Tietoja asemasta

Saaristomeren tutkimuslaitoksen kenttäasema sijaitsee Seilin saarella (Nauvo, Parainen), noin parin tunnin venematkan päässä Turusta. Tutkimuslaitoksen toiminta keskittyy Saaristomeren ja Itämeren alueen monitieteelliseen tutkimukseen, jonka keskiössä on erityisesti meriympäristön tilan pitkäaikaisseuranta. Luonnontieteellisen tutkimuksen lisäksi saariston yhteiskuntien, historian ja kultuurin tutkimuksella on merkittävä osuus tutkimuslaitoksen toiminnassa. Vierailijoiden tutkimus- ja opetustarpeisiin tutkimuslaitos tarjoaa työskentelytiloja, tutkimusvälineitä, venekuljetuspalveluita ja tutkimustietoutta. Aseman tilat ovat avoinna tutkijoille ja ryhmille ympäri vuoden.

Tutkimuslaitos on osa kansallista merentutkimuksen infrastruktuuria (FINMARI) sekä myös Suomen yliopistojen tutkimusasemaverkostoa (RESTAT). Tämän lisäksi tutkimuslaitos on liitännäisjäsen AnaEE tutkimusinfrastruktuuriverkostossa sekä Suomen pitkäaikaisen ympäristötutkimuksen verkostossa FinLTSER. Kansainvälisesti tutkimuslaitos on osa eurooppalaista EMBRC-ERIC infrastruktuurikonsortiota ja Assemble Plus-projektia.

Saaristomeren tutkimuslaitos on osa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikköä, johon kuuluvat myös luonnontieteellinen museo, aerobiologian laboratorio, Lapin tutkimuslaitos Kevo, Ruissalon kasvitieteellinen puutarha, tiedekeskus ja Lounais-Suomen LUMA-keskus.

Yhteistyöverkostot