Sosiaalioikeus

Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Tällä aineopintotasoisella opintojaksolla perehdyt itsenäisesti kirjallisuuden avulla syvällisemmin sosiaalioikeuteen erityisenä sääntelykokonaisuutena. Tutustut sosiaalioikeuden nykytilaan ja kehityssuuntauksiin ja opit tuntemaan keskeiset sosiaaliset oikeudet ja etuudet. Esiin nousevat myös mm. tahdosta riippumattomien toimenpiteiden ja itsemääräämisen periaatteet sekä yksilön oikeusturvakeinot. Kurssin suoritettuasi ymmärrät sosiaalihuollon toimijoiden ja organisaation moniulotteisuuden sekä yksityisten palveluntuottajien merkityksen. Lisäksi perehdyt sosiaali- ja terveydenhuollon tietojen julkisuuden ja salassapidon keskeisiin lähtökohtiin.

Opinnot suoritetaan itsenäisesti ja verkkokurssi on avoinna vuoden ympäri.

Tämä opintojakso sopii esimerkiksi sosiaalihuollon erilaisissa työtehtävissä työskenteleville ja myös aiheesta kiinnostuneille oikeustieteen sekä muiden alojen opiskelijoille.

Opintopistemäärä: 4 op
Opintojaksokoodi: OTMV0027
Lisätietoja opinto-oppaasta.

 

Ilmoittautuminen

Opintojaksosta voidaan antaa suoritusmerkintä Turun yliopiston tutkinto-opiskelijalle sekä avoimen yliopiston kautta kaikille kiinnostuneille. Voit ilmoittautua suorittajaksi kesätaukoa lukuun ottamatta vuoden ympäri. Opintojakson voit suorittaa itsenäisesti ympäri vuoden.

Suoritukset arvioidaan ja viedään opintorekisteriin vuosittain tämän aikataulun mukaisesti:

  • Suoritukset valmiina 31.1. / tulokset 21.2. mennessä
  • Suoritukset valmiina 31.3. / tulokset 21.4. mennessä
  • Suoritukset valmiina 31.5. / tulokset 21.6. mennessä
  • Suoritukset valmiina 30.9. / tulokset 21.10. mennessä
  • Suoritukset valmiina 30.11. / tulokset 21.12. mennessä

Turun yliopiston tutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen tehdään Pepissä opiskelijan työpöydällä, josta näet ilmoittautumisajat. Tutkinto-opiskelijana pääset vapaasti oppimisympäristöön Turun yliopiston Moodlessa. Mikäli haluat suorituksen, palauta vaaditut tehtävät/tentit ja ilmoittaudu suorittajaksi Pepin opiskelijan työpöydän kautta. Ohjeita näet myös Moodlesta.

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumispalvelussa, josta näet ilmoittautumisajan ja opinto-oikeuden keston. Opintomaksu on 60 euroa. Lisätietoja avoimen yliopisto-opetuksen esittelysivulta. Suoritusohjeet saat ilmoittautumisesta seuraavan kuukauden ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Poikkeuksena on tammikuu, jolloin suoritusohjeet lähetetään toisella kokonaisella viikolla ja heinäkuu, jolloin suoritusohjeita ei lähetetä.

Selaa opintojaksoja teemoittain