Nuoret hoivaajat 1: Perheenjäsenen vakava sairaus, vamma tai päihteiden käyttö lapsuuden kokemuksena

MOOC-kurssi.

Miten vanhemman tai perheenjäsenen vakava sairaus, vamma tai päihteiden väärinkäyttö vaikuttaa lapsen ja nuoren elämänkulkuun?

Tämä MOOC-opintojakso perehdyttää sinut nuoret hoivaajat (young carers) -ilmiön perusteisiin. Tutustut sen käsitteellisiin ja teoreettisiin lähtökohtiin, hoivan käsitteeseen ja hoivaan kokemuksena. Opiskeltuasi MOOCin ymmärrät läheisen vakavan sairauden, vamman tai liiallisen päihteiden käytön vaikutuksia lapsen tai nuoren elämässä erityisesti hoivan näkökulmasta, sekä millaisia kokemuksia ja kuormitusta ne aiheuttavat. Opit myös tunnistamaan kohderyhmän erityisen tuen tarpeen ja haavoittuvuuden. Opintojaksolla kuulet paljon nuorten empiirisiä kokemuksia hoivaajana.

Opintojakso on osa kolmen verkkokurssin muodostamaan kokonaisuutta ”Nuoret hoivaajat”:

Yhteistyökumppanit:

Finfami_VarsinaisSuomi_logo

Joensuunseudunomaishoitajat-logo

Opintopistemäärä: 2 op
Opintojaksokoodi: SOTE0014
Lisätietoja opinto-oppaassa.

Avoin verkkokurssi – tutustu tästä!

Mikäli opiskelija haluaa suoritusmerkinnän, hän voi ilmoittautua opintojakson suorittajaksi ja osallistua tenttiin.
Ohjeet sähköisen tentin suorittamiseen annetaan oppimisalustalla. Opinnoista voidaan antaa suoritusmerkintä Turun yliopiston avoimen yliopiston kautta sekä Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoille. Hyväksytty suoritus voidaan lukea osaksi Sote-akatemian SOTE0200 Monitieteinen sosiaali-, terveys- ja sivistysalan opintokokonaisuutta.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen Opiskelijan työpöytä -palvelussa.
Ilmoittautumisaika: 9.8.2021–1.6.2022.

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen