Turvallisuusjohtamisen perusteet sosiaali- ja terveydenhuollossa

Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Mitä on turvallisuusjohtaminen sosiaali- ja terveydenhuollossa? Haluaisitko paremmin ymmärtää sen perusteet ja merkityksen sekä saada tutkittua tietoa tukemaan nykyistä tai tulevaa ammattiasi?

Turvallisuusjohtamisen perusteet on verkko-opintojakso, joka antaa perustiedot asiakas- ja potilasturvallisuuden käsitteistä sekä lainsäädännöstä. Opintojen aikana tutustut sosiaali- ja terveydenhuollon turvallisuusjohtamisjärjestelmään sekä perehdyt turvallisuuskulttuurin muodostumiseen ja sen tukemiseen. Yhtenä tärkeänä juonteena opinnoissa kulkee laatu- ja vaikuttavuustiedon käyttö ja merkitys osana turvallisuusjohtamista.

Sisällön tuottavat Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen asiantuntijat yhdessä yliopiston asiantuntijoiden kanssa. Verkko-opintojaksolla on etäyhteydellä järjestettäviä seminaaritapaamisia, joihin tulee osallistua hyväksytyn suorituksen saamiseksi. Tämän lisäksi osallistujat tekevät itsenäisiä tehtäviä ja kirjoittavat laajemman, ohjatun oppimispäiväkirjan. Ensimmäinen seminaaritapaaminen on 8.3.2023 ja viimeinen toukokuussa – katso tarkempi aikataulu opinto-oppaasta!

Opintojakso on tarkoitettu kaikille turvallisuudesta kiinnostuneille. Erityisen hyvin se soveltuu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja jatko-opiskelijoille, joiden työssä turvallisuusjohtaminen on keskeisessä osassa.


Yhteistyökumppanit:

Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus logo   Pohjanmaan hyvinvointialue logo  Asiakas- ja potilasturvallisuusstrategia logo


Opintopistemäärä:
3 op
Opintojaksokoodi: SOTE0027
Lisätietoja opinto-oppaasta

 

Ilmoittautuminen

  • Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat.
  • Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintomaksu on 45 euroa. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.

 

Kuuntele opintojaksoon liittyvä podcast

 

Sinua voisi kiinnostaa myös opintojaksomme…

Selaa opintojaksoja teemoittain