Tervetuloa Ossa Gloriosan blogiin!

Syksyn satoa

Näe, kuule, tunne, koe -hankkeen ensimmäinen vireä ja virikkeellinen vuosi lähestyy loppuaan. Vuosi on ollut projektin jäsenten ja erilaisten laulupajayleisöjen yhteinen, huima vaellus keskiaikaisen musiikin maailmassa. Olemme syksyllä tehneet kaksi vierailua lukiohin, Järvenpäähän ja Kaarinaan, missä lukiolaiset ottivat meidät vastaan sekä tekemistämme ihmetellen että mukaan heittäytyen. Aboagoran laulupajassa makasimme Turun tuomiokirkon kivisellä lattialla vatsallamme ja kuuntelimme, kuinka keskiaikainen kappeli vastasi lauluumme.

Laulupaja Järvenpään lukiossa 11. marraskuuta 2015
Laulupaja Järvenpään lukiossa 11. marraskuuta 2015

Perinteisemmin menetelmin projektimme edistyi käsikirjoitusten tutkimusmatkalla Roomaan, missä teimme töitä Vatikaanin kirjastossa ja Casanatensessa. Matkan kruunasi gregoriaaninen aperatiivi, jonka järjestimme ex-tempore Suomen Rooman instituutin, Villa Lanten, loggiassa.

Gregoriaaninen aperatiivi 4. joulukuuta Villa Lantessa
Gregoriaaninen aperatiivi 4. joulukuuta Villa Lantessa. Kuvassa Antonio Varone, Seppo Heikkinen ja pääaperatiivari Hilkka-Liisa Vuori.

Projektin vetäjän näkökulmasta parasta syksyssä on ollut erilaisten ihmisten ja tilanteiden kohtaamiset, yhdessäolo ja yhdessä tekeminen. Projektin laulu- ja lausuntaharjoitukset, yhteiset huomiot siitä, kuinka sävelen ja sanoituksen liitto johtaa meitä yhtä aikaa maan alle, syvälle, ja toisessa hetkessä kohti korkeuksia ja määrätöntä iloa. Iloisia olemme myös Koneen säätiön meille myöntämästä jatkorahoituksesta ja että sen turvin pääsemme tulevana vuonna mm. äänittämään Tuomaan juhlapäivien laulut. Tästä ja muusta lisää myöhemmin!