Surevan kohtaaminen

Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Surevan ihmisen kohtaamista voi harjoitella!

Tällä opintojaksolla pohdit, miten voit kohdata surevan henkilön ja opit lapsensa menettäneen henkilön surussa tukemista. Lisäksi perehdyt lapsen kokemaan suruun sekä tutustut ammattilaisten työssäjaksamiseen surevien rinnalla. Osana verkkokurssia saat kokemusasiantuntijoiden avulla tietää, miltä suru ja lapsen menetys tuntuvat ja miten näihin tunteisiin tulisi surevan näkökulmasta reagoida. Tulet myös oppimaan, miten suru vaikuttaa ihmisen toimintaan ja miten se näkyy arjessa. Kurssin suoritettuasi sinulla on apuvälineitä esimerkiksi siihen, miten suru tulee huomioida osana omaa työtä ja asiakaskohtaamisia.

Tämä opintojakso on sinulle, joka työskentelet ihmisten parissa ja kohtaat kenties työssäsi läheisensä hiljattain menettäneitä. Suosittelemme opintojaksoa myös kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan kohdata ja rinnallaelää surussa.

Yhteistyökumppanit:

Käpy ry:n logoNuoret lesket ry:n logo    Surevan kohtaaminen -hankkeen logo

 

 

Opintopistemäärä: 2 op
Opintojaksokoodi: SOTE0012
Lisätietoja opinto-oppaassa

 

Ilmoittaudu suorittajaksi tutkinto-opiskelijana tai avoimessa yliopistossa.

Opinnoista voidaan antaa suoritusmerkintä Turun yliopiston avoimen yliopiston kautta sekä Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoille.
Hyväksytty suoritus voidaan lukea osaksi Sote-akatemian SOTE0300 Monitieteinen sosiaali-, terveys- ja sivistysalan opintokokonaisuutta.

Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti ympäri vuoden. Arvostelu suoritetaan ja tulokset kirjataan opintorekisteriin viisi kertaa vuodessa. Tarkempi aikataulu löytyy oppimisympäristössä olevista ohjeista tai sitä voi tiedustella osoitteesta sote@utu.fi.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen Opiskelijan työpöytä -palvelussa.
Kevään 2022 ilmoittautuminen 1.6.2022 asti.
Ilmoittautumisaika: 11.8.2022–2.6.2023
Tutkinto-opiskelijat pääsevät vapaasti tutustumaan oppimisympäristöön Turun yliopiston Moodle-alueella omilla käyttäjätunnuksillaan. Mikäli tutkinto-opiskelija haluaa suorituksen, hän palauttaa vaaditut tehtävät ja ilmoittautuu suorittajaksi oppimisympäristössä olevien ohjeiden mukaisesti.

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen
Ks. ilmoittautumisohjeet
Kevään 2022 ilmoittautuminen 1.6.2022 asti.
Syksyn ilmoittautumiskausi: 11.8.–4.12.2022
Kevään ja kesän ilmoittautumiskausi: 5.12.2022–2.6.2023
Ilmoittaudu ilmoittautumispalvelussa, josta näet myös opinto-oikeuden keston.

”Kokonaisuudessaan tämä kurssi on antanut paljon enemmän kuin osasin odottaa tai toivoa, sekä antanut mahdollisuuden saada uudenlaista vahvuutta mahdollisiin tuleviin kohtaamisiin työssäni, mutta myös välineitä ja pohdittavaa tulevien ammattilaisten opettamiseen.”
– Sote-akatemian opiskelija

Selaa opintojaksoja teemoittain