan keskusteluja Wemaniin liittyen, ja lisäksi Villa Sagalundissa kohtaavat tieteen ja taiteen väliset mahdollisuudet. Kuvaamme päivän aikana myös materiaalia tulevaa dokumenttia varten.

Hankkeen ohjelma:

Villa Sagalund
11.00-12.00
Sinisen salongin runoilija – tutkija ja taiteilija aineistojen äärellä
Tutkija Karoliina Sjö ja taidemaalari Erika Adamsson lähestyvät Villa Sagalundin entisen asukkaan ja juhlavuotta viettävän Adèle Wemanin sata vuotta sitten tuottamaa materiaalia. Sjö lukee mm. Wemanin runoja, päiväkirjoja ja muuta kirjallista aineistoa ja Adamsson tulkitsee niitä luonnostellen maalauksen keinoin. Tapahtuma avaa tutkijan ja taiteilijan yhteistyötä, historiallisen tiedon tuottamista ja maalauksen ideointiprosessia kohti valmista taideteosta.
Tilaisuuteen voi pistäytyä kuuntelemaan ja katselemaan klo 11-12 välillä Adèlen sinisessä salongissa huvilalla.

12.00-12.30
Valokuvat tutkimuksen ja taiteen lähteenä
Tutkija Katja Weiland-Särmälä esittelee valokuvien käyttöä osana tutkimusta ja Erika Adamssonin taiteellista prosessia.

Vretan koulu
13.00 & 15.00
Tarinoiden lehto -hankkeen esittely
Keskustelutuokio Adèle Wemanin maailmasta

Lisäksi päivä sisältää kaikenlaista kiinnostavaa ohjelmaa ja koettavaa! Päivän ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: https://sagalund.fi/fi/sagalund-elaa/

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Sagalundin kiehtovaan maailmaan!

Juhannuspioni. Kuva: Sagalundin museo