Videot

Sote-akatemia esittäytyi tiistaina 27.3.2018 seminaarissa, jossa pohdittiin sote-uudistusta ja sen mukanaan tuomia haasteita monitieteisestä näkökulmasta.

Miten yliopisto voi tukea sote-uudistuksen onnistumista? Muutosagentti Mikko Hulkkonen haastattelee Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänästä Lupa auttaa! -hankkeen palveluasenteen Boot Camp -tilaisuudessa joulukuussa 2017.

Miten opettaja voi auttaa psyykkisesti oireilevaa lasta tai nuorta, mistä asioista kollegalle saa kertoa, miten tehdä yhteistyötä lastensuojelun ammattilaisten kanssa ja miten koulusta saadaan ympäristö, jossa paitsi oppilaat myös opettajat voivat hyvin? Näihin asioihin perehdyttää Turun yliopiston uusi erikoistumiskoulutus, kertoo apulaisprofessori Niina Junttila Turun yliopiston kasvatustieteen tiedekunnasta.

Osana sote-uudistusta integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto myös koulutuksessa ja moniammatillinen yhteistyö lisääntyy. Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Pentti Huovinen valottaa aihetta Sote-akatemian kautta.