Arki on extremeä johtamisessakin

Kirjoittaja: Kati Kekäläinen, koulutuspäällikkö, TSE exe

Arki on vaikein extreme-laji, kirjoitettiin hiljattain eräässä blogissa, missä käsiteltiin parisuhdetta. Lomalla ja juhlassa on helppo loistaa, mutta arkipäiviä on aika paljon enemmän kuin erityishetkiä ja se, miten pystymme tekemään arjesta toimivaa ja jopa nautittavaa, on paljon vaikeampaa. Sama oivallus taitaa pitää paikkansa myös johtamisessa ja työelämässä yleensäkin.

Yrityksen strategia, visio ja missio on hiottu lennokkaiksi ja strategiapäivässä kaikki olivat niistä yhtä mieltä, mutta näkyvätkö ne arjen toiminnassa? Miten yhteiset tavoitteet ilmenevät työyhteisösi toiminnassa juuri tavallisena kiirepäivänä? Entäs ne työyhteisöpäivässä esillä olleet tärkeät asiat; toisten erilaisuuden arvostaminen, rakentava palaute ja avoin kommunikaatiokulttuuri? Näkyvätkö ne maanantain aamupalaverissakin?

Kuitenkin ihmisten motivaatio työhön, työyhteisön toimivuus – ja lopulta myös yrityksen tulos – rakennetaan juuri niissä arjen hetkissä. Harjoitusmahdollisuuksien puuttumista ei voi valittaa, kun hetkiä treenata hyvää päivittäisjohtamista löytyy paljon enemmän kuin niitä strategia- ja työyhteisöpäiviä.

TSE exen Tuloksekkaan päivittäisjohtamisen koulutuksessa voit pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä on hyvä esimiestyö, ja napata mukaan ajatuksia seuraavaa arkiviikkoa varten.