Kaunis talvinen ilmakuva. Aseman rakennukset ja Kevojärvi ympäristöineen.

Palvelut talvikaudella 2020-2021 / Services during the Winter Season 2020-2021

Kevon tutkimusasema on rajoitetusti avoinna tutkimuskäyttöön koronavirustilanne huomioiden. Paikalla olemista vaativa työskentely tehdään turvaohjeita noudattaen ja ihmiskontakteja minimoiden. Tutkimusta tehdään edelleen etätyönä, mikäli se on mahdollista. Turun yliopiston koronavalomallin taso on toistaiseksi punainen.

Tutustu Turun yliopiston ohjeisiin koronavirustilanteessa. Turun yliopiston koronavalomallin punainen taso on voimassa niin kauan kuin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alue on koronavirustilanteessa leviämisvaiheessa. Vain välttämättömät tutkimusvierailut ovat mahdollisia koronavalomallin punaisella tasolla. Tutkimustyö ja sitä tukevat toiminnot ovat turvaohjeita noudattaen sallittuja mallin keltaisella tasolla, mikäli niitä ei voida etätyönä toteuttaa.

Tutustu Lapin sairaanhoitopiirin ohjeisiin Lappiin matkaaville.

Kevon tutkimusasema oli suljettuna koronatilanteen vuoksi  18.3.–13.5.2020. Asema on ollut avoinna tutkimus- ja opetuskäyttöön 14.5.2020 lähtien. Kysy majoitustilanteesta tarkemmin henkilökunnalta (varaukset-kevo@utu.fi).

Ethän tule asemalle sairaana. Jos sinulla on flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, älä tule asemalle.

Varaudu käyttämään kasvomaskia yhteisissä tiloissa.

Aseman toimisto on avoinna vain sopimuksen mukaan. Lähetä majoitusvaraus sähköpostilla osoitteeseen varaukset-kevo@utu.fi. Emme toistaiseksi ota vastaan käteistä rahaa turvallisuussyistä.

Yhteissaunavuoroja ei koronatilanteen takia ole, mutta voit varata oman maksullisen saunavuoron.

Yliopiston ohjeiden mukaisesti ulkomailta saapuvan työntekijän tai opiskelijan tulee tehdä etätyötä tai -opiskelua 10 vrk:n ajan maahantulon jälkeen ennen yliopistolle saapumista. Matkustaminen ja vierailut yliopiston ja niiden maiden välillä, joihin viranomainen ei enää sovella 10 vrk:n karanteenisuositusta, on sallittua, eikä karanteeninomaisiin olosuhteisiin tarvitse jäädä. (Valtioneuvosto: koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset)

Kaikki toiminta aseman tiloissa on luvanvaraista, joten ota meihin yhteyttä ennen asemalle saapumista.
Lähetä tutkimusta koskevat viestit osoitteeseen kevo@utu.fi ja majoitusta koskevat viestit osoitteeseen varaukset-kevo@utu.fi.

Yliopistolla ei toistaiseksi järjestetä yleisötilaisuuksia, joten aseman avoimien ovien päivä järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Turun yliopiston ajantasaiset ohjeet ja linkkejä lisätietoihin päivitetään www-sivuille: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

/

Kevo research station was closed 18.3.–13.5.2020 because of the coronavirus situation. Starting from 14 May 2020, it is possible to conduct research at the station. All work requiring physical presence at the station is done so that safety instructions are followed and contact to other people is minimised. Research is conducted remotely whenever possible.

The latest instructions and links to further information will be updated on the University’s website: https://www.utu.fi/en/information-on-coronavirus . The traffic light model for the coronavirus situation defines the level of safety measures at the University of Turku.

The management of the University of Turku has decided that the red light stage of the traffic light model remains in force as long as the Hospital District of Southwest Finland is in the community transmission phase of the coronavirus epidemic. The red light stage of the University’s traffic light model for the coronavirus situation means, among other things, that the use of the University’s facilities is restricted. Work and studies are conducted mainly remotely. Masks are always used in all the University’s facilities.

The University’s traffic light model for the coronavirus situation can be changed to the yellow light stage once the Hospital District of Southwest Finland moves from the community transmission phase to the acceleration phase.

Working at the station’s facilities during the red light stage is possible only in those work tasks where physical presence at the facility is necessary.

Using the facilities needs permission, so please contact us before arrival.
Please send the messages concerning research to kevo@utu.fi and the messages concerning accommodation at the station to reservations-kevo@utu.fi.

Information for visitors coming from abroad

Coming to Finland to study or work is permitted in accordance with the authorities’ restrictions and University’s travel instructions. However, travel and visits should still be mainly avoided. When planning a trip, it has to be taken into consideration that the authorities’ restrictions might change and that the travel connections could be inadequate.

An employee or student arriving from abroad has to work or study remotely for 10 days after entering the country and before arriving to the University. With a voluntary coronavirus test, the person entering the country can shorten the 10-day quarantine in accordance with the regulations of the Finnish Government.

Travel and visits between the University and those countries to which the Finnish authorities no longer apply the 10-day quarantine recommendation is permitted and there is no need to observe quarantine-like arrangements. (Finnish Government: Restrictions during the coronavirus epidemic)

Business trips related to pre-planned collaboration or programmes are permitted while observing the travel restrictions, residence permit matters, and other factors well in advance.

The current coronavirus situation in Finland is continuously monitored and updated on website of the Finnish Institute for Health and Welfare (THL). If you develop influenza-like symptoms and respiratory problems during your stay in Finland, please follow THL’s guidelines for passengers arriving in Finland. You can also contact the national phone service: +358 295 535 535