Kesäinen tervehdys FinnBrain-tutkimuksesta!
Arvoisat FinnBrain-tutkimukseen osallistuvat perheet, te olette meidän tärkeimmät yhteistyökumppanimme. Kiitos kun olette olleet mukana tekemässä aivan erityisen ainutlaatuista tutkimusta jo yli kymmenen vuotta!
Käsissänne on uunituore kirje, jossa käydään läpi tutkimuksen ajankohtaisia asioita ja tulevaisuuden näkymiä.
FinnBrain tutkimuksessa on kerätty seurantatietoa raskausajasta saakka ja nyt tutkimuksessamme mukana olevat lapset ovat jo 8-14 vuotiaita. Uutta aineistoa kerätään samalla kun jo aiemmin kerättyä aineistoa analysoidaan. Tällä hetkellä on käynnissä edelleen
9-vuotismittauspiste, jonka tiimoilta olemmekin olleet jo yhteydessä moniin teistä tutkimusperheistä. Mittauspiste sisältää seuraavat viisi vapaaehtoista tutkimuskäyntiä:
Turun lisäksi olemme soveltuvin osin vieneet tutkimuskäyntejä tänäkin vuonna myös Ahvenanmaalle. Ruotsia taitava tiimimme kohtasi Maarianhaminassa 28 perhettä. Olemme siis teidän avullanne toteuttaneet vuosien 2022 – 2024 aikana yhteensä 1462 tutkimuskäyntiä!
9-v käyntien lisäksi te vanhemmat olette jaksaneet ahkeroida ja palauttaa huimat 3004 kyselylomaketta! Kyselylomakkeet ovat helppo ja nopea keino kerätä laajaa seurantatietoa, jota voimme tulevaisuudessa soveltaa lasten ja perheiden hyvinvoinnin parantamiseksi.
Näiden käyntien lisäksi olemme aloittaneet myös Interlearn huippututkimusyksikköön liittyvän lasten hyvinvointia, mielenterveyttä ja oppimista tutkivan osion, johon olemme tänä keväänä kutsuneet 5-luokkalaisia FinnBrain tutkittavia.
Viihtyvyys on meillä sydämen asia ja keräämämme palautteet kertovat, että olemme onnistuneet luomaan käynneistä mukavia niin lapsille kuin vanhemmillekin. Numeraalisten arviointien lisäksi olemme saaneet ja toivomme yhä lisää kehittämisehdotuksia palautelomakkeen avoimessa kentässä. Keräämme tietoa siitä, mikä motivoisi teitä osallistumaan jatkossakin tutkimukseemme. Suurkiitos kaikesta saamastamme arvokkaasta palautteesta, luemme ne kaikki ja käsittelemme nimettömänä tutkimusryhmässä.
Tänä keväänä vietimme juhlaa FinnBrainin ”perustajaisän”, Hasse Karlssonin, kunniaksi. Hän on pitkän ja menestyksekkään uran jälkeen siirtymässä vapaammille purjehdusvesille, eli virallisesti eläkkeelle. FinnBrainin ”perustajaäiti” Linnea Karlsson jatkaa toimintamme johtamista. Eikä Hassekaan kovin kauas ole karkaamassa, vaan jatkaa edelleen aktiivista tutkimustyötä emeritusprofessorina.
Toimintamme pyörii täysin ulkoisen rahoituksen varassa. Viime vuosina toimintaamme ovat tukeneet muun muassa Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö, Eschnerska Frilasarettet säätiö, Valtion tutkimusrahoitus, Suomen Akatemia sekä EU:n hankerahoitus.
FinnBrain-tutkimusta tehdään jatkossakin aktiivisesti, jotta voimme yhdessä olla mukana kehittämässä parempia hoitomenetelmiä ja edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia. Kaikki data kerätään yhdessä perheiden, meidän tärkeimpien yhteistyökumppaniemme, avulla. Yhteistyössä tutkimuksemme tuottaa täysin uutta tietoa lasten kehityksestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Tietoa jaetaan sekä tutkijoiden kesken tieteellisissä julkaisuissa (Julkaisut), että tarjotaan tuoreeltaan hyötykäyttöön perheiden terveyden edistämiseksi niin perheille kuin myös alan ammattilaisille. Tästä esimerkkinä perheille ja ammattilaisille tekemämme Stressi ja aivot -oppaat.
Kerromme nykyään entistä nopeammin ja helpommin omaksuttavalla tavalla ajankohtaisista asioista ja uusista tutkimustuloksista sosiaalisen median kanavissamme. Tekemämme sisällöt sopivat myös lasten kanssa katsottavaksi. Toiveita, kysymyksiä ja sisältöideoita voitte lähettää meille osoitteeseen info@finnbrain.fi
Kannattaa siis ottaa seurantaan:
Blogi
Facebook
Instagram
YouTube
Muistathan ilmoittaa myös, jos yhteystietonne ovat muuttuneet:
info@finnbrain.fi tai 050 5166148.
Kiitos kun olette mukana, ilman Teitä ei olisi meitä!
-FinnBrainin väki