Luontoperustainen hyvinvointi

MOOC-kurssi.Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Luonto ja eläimet vaikuttavat monella tavalla ihmisten hyvinvointiin ja elämään. Samalla ne tarjoavat mahdollisuuksia ammatinharjoittamiseen ja jo olemassaolevien palveluiden kehittämiseen uudenlaisilla ratkaisuilla.

Tämän kaikille avoimen MOOC-opintojakson avulla pääset tutustumaan luontoperustaisen hyvinvoinnin perusteisiin sekä toteutusvaihtoehtoihin. Saat myös näkökulmaa siihen, miten voit lähteä pohtimaan luontoon ja eläimiin liittyviä hyvinvointivaikutuksia tulevaisuudessa.

Opintojakso tarjoaa sinulle perustietoa luonnon ja eläinten tuottamista hyvinvointivaikutuksista sekä niiden toimintamekanismeista. Tutustut luontohyvinvoinnin toimintaperiaatteisiin kentällä toimivien tahojen sekä palveluja käyttävien asiakkaiden näkökulmasta ja perehdyt luontoperustaiseen toimintaan liittyviin laatutekijöihin ja -kriteereihin. Lisäksi opit siitä, miten tulevaisuuden näkökulmia voi tuoda osaksi luontoperustaisen hyvinvoinnin palvelujen kehittämistä ja arviointia.

Tämä opintojakso sopii paitsi kaikille luonnon hyvinvointivaikutuksista kiinnostuneille myös esimerkiksi palveluita tuottaville yrittäjille.

Yhteistyökumppani:

Luonnonvarakeskus logo

 

 

 

Opintopistemäärä: 2 op
Opintojaksokoodi: SOTE0009
Lisätietoja opinto-oppaasta

Avoin verkkokurssi – tutustu tästä!

 

Ilmoittautuminen

Mikäli haluat suoritusmerkinnän, voit ilmoittautua opintojakson suorittajaksi ja tehdä vaadittavat tehtävät oppimisympäristössä. Vain ilmoittautuneet saavat pääsyn opintojakson tehtäviin/tenttiin.

Voit ilmoittautua suorittajaksi kesätaukoa lukuun ottamatta vuoden ympäri. Suoritusohjeet saat ilmoittautumisesta seuraavan kuukauden ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Poikkeuksena on tammikuu, jolloin suoritusohjeet lähetetään toisella kokonaisella viikolla ja heinäkuu, jolloin suoritusohjeita ei lähetetä. Opintojakson voit suorittaa itsenäisesti ympäri vuoden.

  • Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat.
  • Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintomaksu on 30 euroa. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.

”Voin tulevaisuudessa selvittää yhä enemmän mahdollisuuksiani hyödyntää luontoperustaisuutta työssäni ja myös pyrkiä laajentamaan tietoani luonnon hyödyntämisestä osana palveluja.”
– Sote-akatemian opiskelija

Selaa opintojaksoja teemoittain