Palvelut ja ohjeet koronavirustilanteessa / Services and Instructions on Coronavirus Situation

(FI/EN)

Kevon tutkimusasema on avoinna koronavirustilanne huomioiden. Paikalla olemista vaativa työskentely tehdään turvaohjeita noudattaen ja ihmiskontakteja minimoiden.

Aseman toimisto on avoinna arkisin klo 8-15:30. Käytäthän kasvomaskia asioidessasi toimistossa.

Aseman ruokala on avoinna arkisin (viikonloppuisin vain ryhmille erikseen sovittaessa). Ruokailuaikoja porrastetaan tarvittaessa siten, että henkilölukumäärä ruokalassa on turvaohjeiden mukainen. Aamiainen on tarjolla klo 7:45-8:30 ja lounas klo 12:00-12:45. Päivällinen on mahdollista saada omatoimisesti lämmitettävänä annoksena.

Kysy majoitustilanteesta tarkemmin henkilökunnalta (varaukset-kevo@utu.fi). Tilaa majoitusvarauksen yhteydessä myös ruokailut ja ilmoita mahdolliset erikoisruokavaliot (esim. kasvis).

Noudata turvaohjeita:

• pidä vähintään 2 m etäisyys muihin
  • pese kädet usein ja muista yskiä oikein
  • varaudu käyttämään kasvomaskia sisätiloissa
  • vältä tarpeetonta oleskelua yhteisissä tiloissa

Ethän tule asemalle sairaana. Jos sinulla on flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, älä tule asemalle.

Yhteissaunavuoroja ei koronatilanteen takia ole, mutta voit varata toimistosta oman maksullisen saunavuoron (ti, to, la).

Tutustu Turun yliopiston ohjeisiin koronavirustilanteessa. Kevolla on voimassa yliopiston koronavalomallin vihreä valo.

Tutustu Utsjoen kunnan ohjeisiin koronavirustilanteessa. Koronatestaus Utsjoella.

Tutustu Lapin sairaanhoitopiirin ohjeisiin Lappiin matkaaville.

Ulkomailta saapuvan työntekijän tai opiskelijan tulee toimia matkustamiseen liittyvien viranomaismääräysten ja ohjeiden mukaisesti, ja esimerkiksi varautua tekemään etätyötä tai -opiskelua maahantulon jälkeen ennen asemalle saapumista.

Matkustaminen ja vierailut yliopiston ja niiden maiden välillä, joihin viranomainen ei sovella matkustusrajoituksia, on sallittua, eikä karanteeninomaisiin olosuhteisiin tarvitse jäädä. (Valtioneuvosto: koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset)

Pakolliset terveystarkastukset Karigasniemen, Utsjoen ja Nuorgamin rajanylityspaikoilla 16.6.2021–31.7.2021

Norjan ohjeistukset rajanylityksistä koronavirustilanteessa: Entry quarantine upon arrival in Norway.

Kaikki toiminta aseman tiloissa on luvanvaraista, joten ota meihin yhteyttä ennen asemalle saapumista.
Lähetä tutkimusta koskevat viestit osoitteeseen kevo@utu.fi ja majoitusta koskevat viestit osoitteeseen varaukset-kevo@utu.fi.

Aseman avoimien ovien päivä järjestetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana koronatilanteen salliessa.

Ulkomailta saapuville vierailijoille

THL:n verkkosivuilta löytyy ajankohtainen tieto koronavirustilanteesta Suomessa. Jos sairastut Suomessa oleskellessasi influenssa- tai hengitystieoireisiin, katso THL:n ohjeet. Saat ohjeita myös ottamalla yhteyttä valtakunnalliseen puhelinneuvontaan: 0295 535 535

Turun yliopiston ajantasaiset ohjeet ja linkkejä lisätietoihin päivitetään www-sivuille: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Koronatestaus Utsjoella.

/EN

Kevo research station is open for research and teaching. All work requiring physical presence at the station is done so that safety measures are followed and contact to other people is minimised. Work is conducted remotely whenever possible.

Follow the safety measures:

• wash your hands and remember to cough correctly
  • keep at least a 2 m safe distance to others
  • face masks are always used unless the person is alone in the space

The latest instructions and links to further information will be updated on the University’s website: https://www.utu.fi/en/information-on-coronavirus . The traffic light model for the coronavirus situation defines the level of safety measures at the University of Turku.

Using the facilities needs permission, so please contact us before arrival.
Please send the messages concerning research to kevo@utu.fi and the messages concerning accommodation at the station to reservations-kevo@utu.fi.

Travel

An employee or student arriving from abroad has to observe the authorities’ restrictions and instructions on travel and be prepared to, for example, work or study remotely after entering the country and before arriving to the station.

Travel and visits between the University and those countries to which the Finnish authorities do not apply restrictions is permitted and there is no need to observe quarantine-like arrangements. (Finnish Government: Restrictions during the coronavirus epidemic)

Information for visitors coming from abroad

The current coronavirus situation in Finland is continuously monitored and updated on website of the Finnish Institute for Health and Welfare (THL). If you develop influenza-like symptoms and respiratory problems during your stay in Finland, please follow THL’s guidelines for passengers arriving in Finland. You can also contact the national phone service: +358 295 535 535

Coronavirus testing in Utsjoki:
Utsjoen terveyskeskus, Seitatie 1A, 99980 Utsjoki, Finland (approx. 800 metres south along Finnish National Road 4 (“Nelostie”) from the border crossing towards Ivalo)
24h testing: weekdays, tel. +358 (0)40 181 0285, evenings and weekends, tel. +358 (0)40 181 0281

Mandatory health examinations at the Karigasniemi, Utsjoki and Nuorgam border crossings from 16 June – 31 July 2021.

Entry quarantine upon arrival in Norway

Do not come to station if sick

If you have symptoms of a cold, influenza, or other infectious diseases, do not come to station.

Download the Koronavilkku App

The University recommends that the entire university community starts to use the Koronavilkku mobile application. Koronavilkku is a contact tracing app produced by the Finnish Institute for Health and Welfare (THL) to help you find out whether you may have been exposed to coronavirus. Koronavilkku is available for free from app stores.

> More information on the app on the website koronavilkku.fi