Monikulttuurinen perhe ja lapsi, kansainvälinen yksityisoikeus lapsioikeudessa

Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Kansainvälisen lapsioikeuden keskeinen pyrkimys on lapsen edun turvaaminen, ja tämän perusta on Lapsen oikeuksien sopimuksessa. Kansainvälinen lapsioikeus on temaattisesti laaja kokonaisuus, joka sisältää kaikki rajat ylittävät ja lapseen liittyvät oikeudelliset kysymykset kansainvälisen yksityisoikeuden alalta.

Opintojaksolla perehdyt niihin oikeudellisiin kysymyksiin, jotka syntyvät kun lapsen perhesiteissä on jokin kansainvälinen liittymä: lapsen vanhemmat voivat olla eri kansalaisuutta tai lapsen vanhemmat asuvat eri maissa. Kurssi tutustuttaa sinut kansainväliseen yksityisoikeuteen lapsioikeudellisissa kiistatilanteissa, jotka liittyvät esimerkiksi isyys-, huolto-, tapaamisoikeus- ja elatusasioihin. Käsittelyssä on myös esimerkiksi se, missä valtiossa lapsen huoltoa koskeva kiista ratkaistaan sekä kysymys siitä, mitkä rajat ylittävät oikeusvaikutukset yhdessä valtiossa annetulla ratkaisuilla on lapsen näkökulmasta merkittävissä muissa valtioissa.

Opintopistemäärä: 4 op
Opintojaksokoodi: OTMV2027
Lisätietoja opinto-oppaasta

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen Opiskelijan työpöytä -palvelussa.
Ilmoittautumisaika: Opintojakso tarjotaan keväällä 2023. Opintojakson tarkemmat toteutus- ja ilmoittautumisajat julkaistaan viimeistään 15.11.2022.

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen
Ks. ilmoittautumisohjeet
Ilmoittaudu ilmoittautumispalvelussa, josta näet myös opinto-oikeuden keston.

”Kurssilla käy selväksi että alueen tosiasiallinen ymmärtäminen vaatii avoimen asenteen omaksumista – luennoitsija herättelee tähän tosi hyvin (tämä on tosi motivoivaa, kiitos!).”
– Sote-akatemian opiskelija

Selaa opintojaksoja teemoittain