TET-viikko FinnBrainissä

Hei, olen Wilma ja olin FinnBrainissä työelämään tutustumisjaksolla eli TETissä viikon. Halusin FinnBrainiin TETtiin, koska tutkimustyö kiinnostaa minua ja äitini väitteli tässä tutkimusryhmässä viime vuonna tohtoriksi. Olen pelannut peliä, jossa kehitetään erilaisia viruksia. Koronaepidemian myötä pelistä tuli ikään kuin todellisuutta. Olen lukenut paljon tutkimuksia koronasta.

Eija kertoi minulle ensimmäisenä päivänä mitä FinnBrainissä tutkitaan ja miten tutkitaan. On hienoa, miten yhtä asiaa voidaan tutkia niin laajasti ja miten erilaisilla tavoilla sitä tutkitaan. Haimme minulle IT-tunnukset yliopiston verkkoon, ja sain oman läppärin käyttöön! Seuraavana päivänä menin Susannen kanssa ostamaan askartelutarvikkeita. Sain ideoida aiheen lasten askartelupisteelle tutkimustiloissa. Kaisu näytti tutkimustiloja ja ihan oikean laboratorion, se vaikutti mielenkiintoiselta paikalta.

Keskiviikkona pääsin seuraamaan, kun Kaisu antoi rokotuksia hinkuyskätutkimukseen osallistuneille vauvoille (toim. huom. Hinkuyskätutkimus ei ole osa FinnBrain-tutkimusta, vaan rokotuksia annetaan samoissa tutkimuskäyntitiloissa.). Vauvat eivät erityisesti pitäneet rokottamisesta. Itse aina pyörryn kun minut rokotetaan, mutta tiedän että rokotteet ovat hyviä terveyden kannalta. Olin myös Annan apuna Hammaskeiju-osatutkimuksen postittamisessa. Tämäkin osatutkimus vaikutti kiintoisalta. Johannan kanssa pääsin tutustumaan laboratorioon paremmin, hän näytti miten pipetoidaan ja miten fuugataan. Hän näytti minulle myös missä tutkimuksen biologisia näytteitä säilytetään. Mietin, voisinko olla laboratoriossa töissä vanhempana?

Torstaina oli logopedia-osatutkimuksen vuoro. Essi näytti minulle logopedian laboratoriota, hän analysoi tutkimuskäynneillä olevien lasten puhetta. Hauskinta päivän aikana oli yhteinen teehetki, jolloin minulle tarjottiin vegaanista suklaata. Äiti tarjosi minulle lounaat koko viikon ajan. Perjantaina sain suunnitella isänpäiväkortin FinnBrainin Facebook-sivuille, osallistuin myös taukojumppaan.

Viikko meni tosi nopeasti, mutta minulla oli tosi hauskaa ja opin silti paljon uusia asioita. Kiitos kaikille!

Wilma