Tervetuloa tekemään
ja kokemaan tiedettä!

Lasten yliopiston tiedeleirit

HUOM!

Kesäkuun tiedeleirit on vallitsevan tilanteen vuoksi peruttu. Elokuun leirit pidetään, jos se on tilanteen puolesta mahdollista. Tiedot päivittyvät tälle sivulle sitä mukaan, kun saamme tietoja.

Yhteistyökumppaniemme järjestämiä virtuaalileirejä:

Heureka järjestää virtuaalisia leirejä. Voit katsoa leirisisällöt ja osallistua niihin täältä!

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen virtuaalileirit (maksuttomia, avoimia kaikille)


Kesäleiri-info

Tänä kesänä järjestämme kesäleirimme Ruissalon kasvitieteellisellä puutarhalla. Leirit ovat eri ikäisille ja kaikki leirit kestävät 5 päivää. Leiripäivät ovat klo 9-16.

Vuoden 2020 hinnat päivitetään tälle sivulle, kun leirit varmistuvat. Leirihintaan kuuluu lounas, välipala, leiriohjelma sekä vakuutukset. Erillisiä yhteiskuljetuksia ei ole, vaan kuljetuksista Ruissaloon ja pois vastaa jokaisen leiriläisten huoltaja itse. Myös bussit kulkevat suoraan kasvitieteellisen puutarhan edestä.

Leirit 2020

Leirit 2020

Leirien nimet ja sisällöt ilmestyvät ennen leiri-ilmoittautumisten avautumista. Seuraamme koronatilannetta ja avaamme ilmoittautumiset sen mukaan.

Puutarhan kesäleirien ajankohdat:

  • 1.6 – 5.6. Kielileiri (7-9v)
  • 8.-12.6. Luontoleiri (7-9v)
  • 15.6-18.6.Myytinmurtajaleiri (9-13v)
  • (22.-26.6. ei vielä varmistunut)
  • 27.7 – 31.7 robotiikka/ohjelmointileiri (7-9v)
  • 3.-7.8.Medialeiri (9-13v)

Seilin lapsi-vanhempi -kesäleiri

  • 16.-18.6. Leirille tullaan aikuisen kanssa. Yhdellä aikuisella voi olla useampi lapsi mukanaan ja aikuinen voi olla vanhempi, isovanhempi, setä…

Leirit 2019

Fysiikan ja tähtitieteen leiri

Fysiikan ja tähtitieteen päiväleirillä tutustutaan fysikaalisiin ilmiöihin, joiden avulla rakennetaan liikkuvia laitteita. Jokainen leiriläinen valmistaa myös raketin. Viikon aikana tehdään nestetypin avulla jäätelöä, tutustutaan laboratorioon ja vieraillaan Tuorlan planetaariossa. Leiripäivät kestävät klo 9-16.

Rakenna robotti!

Miksi robotit pystyvät toteuttamaan annettuja tehtäviä? Kuinka robotit näkevät maailman? Entä kuinka robotti tunnistaa kosketuksen? Rakenna robotti! -päiväleirillä tutustutaan robotin toimintoihin ja ohjelmoidaan oma robotti, joka suorittaa leirin viimeisenä päivänä haasteellinen tehtäväradan. Leiripäivät kestävät klo 9-16.

Tuorlan luonnontieteen leiri

Leirillä tutustutaan Tuorlan lähialueeseen biologian ja maantiedon avulla. Leirillä tutkitaan luontoa ja kerätään sekä pyydystetään tutkittavaa aineistoa. Viikon aikana vieraillaan myös historiallisella Kuusiston linnalla. Ohjelmassa on myös pelejä, leikkejä ja hauskanpitoa. Leirillä ollaan paljon ulkona. Leiripäivät kestävät klo 9-16.

Medialeiri

Leirillä nuoret pääsevät kuvaamaan ja tuottamaan videosisältöjä. Viikon aikana käytetään kameraa, greenscreeniä ja virtuaalista todellisuutta. Sisältö päivittyy lisää lähiaikoina.

Tuorla vetenskapsläger (kaksikielinen)

Leiri pidetään kaksikielisenä, joten myös suomenkieliset voivat osallistua

På lägret bekantar vi oss med Tuorlas närområde med hjälp av biologi och geografi. På lägret undersöker vi naturen samt samlar och fångar vårt undersökningsmaterial. Under veckan besöker vi också Kustö historiska slott. I programmet finns också spel, lekar och skoj. Vi tillbringar mycket tid utomhus. Lägerdagarna pågår kl 9-16. Anmälningar till utlottningen av lägerplatserna görs här.