Aseman palvelut ja ohjeet koronavirustilanteessa / Services and Instructions on Coronavirus Situation

(FI/EN)

Asema on avoinna

Kevon tutkimusasema on avoinna koronavirustilanne huomioiden. Paikalla olemista vaativa työskentely tehdään turvaohjeita noudattaen ja ihmiskontakteja minimoiden. Tutustu Turun yliopiston ohjeisiin koronavirustilanteessa. Kevolla on voimassa yliopiston koronavalomallin vihreä valo.

Asemalle voi majoittua vuoden ympäri. Kysy majoitustilanteesta tarkemmin henkilökunnalta (varaukset-kevo@utu.fi).

Toimisto ja ruokala on suljettu talvikaudeksi. Ruokala avataan talvikaudella vain ryhmille (vähintään 10 hlö).

Noudata turvaohjeita:

• vältä tarpeettomia lähikontakteja
  • pese kädet usein ja muista yskiä oikein; ethän tule asemalle sairaana
  • vältä tarpeetonta oleskelua yhteisissä tiloissa
  • varaudu käyttämään kasvomaskia, jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista

Tutustu Utsjoen kunnan ohjeisiin koronavirustilanteessa. Koronatestaus Utsjoella.

Koronasuositukset ja -rajoitukset Lapin sairaanhoitopiirin alueella.

Kaikki toiminta aseman tiloissa on luvanvaraista, joten ota meihin yhteyttä ennen asemalle saapumista. Lähetä tutkimusta koskevat viestit osoitteeseen kevo@utu.fi ja majoitusta koskevat viestit osoitteeseen varaukset-kevo@utu.fi.

Turun yliopiston ajantasaiset ohjeet ja linkkejä lisätietoihin päivitetään www-sivuille: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Ulkomailta saapuville vierailijoille

Ulkomailta saapuvan henkilön tulee toimia matkustamiseen liittyvien viranomaismääräysten ja ohjeiden mukaisesti, ja esimerkiksi varautua tekemään etätyötä tai -opiskelua maahantulon jälkeen ennen asemalle saapumista. Yliopiston tiloja ei voi käyttää karanteenitiloina, joten tule asemalle vasta, kun karanteeniaika on ohi ja kaikki tarvittavat terveystarkastukset tehty. Koronatestaus Utsjoella.

Mikäli olet saapumassa Suomeen, hyödynnä FINENTRY-palvelua.

Matkustaminen ja vierailut yliopiston ja niiden maiden välillä, joihin viranomainen ei sovella matkustusrajoituksia, on sallittua, eikä karanteeninomaisiin olosuhteisiin tarvitse jäädä. (Valtioneuvosto: koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset)

Maahantulon vaatimukset ja maahantulijoiden koronatestaukset Lapin sairaanhoitopiirin alueella 26.7.2021 alkaen.

Norjan ohjeistukset rajanylityksistä koronavirustilanteessa: Entry quarantine upon arrival in Norway.

THL:n verkkosivuilta löytyy ajankohtainen tieto koronavirustilanteesta Suomessa. Jos sairastut Suomessa oleskellessasi influenssa- tai hengitystieoireisiin, katso THL:n ohjeet. Saat ohjeita myös ottamalla yhteyttä valtakunnalliseen puhelinneuvontaan: 0295 535 535

Koronatestaus Utsjoella.

/EN

Kevo research station is open for research and teaching. All work requiring physical presence at the station is done so that safety measures are followed and contact to other people is minimised. Work is conducted remotely whenever possible.

Follow the safety measures:

• wash your hands and remember to cough correctly
  • avoid unnecessary close contacts, keep at least a 2 m safe distance to others
  • use a face mask, unless you are alone in the space

The latest instructions and links to further information will be updated on the University’s website: https://www.utu.fi/en/information-on-coronavirus . The traffic light model for the coronavirus situation defines the level of safety measures at the University of Turku.

Using the facilities requires permission, so please contact us before arrival.
Please send the messages concerning research to kevo@utu.fi and the messages concerning accommodation at the station to reservations-kevo@utu.fi.

Information for visitors coming from abroad

Visitors arriving from abroad have to observe the authorities’ restrictions and instructions on travel and be prepared to, for example, work or study remotely after entering the country and before arriving at the station. Station facilities can not be used for quarantine. Please arrive at the station only after the quarantine period and when all necessary health checks are completed.

If you are travelling to Finland, use the FINENTRY service.

Travel and visits between the University and those countries to which the Finnish authorities do not apply restrictions are permitted, and there is no need to observe quarantine-like arrangements. (Finnish Government: Restrictions during the coronavirus epidemic)

The current coronavirus situation in Finland is continuously monitored and updated on the website of the Finnish Institute for Health and Welfare (THL). If you develop influenza-like symptoms and respiratory problems during your stay in Finland, please follow THL’s guidelines for passengers arriving in Finland. You can also contact the national phone service: +358 295 535 535

Coronavirus testing in Utsjoki:
Utsjoen terveyskeskus, Seitatie 1A, 99980 Utsjoki, Finland (approx. 800 metres south of the border crossing, along the Finnish National Road 4 (“Nelostie”) towards Ivalo)
24h testing: weekdays, tel. +358 (0)40 181 0285, evenings and weekends, tel. +358 (0)40 181 0281

Entry quarantine upon arrival in Norway

Do not come to the station if sick

If you have symptoms of a cold, influenza, or other infectious diseases, do not come to the station.

Download the Koronavilkku App

The University recommends using the Koronavilkku mobile application. Koronavilkku is a contact tracing app produced by the Finnish Institute for Health and Welfare (THL) to help you find out whether you may have been exposed to the coronavirus. Koronavilkku is available for free from app stores.

> More information on the app on the website koronavilkku.fi