Yhdessä uutta luoden jo 15 vuotta!
Arvoisat FinnBrain-tutkimukseen osallistuvat perheet, te olette meidän tärkeimmät yhteistyökumppanimme. Kiitos, että olette olleet mukana tekemässä aivan erityisen
ainutlaatuista tutkimusta, joka täyttää jo 15 vuotta!
Juhlavuoden kunniaksi tarjoamme vuonna 2026 erityisesti teille, tutkimusperheillemme, suunnattua ohjelmaa. Järjestämme luennon, jossa esittelemme tutkimustuloksiamme ja vastaamme kysymyksiinne. Nuorille on luvassa osallistava tapahtuma. Lisäksi tuotamme podcast-sarjan, jossa tutkimustietoa tuodaan ymmärrettävässä muodossa kaikkien saataville. Näiden lisäksi on luvassa ammattilaisille suunnattua ohjelmaa. Lisätietoa löydät nettisivuiltamme.
Olemme 9-vuotismittauspisteen loppusuoralla ja voimme ylpeästi todeta, että olemme yhdessä toteuttaneet vuosien 2022-2025 aikana yhteensä 2092 tutkimuskäyntiä. Kyselylomakkeita olette täyttäneet 3737 kappaletta. Kiitos yhteisestä uurastuksesta!
Mantereella toteutettujen käyntien lisäksi tuttu kevään merkki on myös Ahvenanmaan tehoviikko. Ahvenanmaalla on toteutettu sellaisia tutkimuskäyntejä, jotka taipuvat ”matkaversioiksi”. Viikon aikana on tavattu 33 perhettä. FinnBrain haluaa huomioida tutkimuksessa myös toisen kotimaisen kielen edustajat, minkä vuoksi Ahvenanmaan mukaan ottaminen on ollut tärkeässä asemassa alusta alkaen.
Myös 5-luokkalaisten hyvinvointia, mielenterveyttä ja oppimista tutkivat käynnit ovat jatkuneet tänä keväänä. Käynnit ovat osa Interlearn -huippututkimusyksikön toimintaa. Lue lisää Interlearn tutkimuksesta täältä. Käynnille ovat tervetulleita kaikki 5-luokkalaiset tutkittavamme. Kiinnostuneet perheet ehtivät vielä huhtikuun loppuun mennessä ilmoittautua osoitteessa info@finnbrain.fi
FinnBrain-tutkimusta tehdään jatkossakin aktiivisesti, jotta voimme yhdessä olla mukana kehittämässä parempia hoitomenetelmiä ja edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia. Toimintamme pyörii täysin ulkoisen rahoituksen varassa. Viime vuosina toimintaamme ovat tukeneet muun muassa Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö, Sundellin säätiö, Eschnerska Frilasarettet säätiö, Valtion tutkimusrahoitus, Suomen kulttuurirahasto, Suomen Akatemia sekä EU:n hankerahoitus.
Seuraavaksi tulemme kutsumaan FinnBrain-nuoria tutkimuskäynneille, jonka tarkoituksena on seurata nuoruusiän kehitystä ja hyvinvointia. Tavoitteemme on valottaa lähes tutkimattomia teemoja, kuten suolistomikrobiston ja solutason ikääntymisen kehitystä teini-iässä. Luonnollisesti olemme kiinnostuneita myös raskaudenaikaisen ja varhaisen elämän stressin vaikutuksista nuorten hyvinvointiin. Haluamme rakentaa käynnistä yhdessä nuorten kanssa mahdollisimman mielekkään ja vaivattoman. Osalle kutsu voi tipahtaa jo tulevana syksynä. Pysy siis kuulolla!
Suurkiitos kaikesta saamastamme arvokkaasta palautteesta ja kehittämisehdotuksista, luemme ne kaikki ja käsittelemme nimettömänä tutkimusryhmässä. FinnBrainin sähköpostiluukku ja puhelin palvelevat teitä palautteiden, kehitysehdotusten ja muuttuneiden yhteystietojen osalta:
info@finnbrain.fi tai 050 5166148.
Lämmin kiitos, että olette mukana!
Ilman teitä ei olisi meitä!
FinnBrain tutkimusryhmä