talvinen ilmakuva Kevonniemi rakennuksineen

Tilat

Kevon tutkimusasema on sijainnut Kevojärven rannalla jo vuodesta 1958 lähtien. Asema on avoinna vuoden ympäri.

Aseman päärakennus, laboratorio, ruokala ja majoitustilat sijaitsevat Kevontien päässä, Kevonniemen kärjessä (kartta alla).

Päärakennus Kestilässä on toimisto, ruokala ja majoitustiloja (7 huonetta). Vieraiden majoitustiloja on lisäksi Värrissä (4 huonetta ja parvi) sekä kesäisin myös Pekolassa ja Tutkijanmajalla. Majoitustiloissamme on kesäkaudella noin 45 ja talvikaudella noin 30 vuodepaikkaa 2-4 hengen huoneissa. Majoitustilojen yhteydessä on hyvin varusteltuja yhteiskeittiöitä (Kestilä, Värri, Tutkijanmaja).

Luentosali ja kirjasto sekä vieraiden käytössä olevat tietokoneet ja tulostimet ovat laboratoriorakennuksessa. Asemalla on myös hyvin varusteltu verstas puu-, metalli- ja sähkötöihin. Aseman vanhin rakennus on kesäkäytössä oleva hirsirakenteinen rantasauna.

Asemalla tehdään vuodesta 2024 lähtien kiinteistöjen korjaustöitä, jotka vaikuttavat käytettävissä oleviin tiloihin sekä majoituksen että tutkimuksen osalta. Muutokset ovat mahdollisia lyhyelläkin varoitusajalla. Pahoittelemme tästä aiheutuvia häiriöitä!

Tulosta aseman piha-alueen kartta tästä.

map of the station area with names of the buildings

 

Katso myös