Kulttuurihyvinvoinnin perusteet
Miten lukeminen voi edistää hyvinvointia? Millaisia rooleja taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla voi olla nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemisessa? Mitä sosiaali- ja terveysalan organisaatioissa voidaan tehdä, jotta taiteen ja kulttuurin mahdollisuudet saataisiin käyttöön sekä henkilöstön että asiakkaiden hyvinvoinnin tukemisessa? Miten kunnat voivat seurata ja kehittää kulttuurihyvinvointia edistävää toimintaansa?
Kulttuurihyvinvoinnin perusteet -opintojaksolla perehdytään kulttuurihyvinvoinnin alan historiaan ja kehitykseen sekä keskeisiin käsitteisiin ja monitieteiseen tutkimukseen. Opintojen aikana tutustutaan kulttuurihyvinvointiin monitahoisena ilmiönä ja näkökulmana sekä kulttuurin merkitykseen osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä. Verkkokurssilla avataan mahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen sisältöjen ja menetelmien soveltamiseen saavutettavasti eri ammattialoilla osana muuttuvaa palvelujärjestelmää.
Opintojakso sopii erityisesti taide-, kulttuuri- ja kasvatusalalla työskenteleville sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin välisistä yhteyksistä. Opintojakso tarjoaa perustietopaketin kulttuurihyvinvoinnista myös muille kiinnostuneille ja lisätietoa kaipaaville, kuten päättäjille sekä erilaisissa suunnittelu- ja asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille.
Yhteistyökumppanit:
Opintopistemäärä: 3 op
Opintojaksokoodi: SOTE0026
Lisätietoja opinto-oppaasta
Avoin verkkokurssi – tutustu tästä!
Ilmoittautuminen
Mikäli haluat suoritusmerkinnän, voit ilmoittautua opintojakson suorittajaksi ja tehdä vaadittavat tehtävät oppimisympäristössä. Vain ilmoittautuneet saavat pääsyn opintojakson tehtäviin/tenttiin.
Voit ilmoittautua suorittajaksi vuoden ympäri, avoimen yliopiston ilmoittautumisissa olevaa kesätaukoa lukuun ottamatta. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumisohjeet kurssialustalle HUOM! avoimen yliopiston kautta ilmoittautuvilla suoritusohjeiden saamisessa on viive (max. 12 arkipäivää) ja ohjeet saapuvat kun ilmoittautumisesi on käsitelty.
- Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat.
- Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintomaksu on 45 euroa. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta.
Kuuntele opintojaksoon liittyvä podcast
- Luovuus osana sote-alan ammattilaisen arkea: puhetta kulttuurihyvinvoinnista
- Kirjallisuuden ja hyvinvoinnin yhteydet
- Kulttuurihyvinvointi hallinnossa ja politiikoissa
Sinua voisi kiinnostaa myös opintojaksomme…
”Kurssi antoi minulle paljon tietoa siitä, kuinka monipuolinen ja laaja kulttuurihyvinvoinnin toimiala ja sen verkostot ovat. Se lisää ymmärrystä toiminnan kokonaisuuksista ja helpottaa kykyä ottaa yhteyttä oikeisiin tahoihin mahdollisissa omissa hankkeissani. Erityisesti tutkimukset ja eri toimintamalleista tehdyt artikkelit ja ammattilaishaastattelut kehittivät ja tukivat omia ajatuksiani alalla toimimisen tärkeydestä.”
– Sote-akatemian opiskelija