Kuva kirjastokortista

Kirjasto

Turun normaalikoululla on oma koulukirjasto, jossa työskentelee kirjastosihteeri. Kirjasto sijaistee B-siivessä 2. kerroksessa tilassa B2129. Kirjasto palvelee koulupäivinä klo 8-15.30.

Kirjaston kokoelma on n. 10 000 nidettä, joista suurin osa on suomenkielistä kertomakirjallisuutta sekä tietokirjoja. Lisäksi vieraskielistä aineistoa on mm. englanniksi useita satoja niteitä. Lainattavissa on lasten ja nuorten aikakauslehtiä, mahdollisuus tulostaa sekä tehdä tiedonhakuja Turun yliopiston kirjaston sähköisistä resursseista ja tietokannoista. Kirjastosihteeri auttaa tiedonhaussa. Kirjaston tiloja voi käyttää omatoimiseen työskentelyyn.

Lainaaminen tapahtuu kirjastokortilla. Jokaisella oppilaalla on oma kortti ja pin-koodi. Kortilla voi omatoimisesti lainata lainausautomaatilta. Mikäli oppilaalla ei ole korttia mukana, he lainaavat tiskiltä. Jos kirjastosihteeri ei ole paikalla, niin oppilaat käyttävät tiskillä olevia lainauslipukkeita.

Kirjoja voi palauttaa lukittuun keltaiseen palautuskaappiin, joka on B-aulassa kirjaston edustalla. Palauttamiseen ei tarvita korttia. Koulukirjaston aineisto on selattavissa Volter-tietokannassa, kuten muukin yliopistokirjaston aineisto: https://utuvolter.fi.

Henkilökunnan sekä opetusharjoittelijoiden yliopistolta saatu kirjastokortti toimii sellaisenaan koulukirjastolla. Laina-aika on 4 viikkoa, lainat voi uusia käymällä kirjastolla. Koulukirjaston aineistoista ei kerry myöhästymismaksuja. Mikäli kirja on kadonnut tai esim. kastunut, niin se tulee korvata koululle uudella kappaleella.

Koulukirjaston käyttösäännöt

TNK_kirjasto_käyttösäännöt_23.11.2021

Kirjaston yhteystiedot

tnk-kirjasto@utu.fi
Tomi Aunio
kirjastosihteeri
puh. 029 450 3246 tai 050 563 26 73