Oikeus ja koulu

Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Jos sinua kiinnostavat esimerkiksi tärkeimmät opetustointa ohjaavat oikeuslähteet ja haluat ymmärtää mihin oppilaan oikeudet ja velvollisuudet perustuvat, tule oppimaan lisää tälle itsenäisesti suoritettavalle verkkokurssille!

Kaikille aiheesta kiinnostuneille tarkoitettu vuoden ympäri suoritettavissa oleva verkkokurssi käy läpi myös mm. perus- ja ihmisoikeusvelvoitteita sekä tutustuttaa oppilaan oikeuksien ja etäopetuksen ajankohtaisiin haasteisiin. Taustalla vaikuttavat turvallinen oppimisympäristö, lasten oikeudet ja nykyaikainen lapsioikeus sekä esimerkiksi koulun kurinpitotoimet ja oppilaan oikeudellinen asema.

Opintopistemäärä: 4 op
Opintojaksokoodi: SOTE0024
Lisätietoja opinto-oppaassa

 

Ilmoittautuminen

Opintojaksosta voidaan antaa suoritusmerkintä Turun yliopiston tutkinto-opiskelijalle sekä avoimen yliopiston kautta kaikille kiinnostuneille. Voit ilmoittautua suorittajaksi kesätaukoa lukuun ottamatta vuoden ympäri. Opintojakson voit suorittaa itsenäisesti ympäri vuoden.

Suoritukset arvioidaan ja viedään opintorekisteriin vuosittain tämän aikataulun mukaisesti:

  • Suoritukset valmiina 31.1. / tulokset 21.2. mennessä
  • Suoritukset valmiina 31.3. / tulokset 21.4. mennessä
  • Suoritukset valmiina 31.5. / tulokset 21.6. mennessä
  • Suoritukset valmiina 30.9. / tulokset 21.10. mennessä
  • Suoritukset valmiina 30.11. / tulokset 21.12. mennessä

Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat. Suoritusohjeet saat ilmoittautumisesta seuraavan kuukauden ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Poikkeuksena on tammikuu, jolloin suoritusohjeet lähetetään toisella kokonaisella viikolla ja heinäkuu, jolloin suoritusohjeita ei lähetetä.

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintomaksu on 60 euroa. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta. Suoritusohjeet saat ilmoittautumisesta seuraavan kuukauden ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Poikkeuksena on tammikuu, jolloin suoritusohjeet lähetetään toisella kokonaisella viikolla ja heinäkuu, jolloin suoritusohjeita ei lähetetä.

Selaa opintojaksoja teemoittain