Surevan kohtaaminen – Näkökulmia menetyksiin ja suruun

Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Tervetuloa uudistetulle Surevan kohtaamisen opintojaksolle!

Tällä uudistetulla opintojaksolla tutustut surevan ihmisen kohtaamisessa keskeisimpiin elementteihin sekä perehdyt erilaisiin surutilanteisiin. Opit surevan ihmisen kohtaamisen perusteita ja ymmärrät surun vaikutuksesta ihmisen toimintaan. Itsenäisellä verkkokurssilla tarkastellaan lapsen kuolemaa sekä lapsen ja nuoren surua, puolison kuolemaa, traumaattisia menetyksiä (itsemurha ja henkirikos) sekä tutustutaan suruun työyhteisössä ja ammattilaisen jaksamiseen. Materiaaleissa on paljon kokemusasiantuntijoiden tuottamaa aineistoa ja sisältö on tuotettu yhdessä Surevan kohtaaminen -toiminnan ja surujärjestöjen kanssa.

Kaikki kohtaavat surevia ihmisiä, joten tämä opintojakso sopii kenelle tahansa, joka haluaa syventää osaamistaan surevan ihmisen kohtaamiseen työssä, vapaa-ajalla tai vaikkapa harrastustoiminnassa. Opintojakso antaa sinulle välineitä siihen, miten suru tulisi huomioida osana työtä, asiakaskohtaamisia ja ihmissuhteita. Saat valmiuksia sekä kohdata että tukea surevia ihmisiä ja samalla huolehtia omasta jaksamisestasi.

Surevan kohtaamisen opintojakso koostuu useista itsenäisesti verkkoalustalla suoritettavista tehtävistä. Osa tehtävistä on korvattavissa Surevan kohtaaminen -toiminnan ja surujärjestöjen kokemusasiantuntijoiden järjestämillä miniseminaareilla. Niissä käsitellään asiantuntijan ja kokemusasiantuntijan kanssa jotain opintojakson teemaan liittyvää menetystä. Miniseminaareja järjestetään noin puolen vuoden välein ja niiden aikataulu löytyy kurssialueelta tai sitä voi tiedustella osoitteesta sote@utu.fi.

Tämä opintojakso vastaa osittain Sote-akatemian tarjonnassa elokuuhun 2023 asti ollutta 2 opintopisteen opintojaksoa SOTE0012 Surevan kohtaaminen. Jos olet jo suorittanut SOTE0012-opintojakson, et voi suorittaa enää tätä opintojaksoa.

 

Yhteistyökumppanit:

 

Nuoret lesket ry:n logo Käpy ry:n logo

Surevan kohtaaminen -hankkeen logo

 

 

 

 

Opintopistemäärä: 3 op
Opintojaksokoodi: SOTE0032
Lisätietoja opinto-oppaassa

 

Ilmoittautuminen

Opintojaksosta voidaan antaa suoritusmerkintä Turun yliopiston tutkinto-opiskelijalle sekä avoimen yliopiston kautta kaikille kiinnostuneille. Voit ilmoittautua suorittajaksi vuoden ympäri, avoimen yliopiston ilmoittautumisissa olevaa kesätaukoa lukuun ottamatta. Opintojakson voit suorittaa itsenäisesti ympäri vuoden.

  • Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat. Tutkinto-opiskelijana pääset vapaasti oppimisympäristöön Turun yliopiston Moodlessa. Mikäli haluat suorituksen, palauta vaaditut tehtävät/tentit ja ilmoittaudu suorittajaksi Pepin opiskelijan työpöydän kautta. Ohjeita näet myös Moodlesta.
  • Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintomaksu on 45 euroa. Ilmoittautumisesi käsitellään ja saat lisäohjeita kurssin suorittamiseen 12 arkipäivän sisään ilmoittautumisestasi. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.

Suoritukset arvioidaan ja viedään opintorekisteriin vuosittain tämän aikataulun mukaisesti:
Suoritukset valmiina 31.1. / tulokset 21.2. mennessä
Suoritukset valmiina 31.3. / tulokset 21.4. mennessä
Suoritukset valmiina 31.5. / tulokset 21.6. mennessä
Suoritukset valmiina 30.9. / tulokset 21.10. mennessä
Suoritukset valmiina 30.11. / tulokset 21.12. mennessä

 

Kuuntele opintojaksoon liittyvä podcast

 

Lue opintojaksoon liittyvä Dialogiblogin teksti

 

Sinua voisi kiinnostaa myös opintojaksomme…

“Kokonaisuudessaan tämä kurssi on antanut paljon enemmän kuin osasin odottaa tai toivoa, sekä antanut mahdollisuuden saada uudenlaista vahvuutta mahdollisiin tuleviin kohtaamisiin työssäni, mutta myös välineitä ja pohdittavaa tulevien ammattilaisten opettamiseen.”
– Sote-akatemian opiskelija

Selaa opintojaksoja teemoittain