Vaikuttava viestintä potilaskohtaamisissa

Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Lääkärin ja potilaan keskustelulla voi olla suuri vaikutus hoidon laatuun. Puhe on tärkeä hoidon työväline, joskus jopa tärkein. Siksi se kuuluu jokaisen lääkärin työkalupakkiin. Tervetuloa oppimaan, miten lääkäri voi käyttää viestintää potilaan hoidon tukena!

Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan lääkärin ja potilaan välisen viestinnän tehokkaaseen toteuttamiseen. Saat kokonaiskuvan lääkäri-potilasviestinnästä sekä opit, miten hyvä viestintä edistää potilaan paranemista ja vähentää uusintakäyntien tarvetta. Lisäksi perehdyt lääkärin puheen vaikuttavuuteen osana potilaan hoitoa ja syvennyt myös hoitavan viestinnän toimintatapaan vaihe vaiheelta.

Useiden esimerkkitapausten avulla pääset perehtymään vaikuttavaan potilasviestintään vastaanottotilanteissa. Niiden avulla opit, miten lääkärin käymää keskustelua voidaan käyttää potilaiden hoidossa työvälineenä ohjaamaan potilaan hoitoa suotuisaan suuntaan. Tämä itsenäisesti verkossa suoritettava opintojakso sopii erityisesti lääkäreille sekä lääketieteen opiskelijoille mutta myös yleisesti kaikille vaikuttavasta potilasviestinnästä kiinnostuneille.

Opintopistemäärä: 1–2 op
Opintojaksokoodi: SOTE0031
Lisätietoja opinto-oppaasta

 

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua suorittajaksi vuoden ympäri, avoimen yliopiston ilmoittautumisissa olevaa kesätaukoa lukuun ottamatta. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet kurssialustalle HUOM! avoimen yliopiston kautta ilmoittautuvilla suoritusohjeiden saamisessa on viive (max. 12 arkipäivää) ja ohjeet saapuvat kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

  • Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat.
  • Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintojakson laajuus avoimessa yliopistossa on aina 2 op. Opintomaksu on 30 euroa. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.

Suoritukset arvioidaan ja viedään opintorekisteriin vuosittain tämän aikataulun mukaisesti:
Suoritukset valmiina 31.1. / tulokset 21.2. mennessä
Suoritukset valmiina 31.3. / tulokset 21.4. mennessä
Suoritukset valmiina 31.5. / tulokset 21.6. mennessä
Suoritukset valmiina 30.9. / tulokset 21.10. mennessä
Suoritukset valmiina 30.11. / tulokset 21.12. mennessä

 

Sinua voisi kiinnostaa myös opintojaksomme…

“Syvensin osaamistani ja tuli uusia näkökulmia erilaisiin asiakaskohtaamisiin sote-alalla (vaikka en opiskelekaan lääkäriksi).”
– Sote-akatemian opiskelija

“Teen töitä hoito-alalla, niin siellä voin keskittyä nyt paremmin omaan viestintääni eri tilanteissa.”
– Sote-akatemian opiskelija

“Syvensin jo oppimaani sekä sain uusia näkökulmia ja vinkkejä potilaskohtaamisiin. Opin myös lisää hoitavasta viestinnästä.”
– Sote-akatemian opiskelija