Palvelut

Palveluissamme on muutoksia vuodesta 2023 lähtien. Katso tarkemmat tiedot Ajankohtaista-sivultamme.

Tarjoamme tutkimuksen ja opetuksen tukipalveluja vuoden ympäri. Aseman ruokala on toistaiseksi suljettu.

Henkilökuntamme avustaa tarvittaessa maasto- ja laboratoriotyöskentelyssä sekä kuljetuksissa.

Esittelemme asemaa vieraileville ryhmille sopimuksen mukaan.

Majoituspalvelut voit varata sähköpostitse osoitteesta varaukset-kevo@utu.fi. Muista palveluista voit sopia lähettämällä viestiä osoitteeseen kevo@utu.fi.

Asemalla tehdään vuodesta 2023 lähtien kiinteistöjen korjaustöitä, jotka vaikuttavat käytettävissä oleviin tiloihin sekä majoituksen että tutkimuksen osalta. Muutokset ovat mahdollisia lyhyelläkin varoitusajalla. Pahoittelemme tästä aiheutuvia häiriöitä!

Lisätietoja majoituspalveluista sekä muita ohjeita vierailijalle.

Tutkimuspalvelut

Aseman henkilökunnalta saat tietoa paikallisista olosuhteista jo vierailun suunnitteluvaiheessa. Voimme avustaa maasto- ja laboratoriotyöskentelyssä ja tarjoamme myös näytteenotto- ja huoltopalveluja. Sovi palveluista hyvissä ajoin etukäteen (kevo@utu.fi) varmistaaksesi niiden saatavuuden haluamaasi aikaan.

Käytössäsi on laboratorio-, verstas- ja työhuonetiloja. Asemalla on hyvät tietoliikenneyhteydet sekä tietokoneita ja kirjasto vieraiden käytettävissä. Tulostus, skannaus ja kopiointi sisältyvät työtilamaksuun.

Lisätietoa tutkijoille.

Kuljetuspalvelut

Tarjoamme kuljetuspalveluja moottorikelkalla, mönkijällä, moottoriveneillä ja autolla. Varaathan kuljetuspalvelut etukäteen (kevo@utu.fi).

Aseman autoa voit vuokrata omaan käyttöön. Auto varataan toimistosta.

Vieraiden vapaassa käytössä on soutuveneitä ja polkupyöriä. Moottoriveneiden käyttö on mahdollista sopimuksen mukaan. Huomioi Kevon luonnonpuiston rajat myös veneillessä. Luonnonpuiston alueella liikkuminen vaatii Metsähallituksen luvan.

Tietoliikenneyhteydet

Langaton verkko toimii kaikissa aseman tiloissa (Eduroam, UTU Staff ja vierailijaverkko UTU Visitor). Päärakennus Kestilän majoitushuoneissa ja laboratoriossa on käytettävissä myös kiinteä yhteys.
Lisätietoa ja asennusohjeita täällä.

Laboratoriossa vierailijoiden käytettävissä on myös tietokonepäätteitä. Tietokonehuoneen päätteet toimivat yliopiston käyttäjätunnuksilla, mutta verkkoon pääsevät ilman erillisiä tunnuksia myös yliopiston ulkopuoliset vierailijat. Päätteiltä on myös tulostusmahdollisuus. Kopiointi ja skannaus on mahdollista päärakennuksen toimistossa aukioloaikoina.

Puhelinliittymät toimivat aseman alueella yleensä hyvin. Maastotöissä on varauduttava myös verkkojen katvealueisiin.

Aseman esittelyt

Esittelemme asemaa vieraileville ryhmille sopimuksen mukaan. Luentosalissa pidettävän toiminnan esittelyn kesto on noin puoli tuntia. Tämän lisäksi on mahdollista tutustua tiloihin ja tutkimusalueisiin opastetulla kierroksella. Esittelyn ja kierroksen yhteiskesto on noin puolitoista tuntia.

Esittelyjen ajankohdasta on aina sovittava etukäteen. Kenttäkaudella (kesä-syyskuu) esittely on mahdollista järjestää myös iltaisin ja viikonloppuisin. Talvikaudella esittelyjä on tarjolla rajoitetusti, joten sovi esittelystä hyvissä ajoin etukäteen.

Laboratoriossa on nähtävillä aseman historiaa ja toimintaa esittelevä näyttely ‘Kevo – Arktista arkea’. Aseman historiikki ‘Kertomus Kevosta’ on myynnissä aseman toimistossa sekä Turun yliopiston verkkokaupassa.

Katso myös