Avustavat eläimet osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa – Ihmisen ja eläimen yhteistyö

Opintojakson tekijät – Sote-akatemia & Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta – järjestävät miniseminaarin ”Avustavat eläimet osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa” 10.4.2024.
Katso miniseminaarin tarkempi ohjelma sekä ilmoittautuminen seminaarin kotisivulta.
Tervetuloa mukaan!

 

MOOC-kurssi.

Eläinavusteisuus tarjoaa paljon mahdollisuuksia esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden osana. Eläimen ja ihmisen välinen vuorovaikutus, eläimen hyvinvointi sekä asiakaslähtöisyys ovat keskeisiä tekijöitä, kun suunnitellaan eläinavusteisuuden toteuttamista. Tällä opintojaksolla pääset perehtymään näihin asioihin ja opit uutta sekä eläinavusteisuuden nykytilanteesta että eläimen ja ihmisen välisestä yhteistyöstä!

Suorittaessasi tämän itsenäisen MOOC-verkkokurssin tutustut esimerkiksi eläimen ja ihmisen vuorovaikutuksen mahdollisuuksiin ja rajoitteisiin sekä yhteistyön vaikutusmekanismeihin ja perustaan. Saat uutta tietoa sote-kentällä toimivien työkoirien roolista ja merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille sekä perehdyt siihen, millaisissa tilanteissa ja miksi eläinavusteisuus olisi asiakkaan näkökulmasta soveltuvaa. Tärkeää tietoa saat myös eläimen hyvinvoinnista sekä eläinavusteisuuden etiikasta.

Tämä verkkokurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita eläinavusteisuudesta ja sen toteuttamiseen liittyvistä perustiedoista. Erityisen hyvin verkkokurssi soveltuu sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijoille ja jo ammatissa toimiville sekä näillä aloilla eläinavusteisesti työskenteleville henkilöille, mutta sisällöt tukevat missä tahansa ammatissa eläinten kanssa vuorovaikutuksessa toimimista.

Huomaathan, että tämä MOOC-kurssi ei anna virallista pätevyyttä toimia eläinavusteisena työntekijänä.


Yhteistyökumppani:

Eläinlääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston logo


Opintopistemäärä:
2 op
Opintojaksokoodi:
Lisätietoja opinto-oppaasta

Avoin verkkokurssi – tutustu tästä!

 

Ilmoittautuminen

Mikäli haluat suoritusmerkinnän, voit ilmoittautua opintojakson suorittajaksi ja tehdä vaadittavat tehtävät oppimisympäristössä. Vain ilmoittautuneet saavat pääsyn opintojakson tehtäviin/tenttiin.

Voit ilmoittautua suorittajaksi kesätaukoa lukuun ottamatta vuoden ympäri. Suoritusohjeet saat ilmoittautumisesta seuraavan kuukauden ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Poikkeuksena on tammikuu, jolloin suoritusohjeet lähetetään toisella kokonaisella viikolla ja heinäkuu, jolloin suoritusohjeita ei lähetetä. Opintojakson voit suorittaa itsenäisesti ympäri vuoden.

  • Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat.
  • Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintomaksu on 30 euroa. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.