Nuorten arkipäivän kokemuksia köyhyydestä

Kerro kokemuksiasi köyhyydestä!

Järjestämme 5.10.2022-9.12.2022 tutkimusaineistonkeruun, jonka aiheena on köyhyys nuorten arjessa. Keräämme tavallisten 15–21 -vuotiaiden nuorten ihmisten kokemuksia köyhyydestä. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä nuorten köyhyydestä Suomessa.

Toivomme, että kirjoitat vapaamuotoisesti ja omin sanoin siitä, miten koet köyhyyden, miten köyhyys ilmenee arjessasi ja millaisia keinoja käytät pärjätäksesi. Köyhyyden kokemuksen ei välttämättä tarvitse liittyä rahaan.

  • Millaisissa tilanteissa huomaat olevasi köyhä?
  • Mitä köyhyys sinulle tarkoittaa?
  • Miltä se tuntuu?

Tärkeää on, että kirjoitat omista kokemuksistasi ja että kerrot, mihin ikään kokemuksesi suunnilleen sijoittuvat. Rohkaisemme kirjoittamaan myös silloin, kun sinulla on suomi toisena kielenä. Kaikenlaiset kirjoitukset ovat arvokkaita!

Kirjoitukset kerätään yhteistyössä Tietoarkiston Penna-palvelun kanssa. Voit osallistua tutkimusaineiston keruuseen täällä: Nuorten arkipäivän kokemuksia köyhyydestä – Penna (tuni.fi). Voit valita, osallistutko tutkimusaineistonkeruun lisäksi arvontaan ja kilpailuun. Halutessasi saat myös kiitoslahjan.  Tiedot kiitoslahjan ja mahdollisten voittojen toimittamista varten voit ilmoittaa tällä lomakkeella. Käytä samaa nimimerkkiä kuin Penna-palveluun jättämässäsi tekstissäsi.

Kiitoslahja

Voit saada 100 tuntia luku- ja kuunteluaikaa Bookbeatille kuukaudeksi. Kiitoslahjoja olemme varanneet yhteensä  250 kappaletta. Yksi osallistuja voi saada korkeintaan yhden kiitoslahjan. Jos osallistujien määrä ylittää varaamamme kiitoslahjojen määrän, arvomme lahjojen saajat. Kiitoslahjat toimitetaan 28.2.2023 mennessä.

Arvonta

Arvomme kaikkien arvontaan osallistuvien kesken kymmenen 50 euron tuotelahjaa. Ne annetaan voittajan toivomuksen mukaisesti kulttuurituotteina, kuten elokuvien sarjalippuina, huvipuistorannekkeina, konsertti- ja teatterilippuina, matkalippuina tai liikuntakertoina. Arvontaan voi osallistua tutkimusaineistonkeruun ajan. Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti 28.2.2023 mennessä.

Kilpailu

Palkitsemme kilpailuun osallistuneista viisi kirjoitusta 50 euron tuotelahjalla. Ne annetaan voittajan toivomuksen mukaan kulttuurituotteina, kuten elokuvien sarjalippuina, huvipuistorannekkeina, konsertti- ja teatterilippuina, matkalippuina tai liikuntakertoina. Palkintona myös Teemu Pukin pelipaita!

Palkitut valitsee raati, johon kuuluvat Maryan Abdulkarim, Timo Furuholm, Sami Kieksi, TikTok-Sossut Maija Haapala ja Camilla Jokela sekä Onni Westlund. Raatilaiset lukevat kirjoitukset omista näkökulmistaan mutta kiinnittävät huomiota siihen, että teksti kertoo nuoren omasta elämästä todenmukaisesti, ja että teksti herättää uusia ajatuksia tai puhuttelee lukijaa. Voittaja saa raatilaisen lausunnon itselleen. Kilpailuun vois osallistua tutkimusaineistonkeruun ajan. Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti 28.2.2023 mennessä.

Tutustu tietosuojaselosteeseen

Yhteystiedot:

Anna-Maria Isola, anna-maria.isola@utu.fi

 

Lue lisää

Ajankohtaista