Mielenterveysviikon koko ohjelma

Mielen päällä –hankkeen tavoitteena on edistää opiskelun yhteisöllisyyttä ja madaltaa kynnystä mielenterveysaiheiden puheeksi ottamiseen. Hanke on mukana järjestämässä mielenterveysviikolle monipuolista ohjelmaa, jossa uudet Mielen päällä –tukiopiskelijat ovat aktiivisesti mukana. Tapaa tukiopiskelija ja koe mielenterveellisiä elämyksiä! Viikon ajankohtaisina teemoina ovat opiskelijoiden jaksaminen ja työelämäkysymykset. 

Olemme koonneet opiskelijan hyvinvointia käsittelevät tapahtumat yhteen kalenteriin tälle sivulle.Hankkeen järjestämien tilaisuuksien lisäksi ohjelmistossa on myös muiden toimijoiden tarjoamia mielenhyvinvointia tukeviatapahtumia! Kuvan alta löydät päiväkohtaisen ohjelman lisätietoineen.

Luethan tarkasti mikäli tapahtumaan/tilaisuuteen pitää ilmoittautua etukäteen!

Get inspired by mental health! Mielenterveellistä tapahtumaviikkoa kaikille!

Päiväkohtainen ohjelma:

Maanantai

 

1)  Klo 11.00-13.00 Yliopiston hyvinvointipalveluiden esittelyssä Campus Sport Educariumin kirjastolla 

Hyvinvointia tukevat palvelut esittäytyvät pop up -sarjassa ”Sujuvuutta opintojen arkeen” Educariumin kirjastossa.

2) Klo 13.00-14.00, RekryChat, online

Rekryn chat tarjoaa matalan kynnyksen apuajos ura- ja työnhakuasiat mietityttävätChatissa voit kysyä mitä vain esimerkiksi työnhakuun, urasuunnitteluun tai harjoitteluun liittyvistä asioista. Rekryn uraneuvojat vastaavat kysymyksiisi. 

Löydät chatin täältä oikeasta alareunasta: Rekry – Turun yliopiston työelämäpalvelut | Rekry – Turun yliopiston työelämäpalvelut (utu.fi)

3) klo 13 -14 Feeniks-kirjastolla tavattavissa Kaverikoirat! 

Tiistai

1) Klo 11.00-13.00, Hyvinvointipalveluiden esittelyssä YTHS ja korkeakoulupapit Educariumin kirjastolla   

2)  Klo 13.15-14.00, Campus Sport liikuntahetki teemalla oma liike, Tuomaanpuisto Kasarmikatu 7

Millaista on mielenterveellinen liikunta? Tule tutkimaan asiaa kokeneiden Campus Sportin liikunnanohjaajien johdolla. Mielenterveysviikon hengessä Iina Toukonen ja Paula Mäkinen johdattavat liikkujia oman kehon kuunteluun ja läheisyyteen urbaanin luonnon kanssa. Tuokio on maksuton ja se on suunnattu kaikille korkeakoululiikunnan käyttäjille. Ennakkoilmoittautumista ei ole. Tarvitset vain säänmukaisen vaatetuksen. Ohjauskieli suomi. 

CampusSport

3)  Klo 14.00-15.00, Kasvisruokapaneelikeskustelu, Edu City, Taidon portaat 

Katso livenä täältä: Opiskelijakunta TUO – YouTube

Paneelin aihio
1. Kasvisruuan merkityksestä terveyteen ja ilmastoon
2. Puretaan mielenterveyttä ja kasvisruokaa koskevia ennakkoluuloja ja leimoja, sekä keskustellaan mielen hyvinvointia edistävistä toimista ravitsemuksen keinoin.
3. Kasvisruuan tulevaisuus; Olemmeko siirtymässä kohti lihatonta yhteiskuntaa, millä aikataululla, jos näin on ja kannattaako se?

Panelistit
1. Ravintolapäällikkö Johanna Kurki, Unica (näkökulma: Unicalla pitkään työskennellyt vastuullisuuden ja kestävän kehityksen parissa)
2. Juha Kääriä, TurkuAMK, (näkökulma: ilmasto näkemys miten ammattikorkeakoulu näkee tulevaisuudessa kasvisruuan merkityksen tilaisuuksissa sekä opiskelijaravintoloissa)
3. Kaisa-Riitta Aho, Mielen päällä-hanke (näkökulma: miten mielenterveys ja ravitsemus liittyvät toisiinsa)
4. Sirpa Heikkilä, FLT ravintovalmentaja (näkökulma: ravitsemuksen merkitys ihmisen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti)

Lisätietoa Ravintola Kisällin kasvisruokaviikosta täältä: Kasvisruokaviikko Kisällissä – Unica.fi

4) Klo 14.00-15.00, Rekry -yliopiston työelämäpalvelut: Miten pärjään työhaastattelussa, online 

Ilmoittaudu tapahtumaan täältä: Miten pärjään työhaastattelussa | Turun yliopisto (utu.fi)

”Miten pärjään työhaastattelussa?” on osa Rekryn tietoiskujen sarjaa, jossa käydään läpi koko työnhaun prosessi aina osaamisen tunnistamisesta työhaastatteluun.

Tietoiskukokonaisuudet tarjoavat mahdollisuuden 1 opintopisteen opintosuoritukseen Suunnitelmallinen työhaku -kurssin muodossa.

5)  Klo 15.00-16.45, Nyyti ry: itsemyötätunto webinaari

Linkki webinaariin täältä: Webinaari: Itsemyötätunto opinnoissa – Nyyti ry

Webinaarin alustaa ja fasilitoi Nyytin Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeen Sini Forssell. Webinaari on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Keskiviikko

1)  Klo 11.00-13.00, Hyvinvointipalveluiden esittelyssä Opintopsykologit ja OmaKoutsi -palvelu Educariumin kirjastolla 

2)  Klo 12.00-13.00, Tapaa kaverikoira Feeniks kirjastolla

3) Klo 13.00-14.00 RekryChat, online 

Löydät chatin täältä oikeasta alareunasta: Rekry – Turun yliopiston työelämäpalvelut | Rekry – Turun yliopiston työelämäpalvelut (utu.fi)

4)  Klo 13.15-15.00 Mielen päällä -hankkeen Mielenterveellinen keskustelu, online 

Paljon viime aikoina kuultujen Jaksaa, jaksaa! –toivotusten ja jaksuhalien rinnalle Mielen päällä –hanke haluaa tarjota moniäänistä keskustelua opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisesta niin korkeakoulussa kuin työelämääkin silmällä pitäen. Samaan aikaan kun yksilöiden jaksamista venytetään opiskelija-elämän eri osa-alueilla, on tärkeää luoda silmäys niihin keinoihin, joilla opiskelijan kuormitusta voidaan vähentää. Tutustumme erilaisiin vertaistukitoiminnan muotoihin, joita Turun yliopistossa toteutetaan tänä vuonna. Myös Mielen päällä –tukiopiskelijat tuovat videotervehdyksensä osallistujille. Pääsemme nauttimaan Korpi ForRestin palauttavan Korpi®hetken ja kuuntelemaan mielenkiintoisia näkökulmia opiskelijoiden jaksamisen edistämisen keinoista keskustelijoidemme johdolla. Tervetuloa mielenterveellisten kysymysten äärelle!

https://utu.zoom.us/j/68307820817 

  • klo 13.15 -13.20 Avaussanat, Tiia Enges, osastopäällikkö, opiskelun tuki
  • klo 13.20-13.35 Aikuiskaveritoiminnan esittely, Matilda Hyytiäinen, TuKy sosiaalipoliittinen vastaava, hallituksen jäsen
  • klo 13.35-13.45 Juristikaveritoiminnan esittely,  Inari Kinnunen, Senilex ry:n varapuheenjohtaja ja tiedotusvastaava
  • klo 13.45-14.00 Korpi ForRest palveluiden esittely ja Korpi® Hetki , Anu Varis, Lead Coach
  • klo 14.00-15.00 ”Jaksaa, jaksaa -niin korkeakoulussa kuin työelämässä” -keskustelu. Panelisteina
    • Reetta Vahanen, yrittäjä ja brändistrategisti
    • Mona Mannevuo, tutkija, Turun yliopisto
    • Oscar Nyman, uraohjaaja ja kansainvälisen harjoittelun suunnittelija, Turun yliopiston työelämäpalvelut
  • Lopetussanat: videokooste

Torstai

1)  Klo 11.00-13.00, Hyvinvointipalveluiden esittelyssä  esteettömyyssuunnittelija Educariumin kirjastolla 

2)  Klo 18.00 TYY:n kestävän kehityksen viikko: Eettisen läppärin jäljillä -elokuvanäytös ja keskustelutilaisuus, online (ilmoittaudu)

Pääset ilmoittautumaan elokuvanäytökseen TYYn sivujen kautta tästä: TYYn Kestävän kehityksen viikko 2021: Eettisen läppärin jäljillä -elokuvanäytös ja keskustelutilaisuus | Turun yliopiston ylioppilaskunta

Tietokone ja puhelin helpottavat elämäämme monella tapaa, mutta niiden valmistamiseen liittyy monia ihmisoikeus- ja ympäristöongelmia. Elektroniikkatuotannon eettiset epäkohdat liittyvät niin Kongon lapsityövoimaan kuin elektroniikkatehtaiden vaarallisiin työoloihin. Missä on elektroniikkateollisuuden eettinen läppäri? Miksi sellaista ei ole olemassa? Eettisen läppärin jäljillä -dokumenttielokuva kertoo suomalaisen ihmisoikeusaktivisti Anna Härrin yrityksestä mullistaa elektroniikkateollisuuteen liittyvät ihmisoikeusrikkomukset ja ympäristöhaasteet. Härri on päättänyt rakentaa eettisen läppärin. Härri ei kaihda haasteita, vaan matkustaa rohkeasti eettisten mineraalien ja elektroniikan perässä niin Etelä-Kongon kobolttikaivoksille kuin Sotkamon Talvivaaraan. Elokuvan jälkeen keskustellaan asiantuntijoiden johdolla globaalista elektroniikkatuotannosta ja siitä, mitä me kaikki voimme edistää eettisemmän elektroniikan käyttöä. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Perjantai

1) Klo 11.00-13.00 Hyvinvointipalveluiden esittelyssä Opiskelijan hyvinvoinnin tukeminen ja varhaisen tuen palvelut sekä Tsemppari ja Paluu työelämään -hanke

Tsempparista löydät lisätietoa täältä: Monipalvelukeskus TSEMPPI

Paluu työelämään -hankkeesta täältä: Monipalvelukeskus TSEMPPI

2)   Klo 11.00-13.00 Unelmakarttapaja & kaakaotarjoilu Publicumin aulassa

Unelmointi on omien tarpeiden kuuntelemista. Kaikilla on oikeus unelmiin. Unelmat kantavat vaikeiden aikojen yli.  

Unelmointipajaan voi pistäytyä hetkeksi tai pidemmäksi aikaa. Tule kysymään itseltäsi: Mitä toivon nyt? Mitä haluaisin tulevaisuudessa? Millaisesta työstä nauttisin? Millaisia tunteita haluaisin kokea? Järjestäjä tarjoaa välineet unelmakartan askarteluun ja piirtämiseen. Unelmapajan ohjaa TYYn hallituksen sopovastaava Suvituuli Lundmark. 

Publicumin edustalla voit tavata Mielen päällä –tukiopiskelijoita ja nauttia kupillisen kaakaota. Nappaa myös mukaasi haalarimerkki! 

Hankkeen Instagram -tilillä on koko viikon käynnissä kaverihaku, joten nappaa uusi opiskelijakamu käsikynkkään sieltä ja suunnatkaa yhdessä askartelemaan Publicumiin!

blahaljaljadl

Bongaa

hyvän mielen tsemppiviesti

kurssikirjan välistä!