Lapset kasvitieteellisessä puutarhassa ohjaajan kanssa.

Tervetuloa tekemään
ja kokemaan tiedettä!

Tiedeleirit

Loppukesällä ja syksyllä järjestetään Seilin ja Kevon perheleirit.

Kevon leiri on täynnä, ilmoittautuminen on suljettu! 

Kaikissa leireihin liittyvissä kysymyksissä olkaa yhteydessä: henna.k.pesonen@utu.fi

Sivun alareunasta löydät myös muiden LUMA-keskusten tarjoamia valtakunnallisia leirejä ja kursseja!

Syksyn leirit 2021

Kevon perheleiri 17.-19.9.

Tervetuloa Kevolle!

Kevon perheleirillä tehdään eri tieteenaloihin liittyviä, jännittäviä tiedekokeita. Leiripäivien aikana muun muassa tutkitaan hyönteisiä ja tehdään yllättäviä kemian ja fysiikan tiedetemppuja sekä sään suosiessa katsellaan iltataivaalle avaruuden mysteereitä pohtien. Lisäksi tutustutaan Kevon upeaan ympäristöön ja siellä tehtävään tutkimukseen erilaisten aktiviteettien kautta. Lapsen mukana leirille on tervetullut vanhempi, isovanhempi, kummi tai muu aikuinen – tekemistä riittää koko perheelle.

Tieteen kiehtovaan maailmaan sinut johdattelevat Turun yliopistolta tähtitieteilijä Pasi Nurmi FT ja fyysikko Henna Pesonen FM sekä Kevon tutkimuslaitoksen amanuenssi Elina Vainio ja kenttämestari Max Koistinen.

Ikä
Aktiviteetit on suunnattu 8-13 -vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmilleen.

Majoitus
Leirillä majoitutaan perheittäin omiin huoneisiin. Majoitukseen kuuluu hyvin varustellut yhteiskeittiöt sekä vuodevaatteet ja pyyhkeet. Iltaisin on saunamahdollisuus ja vieraiden käytössä on soutuveneitä.

Hinnat
Lapsi 90 €
Aikuinen 100 €
Leirihintaan sisältyy leirin kaikki ohjelmat tarvikkeineen sekä täyshoito.

Leiriaikataulu ja saapuminen
Perheet vastaavat itse leirille saapumisesta.
Leiri järjestetään Lapin tutkimuslaitos Kevolla, osoite: Kevontie 470, 99980 Utsjoki

Leiri alkaa perjantaina 17.9. klo 19 iltanuotiolla iltapalalla ja vapaalla tutustumisella muihin leiriläisiin sekä leirin ohjaajiin. Saapumisaika on joustava, klo 17 alkaen. Sunnuntaina 19.9. ohjelma päättyy lounaan jälkeen noin klo 13.

Sitova ilmoittautuminen 31.8. mennessä, valitse samalla ilmoittautumisella perheesi kaikki leiriläiset.

LEIRI TÄYNNÄ, ILMOITTAUTUMINEN ON SULJETTU

Tarkemman leirikirjeen saat sähköpostiisi ilmoittautumisen päätyttyä.

>> Lisätietoa Lapin tutkimuslaitos Kevosta täältä

Jos sinulle heräsi kysyttävää, ota yhteyttä: henna.k.pesonen@utu.fi

Seilin perheleiri 28.-29.8. (LEIRI TÄYNNÄ)

Järjestämme uudestaan viime vuonna suositun Seilin saaren perheleirin muinaistulien viikonloppuna, nyt uudella ohjelmalla!

Muinaistulien viikonlopun perheleiri Seilin saaressa 28.-29.8.2021

Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö järjestää koko perheelle tarkoitetun yhden yön pituisen tiedeleirin Seilissä. Viikonlopun aikana tutustutaan Seilin historialliseen saareen ja siellä tehtävään tutkimukseen sekä tehdään kaikki yhdessä jännittäviä tiedeaktiviteetteja. Tiedeohjelman teemoina tänä vuonna ovat matematiikka taikatemppujen taustalla, sekä biologian ihmeellinen maailma. Illan pimetessä yritetään bongata muinaistulia, ja tutkitaan sään salliessa tähtitaivaan ihmeitä. Leiriin sisältyy myös omaa vapaa-aikaa, jolloin voi vaikkapa uida ja retkeillä saarella. Oppaina matkalla tieteen kiehtovaan maailmaan toimivat FT, tähtitieteilijä Pasi Nurmi, FT, matemaatikko Laszlo Major ja FM, biologi Matleena Tuomisto.

Majoittautuminen
Leirillä majoitutaan perheittäin omiin huoneisiin. Leirihintaan sisältyy täyshoito sekä kaikki ohjelmat.

Hinnat:
Aikuinen 90 e
Lapsi 70 e

Leiriaikataulu ja saapuminen:
Perheet vastaavat itse saapumisesta ja poistumisesta saarelta (ei kuulu hintaan). Saarelle pääsee mm. Nauvosta yhteyslauksella. Leiriohjelma alkaa lauantaina lounaan jälkeen noin klo 13.30. Sunnuntaina ohjelma päättyy klo 13.

Ohjelma on suunniteltu lautta-aikatalujen mukaan, joka lähtee lauantaina Nauvosta klo 12.10 ja on Seilissä klo 12.40. Sunnuntaina lautta lähtee ohjelman ja lounaan jälkeen klo 14.20. Halutessaan saa myös tulla aiemmalla tai lähteä myöhemmällä lautalla. HUOM! Ilmoitathan osoitteeseen pasnurmi@utu.fi, jos tulet paikalle lauantaina myöhemmin kuin 12.40 saapuvalla lautalla! Lautta-aikataulu löytyy täältä.

Sitova ilmoittautuminen 18.8. mennessä. Valitse samalla ilmoittautumisella koko yhden perheen osallistujat.

ILMOITTAUTUMINEN SULKEUTUNUT

Muiden LUMA-keskusten leiritarjonta

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan leiritarjontaan. Moni leireistä on myös virtuaalisina!

Tiedeleireillä opitaan mukavien aktiviteettien parissa – tutustu tarjoamiimme leireihin

Ohjelmoinnin perusteet verkkokurssi nuorille

Ohjelmoinnin perusteet verkkokurssi nuorille, lukiolaisille ja muille ohjelmoinnista kiinnostuneille.
Nyt on lupa istua tietokoneella kesälläkin!
JYUniorit tarjoaa nuorille, lukiolaisille ja muille ohjelmoinnista kiinnostuneille OHJELMOINNIN PERUSTEET (3 op)  verkkokurssin 31.5.-16.8.2021.
Kesäkurssin jälkeen osaat ohjelmoinnin ja olio-ohjelmoinnin perusperiaatteet ja löydät yksinkertaiseen ongelmanratkaisuun sopivat algoritmit, tietotyypit ja rakenteet. Osallistuminen edellyttää vain oman tietokoneen ja sen peruskäytön hallintaa, mutta aiempaa ohjelmointitaitoa ei tarvita.
Ilmoittautuminen ja lisätietoa kurssista osoitteessa:

Järjestäjinä Jyväskylän kesäyliopisto ja Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta. Mukan yhteistyössä myös Keski-Suomen LUMA-keskus.