Villit varaukset -tiedetyöpaja 3-6 -luokille! (tallenne katsottavissa)

Vietä luokkasi kanssa hauska oppitunti tiedekokeita tehden!

Itse lähetys on järjestetty tiistaina aamupäivällä, mutta lähetyksestä on tehty lyhennelty ohje opettajalle, jonka voit katsoa alta. Katso siis video, hanki tarvikkeet (tarvikelista alempana sivulla) ja pidä hauska tunti!

Mitä: Villit varaukset -tiedelähetyksessä tutkitaan hankaussähköä ja rakennetaan omat elektroskoopit!  Tarvitset vain yksinkertaisia tarvikkeita sekä mahdollisuuden heijastaa tietokoneen näyttö koko luokalle. Nappaa tarvikelista talteen ja tule koko luokan kanssa tutkimaan sähkövarauksia!

Kenelle: Lähetys sopii 3.-6. -luokkalaisille ja nuoremmillekin, jos opettaja tekee esivalmistelut ennen lähetystä. Tiedetyöpajaan voi osallistua mistä päin Suomea tahansa!

Milloin: Tiistaina 13.4. klo 9.15-10. Lähetykseen voi liittyä jo klo 9 alkaen ja testata että yhteydet toimii.

Missä: Liveto tapahtuma-alustalla osana StarT-virtuaaliviikkoa.

Ohjaajana tiedetyöpajassa toimii Henna Pesonen. Työpajaan liittyvät kysymykset voi osoittaa hänelle: henna.k.pesonen@utu.fi

Lataa tarvikelista tästä! Huomioi, että listan tarvikemäärät riittävät yhteen tiedekokeeseen. Jokainen oppilas voi tehdä kokeet itse, jotta hän saa vietyä rakentamansa elektroskoopin kotiin. Vaihtoehtoisesti voit jakaa luokan 2-3 hengen ryhmiin. Varaa siis tarvikkeita sen mukaan, kuinka monta koetta teette luokkanne kanssa.

Tallenne (noin 6min):

 

Työpaja järjestettiin osana StarT-viikkoa, josta löytyy paljon muutaki ohjelmaa. Voit siis osallistua vielä muuhun ohjelmaan tämän viikon aikana! Ohje alta:

 

Ilmoittautuminen virtuaaliviikolle täältä!

Tapahtuma Facebookissa ja LUMA-suomen sivuilla

Ohje ilmoittautumiseen:

Virtuaaliviikon tapahtumiin osallistuminen vaatii ilmoittautumista, jonka voit tehdä vaikka heti!
Jokaisen osallistujan tulee luoda käyttäjätili osallistuakseen.
Ilmoittautuminen tapahtuu virtuaaliviikon tapahtumasivulla:
https://events.liveto.io/events/start-virtuaaliviikko-2021
OHJE: Osallistuja voi ennen tai jälkeen ilmoittautumisen luoda käyttäjätilin samalta tapahtumasivulta klikkaamalla ”Kirjaudu sisään” tai ”Tili”. Sähköposti tulee vahvistaa sähköpostiin toimitetun aktivointilinkin kautta ja samalla täyttää käyttäjän ja profiilin tiedot. Liveton alustalla (tapahtumasivu) osallistuja voi ilmoittautua varsinaiseen tapahtumaan ja sen sessioihin.
Klikkaa tapahtumasivulta punaista painiketta ”Ilmoittaudu”, jonka takaa valitaan ”liput”. Verkkosivu avaa ostoskorinäkymän, jossa kysymme tietoja osallistujista. Ns. lippu on maksuton ilmoittautumisesi. Huom! Virtuaalitapahtuma-alustaan tulee kirjautua samalla sähköpostiosoitteella, kuin millä on ilmoittauduttu tai ostettu lippu.
Tapahtuma-alusta avautuu torstaina 8.4. klo 12. Tästä alkaen tapahtumaan ilmoittautuneet pääsevät tarkastelemaan tapahtuma-aluetta ja ilmoittautumaan sessioihin, mm. tähän Polar Star Työpajaan.
Tervetuloa virtuaaliviikolle!