Koulu lasten hyvinvointiympäristönä

MOOC-kurssi.Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Koulu on lapselle tärkeä toimintaympäristö, jossa vietetään paljon aikaa ja muodostetaan tärkeitä ihmissuhteita. Mitä kouluissa voidaan tehdä lapsen hyvinvoinnin tukemiseksi?

Tällä kaikille avoimella MOOC-opintojaksolla pääset tutustumaan koulun hyvinvointiympäristön kokonaisuuteen ja osallisuuteen lapsen hyvinvoinnin perustana. Samalla tutustut sekä koulun hyvinvointityön toimijoiden vastuisiin ja velvollisuuksiin. Opit uutta myös muun muassa oppilas- ja opiskelijahuollon toiminnasta ja monitoimijaisesta yhteistyöstä osana koulun toimintakulttuuria. Ymmärryksesi monitoimijaisen yhteistyön mahdollisuuksista koulun hyvinvointiympäristön vahvistajana kasvaa.

Opintojaksolla on mukana kouluhyvinvointityöhön liittyvien eri asiantuntijoiden näkökulmia, ja yhteistyö on toteutettu monitieteisesti. Mukana on sekä oikeudellisten velvoitteiden että käytännön kokemusten näkökulmaa, mikä tekee kokonaisuudesta sekä helposti lähestyttävän että kattavan.

Kaikille avoin verkkokurssimme on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta erityisesti koulujen sivistys-, sosiaali- ja terveydenhuollon tuleville ja nykyisille ammattilaisille.

Yhteistyökumppanit:

UEF logo

Savonia-ammattikorkeakoulun logoTurun ammattikorkeakoulun logo

 

 


Opintopistemäärä:
2 op
Opintojaksokoodi: SOTE0011
Lisätietoja opinto-oppaasta

Avoin verkkokurssi – tutustu tästä!

 

Ilmoittautuminen

Mikäli haluat suoritusmerkinnän, voit ilmoittautua opintojakson suorittajaksi ja tehdä vaadittavat tehtävät oppimisympäristössä. Vain ilmoittautuneet saavat pääsyn opintojakson tehtäviin/tenttiin.

Voit ilmoittautua suorittajaksi kesätaukoa lukuun ottamatta vuoden ympäri. Suoritusohjeet saat ilmoittautumisesta seuraavan kuukauden ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Poikkeuksena on tammikuu, jolloin suoritusohjeet lähetetään toisella kokonaisella viikolla ja heinäkuu, jolloin suoritusohjeita ei lähetetä. Opintojakson voit suorittaa itsenäisesti ympäri vuoden.

  • Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat.
  • Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintomaksu on 24 euroa. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.

”Monipuolista ja hyvää materiaalia hienosti havainnollistetussa muodossa sekä tarpeeksi kiteyttäen. Oli hyvin laadittu kokonaisuus ja sitä oli mielenkiintoista käydä läpi, koske se oli toteutettu niin monin eri keinoin!”
– Sote-akatemian opiskelija

Selaa opintojaksoja teemoittain