Vappulive -tiedepaja

Tervetuloa mukaan virittäytymään vappumielelle tieteen parissa! Vappulivessä askarrellaan oma vappuhuiska sekä vappuhyrrä ja tarkastellaan niiden avulla muun muassa hankaussähköä. Lisäksi tutkitaan, miten kapillaari-ilmiö näkyy serpentiineissä. Osallistumaan pääset alla olevan Zoom-linkin avulla ja mukaan tarvitset tarvikelistan mukaiset välineet. Lapsi voi osallistua liveen itsenäisesti tai vaikka koko perheen kanssa!

Livelähetys on maksuton!

Milloin: Torstai 29.4. klo 18:15-19:15

Missä: Zoomissa, jonne pääset tästä linkistä (ilmoittautumista ei tarvita): https://utu.zoom.us/j/65184359537

Lataa tästä Vappupläjäys tarvikelista

Ohjaajana vappulivessä toimii Henna Pesonen.

Ohjeita Zoomin käyttöön

1.      Voit ladata sovelluksen Zoomin sivuilta https://zoom.us/download. Suosittelemme tätä, sillä mikrofonin/äänentoiston kanssa on välillä ongelmia selainversiossa.

2.      Pääset kerhokerralle mukaan klikkaamalla osallistumislinkkiä. Kun klikkaat linkkiä, sinulle avautuu selainikkuna.
3.      Jos olet ladannut Zoom-sovelluksen: selaimesi ehdottaa sinulle automaattisesti Zoom-sovelluksen avaamista. (Jos ei ehdota, klikkaa sivun sinistä nappia “Launch Meeting”).
Jos haluat käyttää Zoomia selaimen kautta: klikkaa sivun alareunan sinistä tekstiä “Join from Your Browser”.
4.      Tämän jälkeen sinulle aukeaa ikkuna, johon pyydetään kirjoittamaan osallistujan nimi. Tämän jälkeen klikkaa “I’m not a robot” -laatikkoa ja sen jälkeen “Join”. Hyväksy vielä Zoomin tietosuojakäytäntö, jonka jälkeen pääset mukaan kokoukseen.
6.      Klikkaa vasemmasta alareunasta “Join audio” ja sen jälkeen “Join audio by computer”, ja hyväksy sovelluksen mikin käyttö, jotta saat ohjaajan äänen kuulumaan.

Pidäthän Zoomin mikrofonin kiinni aina, kun et puhu ohjaajalle. Chat-keskustelua voi käyttää jutteluun, chatissa voit laittaa viestiä joko pelkästään ohjaajalle tai kaikkien nähtäväksi.

Jos sinulla tulee ongelmia Zoomiin liittymisessä, soita ohjaajalle klo 18:20 mennessä: 0456613632.