TSE exe toivottaa hyvää joulua

Joulun alla meillä on tapana antaa lahjoja ja toivotella toisillemme erilaisia asioita, joita pidämme tärkeinä.

Niin siis tänäkin jouluna. Viime viikolla sain vuosien takaiselta ystävältäni lahjaksi yli neljäkymmentä vuotta vanhan lehtiartikkelin, jossa Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja Mikko Pohtola oli kirjoittanut joulurunon. Tuo runo kosketti ja puhutteli minua edelleen tuoreena. Samaan aikaan luin aivotutkija Katri Saarikiven ajatuksia siitä, miten kohtaamamme yksinäisyys näkyy aivoissa. Kummatkin kirjoitukset pysäyttivät minut pohtimaan joulun sanomaa nykypäivänä. Siksi tämä joulukirjeeni on perinteistä poiketen hieman erilainen.

Teille, jotka vietätte arkea kiireisinä ja stressaantuneina, lahjoittaisin hitusen rauhaa ja levollista mieltä, että jaksaisitte läpi kiireen ja pystyisitte nauttimaan siitä, että teillä on paljon tekemistä.

Teille, joka pohditte miksi pyhinä pitää tavata kaikki ne ihmiset, joita vuoden aikana ei muuten ole ehtinyt tavata, lahjoittaisin hetken yksinäisyyttä, jotta ymmärtäisitte, miten suuri onkaan ystävien ja läheisyyden voima.

Teille, joka pohditte omia voimavarojanne, antaisin kyvyn nähdä, sen mitä kanssaihmisenne näkevät teissä: voimakkaan, vahvan äidin, isän tai läheisen, joka kohtaa elämän joskus kovatkin haasteet, hoitaa työnsä, huomioi ystävänsä ja toisinaan tekee sen uhraten oman aikansa.

Teille, jotka pohditte oman elämänne katoavaisuutta, soisin kyvyn nähdä sielunne kauneuden. Sen, joka vain haasteissa kaunistuu ja kirkastuu.

Teille, jotka väsyneinä kuljette, lahjoittaisin pienen hetken lepoa ja rakkaan läheisyyttä, että saisitte voimia jatkaa taas hymyillen eteenpäin.

Teille, joilla on kyky nähdä toisten virheet herkästi, lahjoittaisin kirkkaimman peilin, jossa heijastus selvästi näkyisi.

Teille, jotka haluatte hyvää, antaisin lisää voimia levittää rakkautta lähellenne, missä sitten kuljettekin. Hyvyys ja rakkaus ovat sitä, mitä jokaisessa kohtaamisessamme kaipaamme.

Teille, jotka kohtaatte vääryyttä ja valheita, haluan lahjoittaa rohkeutta puolustaa totuutta.

Teille, jotka johdatte, antaisin kyvyn johtaa oikealla tiedolla ja tyynellä taidolla.

Meille, jotka teemme työtä yhä teknologistuvammassa maailmassa, soisin kykyä vahvaan empatiaan ja yhteisöllisyyteen, jotta voisimme rakentaa uudenlaista maailmaa.

Meistä jokainen itse kirjoittaa parhaimman joulunsa ja kauneimmat yhteiset hetkemme. Annetaan siihen lupaus ja lupa.

 

Joulurauhaa TSE exestä